Connect with us

Entitats

Tots som un equip, una campanya amb una gran acollida

La Federació Catalana de Futbol ha desenvolupat al llarg dels darrers anys diverses campanyes per fomentar els valors en l’esport, com una de les federacions esportives de referència d’arreu de l’estat, amb prop de 180.000 llicències en actiu.

Vista l’accepatació de totes aquestes campanyes (JOC NET, RESPECTE, PROU VIOLÈNCIA AL FUTBOL, ZERO INSULTS  A  LA GRADA, ZERO INSULTS A LES XARXES, +KESPORT!, GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT i #ORGULLOSA) en la conscienciació de tots els actors implicats i en la millora de la competició, la Federació Catalana de Futbol  ha  desenvolupat  una nova campanya de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català, anomenada TOTS SOM UN EQUIP, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

Amb l’inici de la temporada 2019-2020, sota la presidència de Joan Soteras, i una inversió d’1,15 milions d’euros en el primer curs i continuïtat en el temps, TOTS SOM UN EQUIP és una iniciativa dirigida als clubs i federats adscrits a les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana en futbol, i a les categories de Divisió d’Honor Catalana, i Primera, Segona i Tercera Catalana de l’LCFS en futbol sala.

La  campanya TOTS SOM UN EQUIP de futbol i futbol sala amateur vol incidir en els següents eixos:

Foment del futbol base incentivant la creació d’equips en categories de formació.

Foment del futbol en adults joves que deixen el futbol un cop finalitzada la seva etapa de Juvenil.

Foment de les campanyes de JOC NET i RESPECTE.

Foment de la pràctica esportiva segura i saludable.

Foment de la gestió responsable i millora del grau de compliment normatiu de les entitats esportives.

Visibilitat del futbol i futbol sala català amateur

Al Maresme, amb el magnífic ‘treball de camp’ del directiu responsable de l’FCF a la comarca, Antonio Jiménez, aquesta campanya està tenint una incidència molt gran en els clubs, tant de futbol com de futbol sala. Esportiu Maresme ha parlat amb set representants d’aquestes entitats esportives per conèixer de primera mà què pensen d’aquesta campanya i com està influint en el seu dia a dia.

PREGUNTES

1. Valoració de la campanya

2. Com poden beneficiar aquests ajuts econòmics a tirar endavant el dia a dia del club?

3. Com valora la bonificació en la quota d’inscripció d’equip?

4. Què suposa el descompte de 25 euros en el preu de la Mutualitat per cada jugador?

5. Com valora la reducció del cost del rebut arbitral?

6. Com valora el premi JOC NET, amb un premi de 1.000 euros per a l’equip amb menys targetes de cada grup i de 500 euros per al segon?  (només equips de futbol)

RESPOSTES

FRAN SEIJO  · President CE Mataró

FRAN SEIJO

1. Tot el que sigui impulsar l’esport i que la gent, i sobretot el jovent, tinguin l’oportunitat de seguir fent-ho, s’ha d’agafar positivament.

2. Malgrat que no són imprescindibles pel manteniment d’un club, ajuden molt.

3.  Aquestes bonificacions de cara als clubs van molt bé. Tot el que pugui vindre com a nou recurs s’ha de rebre positivament.

4. El descompte de 25 € és una de les coses que més poden afavorir els jugadors perquè continuïn fent esport, ja que si estan en clubs modestos, costa pagar-se mutualitats, quotes, revisions, etc.

5. És clar que és un altre de les coses de les quals els clubs ens podem beneficiar a l’hora de tindre menys despeses. Espero que per aquest motiu no siguin els àrbitres els que surtin perjudicats!

6. La valoració al Premi al Joc Net és una de les coses que més positivament s’ha de rebre, ja que si al premi li sumes que per aquest premi tinguis menys targetes, també tindràs menys sancions de la Federació.

JORDI SAULEDA · President At.C.Sant Pol

JORDI SAULEDA

1. En fem una valoració molt positiva. Una campanya com aquesta és de gran utilitat, felicitem la Federació per aquesta iniciativa.

2. Pels clubs modestos com el nostre i tants altres, qualsevol ajut econòmic és molt benvingut. Els jugadors veuen com gràcies a aquests ajuts es poden millorar els serveis que des del club se’ls ofereix.

3. Es tracta d’una despesa important a liquidar a l’inici de temporada, tot el que sigui bonificar-ho facilita l’arrencada del club.

4. Els suposa una gran ajuda. Tota bonificació de les quotes als jugadors és rebuda com una fantàstica notícia, especialment per a tots aquells jugadors joves que estudien i no treballen.

5. Els costos arbitrals són una de les despeses més importants a què hem de fer front els clubs. A partir de segona catalana, amb les tripletes arbitrals, les despeses augmenten exponencialment pel que fa encara més rellevant la reducció d’aquest concepte.

6. És el que destaquem més. És una gran idea premiar el joc net. Feia massa anys que només sancionaven les males accions. Tot el que sigui fomentar el joc net és un motiu de felicitació per a tots els que formem part del futbol català.

JAUME BOIX · President CF Sant Cebrià de Vallalta

JAUME BOIX

1. Molt positiva perquè es demostra que la Federació també es preocupa pels equips dels pobles més petits i això ens anima a tirar endavant.

2. Per nosaltres ha estat molt important. Ara tenim gespa artificial d’última generació i hem pogut crea un equip amateur que abans no teníem.

3. Ha estat una mesura que ens ha animat a posar en marxa la formació dels equips perquè l’estalvi és important.

4. Això ho agraeixen molt els jugadors perquè són els que paguen directament la quota i aquest estalvi l’agraeixen molt. Ens en beneficiem tots plegats.

5. Està molt bé perquè rebaixa els costos i podem filar més prim a l’hora de fer els pressupostos.

6. És una proposta molt interessant perquè incentiva el joc net. Vam parlar amb els jugadors a la pretemporada per presentar-los aquesta campanya i va tenir molt bona rebuda. Després al camp és difícil de recordar-se’n, però com mínim ho tenen interioritzat.

JOSEP LÓPEZ · Coordinador CE Vilassar de Dalt+

JOSEP LÓPEZ

1. Tenim al nostre equip amateur a tercera catalana, així que aquesta campanya ens beneficia molt. Era necessària.

2. Al futbol amateur en general és molt difícil cobrir el pressupost, ja que les ajudes que es podien aconseguir abans d’empreses i comerços, ara són pràcticament inexistents.

3. La bonificació està al voltant del 70% del que costava anteriorment, per tant com diuen en castellà “cartucho ahorrado”.

4. Aquest descompte és bo, personalment m’agrada, ja que ho noten directament els jugadors, en aquesta categoria i amb jugadors joves, els ajuda una mica. També fora interessant, que els jugadors que fan d’entrenador, no paguin més d’una quota de Mutualitat, com passa actualment.

5. En la línia del que he dit abans: la disminució de despesa, és bona. Estem parlant quasi de 500 € a la temporada.

6. Vaig transmetre a l’equip aquesta informació…i en principi la van rebre amb sorpresa i entusiasme, ara bé, quan els jugadors estan immersos en els partits, amb la tensió, s’obliden del tot.

IGNASI ROVIRA · President FS Català Atlètic

1. És important destacar i agrair que la campanya
intervingui en totes les àrees econòmiques de gestió d’aquests equips.

2. Per a un club com ara l’ALSAKO. COM ATLÈTIC CATALÀ, que any rere any ha de fer mans i mànigues per aprofitar al màxim els recursos limitats de què disposa a l’hora de gestionar l’entitat, qualsevol ajut econòmic provinent de la Federació és benvingut.

3. La bonificació en la quota d’inscripció ha de permetre que aquest concepte no esdevingui un impediment a l’hora d’inscriure un equip a la Federació.

4. Aquesta reducció de prop d’un 20% per al mateix jugador/a és, com diríem col·loquialment, “aigua de maig”. És molt bona iniciativa per ells.

5. El cost dels arbitratges suposa entre un 15% i un 20% de la partida global de despeses. Amb la iniciativa de reducció dels rebuts arbitralsl’FCF introdueix un veritable ajut en la gestió econòmica d’entitats com la nostra.

POL ROS · President Racing Pineda FS

POL ROS

1. És una bona proposta perquè jugadors juvenils puguin seguir jugant a futbol sala en clubs federats. I pel que fa al club, és una eina facilitadora, ja que l’entitat rep una ajuda econòmica que permet afrontar els costos de la temporada.

2. Permet poder destinar la part de diners que estalvies en altres àmbits del club. En el nostre cas, per exemple, hem creat un segon equip sènior per primera vegada a la història del club.

3. La valorem molt positivament, aquesta bonificació, juntament amb el descompte que reben al Portal del Federat els jugadors sub23. Ens ha permès afrontar la creació del segon equips sènior comentat anteriorment.

4. Respecte als jugadors, és una eina facilitadora per aquelles famílies que tenien més problemes per poder federar els seus fills.

5. Era i és una gran despesa setmanal per al club. Tot el que sigui reducció d’aquests costos sempre seran benvinguts per a l’economia de l’entitat.

JORDI CARRIQUE President AE Alella 2013

JORDI CARRIQUE

1. És el que necessitava el futbol amateur, una ajuda directa que repercuteixi en el dia a dia de la nostra activitat. Veure que la teva federació es preocupa pels clubs més modestos es molt gratificant.

2. Hem pogut consolidar la creació d’equips amateurs a la franja d’edat als quals va dirigida precisament aquesta campanya.

3. Ens permet poder fer uns pressupostos anualas més exactes al saber que podem comptar amb aquesta ajuda.

4. Sens dubte, la millor iniciativa. Beneficia directament al jugador, perquè és una quota que paguen ells mateixos. Per a nois joves, la majoria estudiants, és una gran ajuda.

5. És un altre incentiu que ens ha permès mantenir-nos en el mateix pressupost que teníem. Les quotes arbitrals són una part important i aquest estalvi es nota molt a final d’any.

6. Tenir aquest objectiu a principi de temporada és una motivació més per a tots els jugadors. Coneixen aquest premi, encara que em fa l’efecte que després, ‘en el fragor de la batalla’ no se’n recorden gaire..

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats