Connect with us

Canet de Mar

40 anys representant Canet de Mar arreu

Patinatge amb orgull de poble

La pràctica d’esports sobre rodes va arribar al nostre país als inicis del segle XX i durant la dècada dels cinquanta es van començar a veure algunes competicions de patinatge artístic juntament amb l’hoquei i la velocitat. Amb tot, no va ser fins el 1982, amb la fi de la dictadura i l’inici de la democràcia, que es va fundar la Federació Catalana de Patinatge. I és en aquest context quan, el 9 de febrer de 1984, es constitueix formalment el Club Patinatge Artístic Canet, tot i que la seva activitat s’havia iniciat ja el 1981.

Noms com Francesc Soler, Ramon Noé, Eduard Jover, José M. Vines, Jordi Morro i Joan Pla foren els membres de la primera Junta Directiva i socis fundadors. Els succeïren com a presidents de l’entitat Claudi Salas, Montserrat Pera i actualment la presidenta és Carmen Gálvez.

Des dels seus inicis el club ha tingut molt bona acollida entre la població. En diferents etapes hi ha hagut fins i tot llista d’espera

Des dels seus inicis el club ha tingut molt bona acollida entre la població. En diferents etapes hi ha hagut fins i tot llista d’espera per poder entrar a formar-ne part.

En les últimes temporades més de 90 patinadors han lluït els seus colors. Consta en la memòria col·lectiva competicions com el Trofeu Pulligan o els festivals, amb col·laboracions dels clubs d’Arenys, Pineda, St. Cebrià, St. Iscle, Granollers, Premià, Gramenet i parelles o patinadors individuals de nivell europeu que omplien la pista del pavelló esportiu municipal.

El club sempre ha estat un projecte de foment de la pràctica esportiva del patinatge artístic, amb dos objectius clars: oferir una pràctica esportiva alternativa als esports majoritaris i la consecució d’èxits esportius per portar amb orgull el nom de Canet de Mar arreu.

Durant la història del club han estat diversos els entrenadors que han passat per la pista aplicant els seus coneixements tècnics i encomanant la passió per aquest esport, que és al mateix temps un art.

En l’última dècada, i amb el canvi de directiva i equip tècnic, s’han aconseguit grans èxits esportius tan a nivell individual com a nivell de club, situant el Club Patinatge Artístic Canet com a líder en la classificació d’Interclubs 2018. La temporada passada Alba Judit Ríos després d’una llarga carrera com a patinadora i posteriorment com a coordinadora i entrenadora, va donar el relleu a l’actual cos tècnic format per: Anna Benet i Ivet Escrich com a entrenadores nacionals i coordinadores esportives, juntament amb Aina Martin i Meritxell Fuentes com a monitores voluntàries.

En l’última dècada s’han aconseguit grans èxits esportius. Al 2018 el club va quedar líder en la classificació d’Interclubs

Després d’una temporada 2020 paralitzada pel Covid-19, on la competició es va suspendre i els entrenaments van ser intermitents, l’objectiu actual és remuntar aquesta situació al més aviat possible. Estem preparant ja una temporada 2021 amb prop d’una dotzena de patinadores en categoria nacional, des d’aleví a sènior, que aspiren a poder disputar les competicions de la Federació Catalana si les circumstàncies ho permeten. Al mateix temps treballem per eixamplar i reforçar l’equip d’iniciació, on poden entrar nens i nenes a partir de 4 anys que amb l’ajuda de les monitores aprenen a gaudir d’aquest esport.

En nom del club agraïm a les institucions i en concret a l’Ajuntament de Canet de Mar el suport i ajuda que sempre ens han donat per poder tirar endavant tots els nostres projectes.
I molt especialment, volem agrair als que han format part en algun moment del CPA CANET perquè TOTS hi han deixat el seu granet de sorra i sense els quals el club no tindria raó de ser.

ÚLTIMS ÈXITS ESPORTIUS


2015 Mireia Duran 1a Copa Catalana Cadet
2015 Alba Judit Ríos 1a Campionat Barcelona Sènior B
2016 Alba Judit Ríos 1a Campionat Barcelona Sènior B
2017 Carolina Pottiez 1a Final Interclubs Bcn
INTERCLUBS 2017 CPA CANET: 2n classificat
2018… Noa Masvidal 1a Consell Esportiu Benjamí
2018… Sofia Valverde 2a Consell Esportiu Benjamí
2018… Maria Vadillo 1a Final Interclub
2018… Abril Vadillo 2a Final Interclubs (Iniciació B)
2018… Bruna Sardà 1a Final Interclubs (Iniciació A)
2018… Bruna Sardà 3a Copa Catalana (Iniciació A)
INTERCLUBS 2018… CPA CANET: 1r classificat

EQUIP TÈCNIC

Anna Benet
Ivet Escrich
Aina Martín
Meritxell Fuentes

JUNTA DIRECTIVA

Carmen Gálvez (presidenta)
Mercè Lligonya (tresorera)
Marta Fabregà (secretària)
Laura García (vocal)

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Canet de Mar