Connect with us

Clubs

30 anys de futbol sala a Dosrius

Federat el 1992, encara que actiu uns anys abans, el Dosrius Maresme Club Futbol (així està registrat a l’FCF) compleix ara 30 anys de vida. El club de futbol sala d’aquest municipi de la nostra comarca va néixer gràcies a l’esforç dels seus fundadors, Jaume Picañol Català i la seva esposa, Pilar Villaescusa, que durant un temps van sufragar totes les despeses del club.

Pilar exerceix el càrrec de presidenta des de llavors, sent pionera al Maresme: “Volíem que el nostre fill, i els nois de la seva edat, s’iniciessin en l’esport i a poc a poc, gairebé sense adonar-nos, ja teníem un bon nombre d’equips jugant a futbol sala”.

El mes d’agost passat, l’Ajuntament de Dosrius va retre un homenatge pòstum a Jaume Picañol per la seva dedicació incondicional al club: “Era la seva passió”, recorda ara la seva vídua.

EL PRIMER EQUIP juga actualment a Tercera Divisió i té com a
principal objectiu pujar de categoria aquesta temporada
EQUIP CADET

L’entitat, federada el 1992, compta amb quatre equips que juguen a Tercera Divisió i una escoleta

El moment d’esplendor del Dosrius va arribar en 2015, quan el primer equip va conquistar la Copa Catalana de la seva categoria i pocs anys després va ser campió de Catalunya Territorial, quedant-se a les portes de pujar a Nacional.

En aquell equip jugava com a porter David Bote, actual alcalde de Mataró, a qui anomenaven ‘El Nen’: “Era un porterás. Va jugar la final lesionat i després vam haver d’anar a l’hospital perquè es recuperés”, rememora Ginés Navarro, el vicepresident que porta pràcticament totes les regnes del club per delegació de Pilar Villaescusa. Ginés es va involucrar en el club el 1997 començant primer delegat, més tard entrenador i ara directiu i també responsable de l’Escoleta, on entrenen uns quinze nens.

EQUIP ALEVÍ


En l’actualitat el club compta amb quatre equips federats, tots ells jugant a Tercera Divisió: amateur, juvenil, cadet i aleví. Fins a la temporada passada hi havia un equip femení, però es va desfer després de dos anys competint. Un dels objectius de Ginés Navarro a curt termini “és recuperar el futbol femení a Dosrius, així com intentar que tots els equips pugin de categoria. També treballarem per aconseguir formar un infantil, que ens cal per donar continuïtat als alevins”.

PRIMER EQUIP del 2000 amb
David Bote jugant de porter
EQUIP JUVENIL

Va arribar a ser campió de Catalunya territorial en una època on jugava l’actual alcalde de Mataró, David Bote

L’entitat és una de les més conegudes del poble i entrena i juga en el Pavelló Municipal: “Hem creat un gran sentiment de pertinença al club. Hi ha una gran unió entre tots, jugadors, entrenadors, pares… en realitat som una família que se sent molt orgullosa de ser de Dosrius”, recalca Ginés.

La seva presidenta, Pilar Villaescusa, va ser pionera i en l’actualitat encara és l’única dona al capdavant d’un club de futbol sala

More in Clubs