Connect with us

Atletisme

2a Cursa de la Dona Pineda de Mar, espectacular rècord de participació

Pineda de Mar ho ha tornat a fer. Ha tornat a superar-se. El passat 10 de març, i com a colofó dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, Can Xaubet va acollir la segona edició de la Cursa de la Dona, organitzada per l’Ajuntament de Pineda de Mar (Regidories d’Esports, Salut, Igualtat i Joventut) i l’empresa Gesport.

El repte d’enguany era superar les gairebé 1.500 persones que van participar en la primera edició… Semblava impossible, però es van batre totes les previsions… i amb escreix. Prop de 1.900 esportistes, dones, homes, nenes i nens, de totes les edats, van prendre part en la gran festa ludicoesportiva que es va viure a la gespa del Camp Municipal de Futbol de Pineda de Mar, on un mar de samarretes de color maduixa van dibuixar un quadre espectacular.

1.900 persones de totes les edats van participar a la cursa de 5 quilòmetres que es podia fer corrent o caminant

Abans de les sortides de la cursa (una per als atletes que corrien i una altra per als que van preferir fer-la caminant), es van fer els estiraments i l’escalfament amb música i una sessió de zumba, una sessió amenitzada per monitors en un escenari on van tenir lloc els parlaments, entre altres el de l’alcalde Xavier Amor, que va felicitar tots els participants, encoratjant-los a superar l’any vinent la barrera dels 2.000.

Can Xaubet va acollir la segona edició de la Cursa de la Dona, organitzada per l’Ajuntament de Pineda de Mar

Una matinal d’esport, convivència i reivindicació que va tenir com a madrina a l’Anna Flaquer, coneguda esportista pinedenca. El recorregut de 5 quilòmetres per un circuit totalment planer, vora del mar, es va haver de modificar una mica a causa de la intensa pluja del dia anterior.

Un fet que no va impedir l’èxit absolut de la prova, que va complir amb el seu objectiu: reivindicar els drets fonamentals de les dones en una efemèride a escala mundial. Pineda de Mar hi va posar el seu granet de sorra.

More in Atletisme