Connect with us

Canet de Mar

50 anys de passió pel tennis

Com resa en el nom de l’entitat, el CT Canet es va fundar el 1971, “fruit de l’esforç d’una colla d’amics que compartien la passió per l’esport del tennis. La seva tenacitat, la seva convicció i el seu treball en equip va fer possible que la seva il·lusió és convertís en realitat”, es pot llegir en el seu full de presentació.

No cada dia es compleixen 50 anys de vida, per això el seu actual president, Vicenç Jové Secanell, que va accedir al càrrec el 26 de maig de 2018, vol començar molt aviat a planificar els actes de celebració de les Noces d’Or d’un club que en els seus anys de màxima esplendor va arribar a tenir més de 600 socis: “En l’actualitat freguem els 150 socis, però mai hem perdut l’essència del que som, un club d’amics i molt familiar. No hem pogut realitzar cap acte encara per culpa de la pandèmia”, explica Vicenç Jové. Pel 25è aniversari del club, dos grans mites del tennis espanyol com van ser Manolo Orantes i Jairo Velasco varen participar en els actes de celebració amb un partit d’exhibició.

El club també té l’honor de poder dir que un dels seus presidents, Francesc Orriols, va arribar a ser el president de la Federació Catalana de Tennis en 2008.
Curiosament l’últim president del CT Canet 1971 va arribar al càrrec en les úniques eleccions que s’han celebrat en el club, ja que anteriorment mai va haver-hi dues candidatures: “Vàrem guanyar perquè en el nostre programa portàvem la promesa de continuar sent el que som, un club social que pot conviure perfectament amb l’Escola”.

Julián Alonso, exjugador de Copa Davis, és el responsable de la seva magnífica escola de tennis

Així és, perquè l’escola formativa del CT Canet és considerada una de les millors de Catalunya. D’ella va sorgir Julián Alonso, exjugador de Copa Davis i guanyador de dos tornejos de l’ATP; una de les grans promeses dels noranta que va arribar a ser ‘rookie de l’any’ per l’ATP. Alonso, que va ser campió d’Espanya júnior en 1994, fa molts anys que està formant joves promeses en les quatre pistes de terra batuda de Canet i en elles ha crescut la seva neboda Carlota García Alonso, la millor tennista infantil d’Espanya. Avui dia, més de seixanta nois i noies passen cada setmana pel club, unes instal·lacions ideals per als campus de Setmana Santa i estiu, quan també es pot gaudir de la seva piscina a ple rendiment.

Carlota García Alonso, neboda de Julián Alonso, és l’actual campiona de Catalunya de categoria aleví

El CT Canet se sent molt orgullós també dels èxits dels seus equips de competició. El 2010, l’equip Aleví Masculí integrat per Francesc Rull, Alejandro Reguant, Hugo Pascual, Gonzalo García Nieto, Ignasi Forcano, Iker Tomás i Adolfo Cabado, es va proclamar subcampió de Catalunya. El mateix equip va ser 3r al Campionat d’Espanya disputat a Múrcia.

En les seves noces d’or, l’entitat, que té una gran activitat esportiva i social, vol obrir-se a tots els conciutadans de Canet de Mar

Dos anys després, ja en categoria infantil, Francesc Rull, Alejandro Reguant, Hugo Pascual, Sasha Prosuzhykh, Ignasi Forcano, Gerard Boada, Jordi Blanchar, Pol Roca i Marcel Tenas van proclamar-se tercer millor equip de Catalunya i també del Trofeu Joan Compta (Campionat d’Espanya per equips).

Actualment,qui donen molta guerra són les jugadores veteranes del club, que han aconseguit formar dos equips de competició. Sens dubte, el club té una gran vida social motivada pels diferents tornejos que li permeten tenir una intensa activitat en les pistes. Parlem del torneig social ‘Gregoriano’, també del Pere Pons creat el 2014 i de la històrica ‘Penya Matinera’.

Vicenç Jové vol treballar perquè el CT Canet sigui més conegut encara al poble i que els seus conciutadans se’l faci seu. Aixó, i que l’Escola continui sent bressol de magnífics tennistes.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Canet de Mar