Consell Esportiu del Maresme, gent clau a la comarca en la promoció esportiva en edat escolar

In Entitats

La promoció d’activitat física saludable s’impulsa des del Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport des del 2005 a través del PAAS (Pla Integral de Promoció de l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable).

Els indicadors de 2018 mostren que gairebé un 40% dels nens i nenes de 3 a 14 anys adopten un estil de vida sedentari en el seu temps de lleure, i un 33% dels nens i nenes entre 6 i 12 anys tenen excés de pes.

Aquests nivells baixos de pràctica d’activitat física desencadenen un estil de vida sedentari, que juntament amb mals hàbits alimentaris poden provocar en un futur diferents problemes de salut i de qualitat de vida.

L’activitat física, l’exercici físic i l’esport practicat de manera regular ajuda als nens i nenes a aprendre a relacionar-se amb els altres, a formar-se en valors (constància, cooperació, superació…), a mantenir un bon estat d’ànim, a descansar bé i a millorar la capacitat de retenció i aprenentatge, per tant el rendiment escolar.

Des de fa anys, el Consell Esportiu del Maresme és agent clau a la Comarca en la promoció esportiva en edat escolar i coordina el Plà Català d’Esport a l’Escola (PCEE) per a quasi una trentena d’escoles.

Dins del marc del PCEE, el passat 28 de novembre el Consell Esportiu va reunir més de 500 alumnes de segon de primària en una trobada de promoció de l’activitat física

Dins del marc del PCEE, el passat 28 de novembre el Consell Esportiu va reunir més de 500 alumnes de segon de primària en una trobada de promoció de l’activitat física

A través d’aquest plà impulsat per la Secretaria General de l’Esport (Generalitat de Catalunya) es pretén fomentar la pràctica regular d’activitats físiques i esportives en horari no lectiu i l’adquisició d’hàbits saludables que contribueixin a un millor benestar. Tot plegat des d’una perspectiva educativa, integradora i de cohesió social.

Dins del marc del PCEE, el passat 28 de novembre el Consell Esportiu va reunir més de 500 alumnes de segon de primària en una Trobada de promoció de l’activitat física on els alumnes van poder practicar tres esports diferents durant tot un matí.

L’objectiu d’aquestes trobades és que els nens i nenes s’ho passin bé practicant activitat física i esport, que puguin descobrir i practicar activitats diferents, que socialitzin amb nens i nenes d’altres escoles i que s’engresquin en voler seguir practicant fora de l’horari escolar incorporant així al seu dia a dia aquest hàbit saludable.

Aquesta trobada realitzada a Mataró és una de les diverses que el Consell Esportiu organitza pels alumnes de primària en el territori maresmenc durant el curs escolar.

Segons les recomanacions, els nens i nenes d’entre 5 i 17 anys haurien d’acumular un mínim de 60 minuts diaris d’activitat física, majoritàriament aeròbica, un mínim de tres dies a la setmana.

Des del Consell Esportiu del Maresme col·laboren amb les escoles, entitats esportives i els Ajuntaments per ajuntar forces per implementar propostes innovadores en matèria d’activitat física i esport, per contribuir en la millora de la salut i la qualitat de vida dels escolars del Maresme.

You may also read!

Marta Martorell. Alcaldessa de Tiana

“L’esport és un eix estratègic, una forma de vida que fa poble” Marta Martorell i Camps (ERC) va néixer

Read More...

‘VESTIDES’ PER GUANYAR

Equip femení de waterpolo Centre Natació Mataró Arrenquen la temporada 2020-21 amb les ales desplegades i amb la il·lusió

Read More...

JORDI MATAS President del Consell Esportiu del Maresme

AMB LA TORNADA DELS NENS I NENES AL COL·LEGI, TAMBÉ ES POSA EN MARXA UNA PART MOLT IMPORTANT DE

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu