Connect with us

Clubs

Noces d’Or del CT Sant Pol

EL TENNIS ENS HA FET AMICS

El Club Tennis Sant Pol està d’enhorabona. Complir cinquanta anys de vida només passa una vegada. En el món de l’esport, assolir aquesta fita és sinònim de perseverança, de fer les coses ben fetes i de bolcar molta il·lusió i passió.

El Club Tennis Sant Pol es va fundar l’any 1971 i, en aquest mig segle d’història, ha tingut els seves instal·lacions en dos emplaçaments diferents.

El club vol obrir-se al poble perquè els santpolencs el gaudeixin i se’l
facin seu

Els primers terrenys es trobaven a la zona de l’autopista i llavors el club disposava de tres pistes ràpides i un frontó. L’expropiació dels terrenys per fer-hi passar l’autopista va obligar el club a buscar una nova ubicació, i es va acabar instal·lant l’any 1994 en els terrenys actuals, de titularitat municipal, fruit d’una cessió per part de l’Ajuntament.

Actualment el club disposa de quatre pistes de terra batuda, una pista dura i, recentment, d’una pista de pàdel. Dues dels pistes porten el nom de Jordi Carrasco i Toni Sarty, socis fundadors de l’entitat.

El partit inaugural va ser entre dos germans del Reial Club de Tennis Barcelona, Sixte i Josep Jordi Cambra. Tots dos van ser, posteriorment, persones molt lligades al món del tennis. En Sixte va ser alguns anys director de la organització del torneig Conde de Godó i en Josep Jordi presideix actualment el Reial Club de Tennis Barcelona.

L’activitat més destacada en els primers anys de vida eren les classes que donava el mateix Jordi Carrasco a tota la mainada del poble, gratuïtament, cada dissabte al matí. Aquesta iniciativa va ser molt important perquè la gent del poble descobrís el tennis, un esport tan desconegut en aquells anys. Més tard, en Toni Sarty li va donar un cop de mà.

Actualment, el club disposa d’un centenar de socis, si bé en els millors moments va arribar a tenir-ne fins a tres-cents. És per això que, en aquesta nova etapa, el club vol donar-se a conèixer al conjunt de veïns del poble i mostrar-se com una entitat oberta a tothom i on poden gaudir persones de totes les edats.

Des de fa dues temporades, una nova junta directiva és qui porta el timó, presidida per Raúl Hispano. El gran objectiu és obrir-se a tota la ciutadania de Sant Pol, perquè facin seu el club, el coneguin i el gaudeixin.

“Volem, per part de la junta, apropar aquest esport tan familiar al màxim de gent possible, tot potenciant la pràctica d’aquest esport ja des de ben petits. És per això que donem una gran importància a l’escola de tennis. Per nosaltres és essencial com a club tenir una escola de tennis ben consolidada, ja que ens donarà una base de futurs tennistes”, explica el president. Afegeix que “també disposem d’una nova pista de pàdel que hem estrenat fa poc més de sis mesos.

“Una de les nostres prioritats és l’escola de tennis, amb què pretenem atraure nens i nenes del poble per formar un planter de joves tennistes”

Actualment, amb la gran demanda d’aquest germà petit del tennis, la pista és un gran actiu i un gran aliat per atraure a famílies i gent de totes els edats”. Pel que fa a la competició, el CT Sant Pol disposa de dos equips federats, a les categories “Absoluta” i “Majors de 40 anys”, que competeixen amb bons resultats. A l’estiu també ofereixen un campus de tennis i pàdel on els nens poden gaudir del seu esport preferit durant tot el matí en un entorn privilegiat.

També cal destacar el canvi de direcció en el servei de restauració del club. Des de fa un any i mig, ha assumit el comandament una persona molt estimada al club, la Remei, que ofereix la millor cuina tradicional i, a més, organitza nits temàtiques, monòlegs i concerts d’estiu.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs