Connect with us

Bàsquet

AGRUPACIÓ BÀSQUET PREMIÀ DE MAR

86 ANYS d’història i nous reptes il·lusionants

A Premià de Mar es juga a bàsquet des de 1934, fa prop de 90 anys. Tot va començar gràcies a la curiositat de cinc premianencs, que eren membres del Grup Excursionista i van voler experimentar què era allò d’introduir una pilota en una cistella, quan aquesta disciplina era pràcticament desconeguda a Espanya.
El primer equip que es va crear jugava partits contra rivals de Barcelona i la rodalia. Els cinc jugadors eren dels pocs que sabien què era el bàsquet i com s’hi jugava, així que no podien arribar a imaginar-se que, al cap de pocs anys, Premià comptaria amb força afició per aquest esport.

Era tradició que els diumenges, després d’anar a missa, el públic premianenc animés l’equip de bàsquet i gaudís de bons partits. Per això, aprofitant que la plaça Nova era a prop de l’església, l’Ajuntament va decidir instal·lar dues cistelles a la plaça i disputar hi allà els partits. Així va ser com va començar l’afició pel bàsquet.
Tothom animava l’equip local i, a base de partits, van començar a estimar l’esport de la cistella, sense comparar-lo amb el futbol. Ja a finals dels 60, l’equip disposava de noves instal·lacions a la pista poliesportiva del Camí del Mig i, a base d’esforç, ganes i molts partits, el club va posar-se al davant possible el què el club és avui en dia.

Era tradició que els diumenges, després
d’anar a missa, el públic premianenc animés
l’equip de bàsquet i, gaudís de bons partits

A la memòria queden els partits a Primera ‘B’, l’actual LEB Or. Hi van jugar la temporada 1983/84, un any en què el Premià va plantar cara als grans, i els espectadors de l’època en recorden grans partits.
Per exemple el que l’equip va jugar a casa contra l’Espanyol, que justament seria l’equip que acabaria guanyant la lliga aquell any.
Entre els rivals d’aquell any, també en destaquen el Breogán gallec i l’Atlètic de Madrid.
Tot i estar-hi només una temporada, l’equip va deixar bones sensacions i va seguir gaudint de bon bàsquet a Segona Nacional. Són els anys daurats de l’entitat.

L’Agrupació Bàsquet Premià de Mar compta avui amb setze equips federats i una Escoleta, on els més petits de la casa poden gaudir d’aquest esport. Setze equips que competeixen jornada a jornada per intentar millorar a nivell individual i grupal, amb l’objectiu de passar-s’ho bé, gaudir de l’esport i aprendre els valors del bàsquet.

Actualment, el primer equip femení competeix a la Copa Catalunya, màxima categoria del bàsquet català. És el màxim mèrit aconseguit per la secció femenina del club, que ja va aconseguir competir en aquesta categoria l’any 2008, amb Jandro Zubillaga com a entrenador. La plantilla actual entrena a les ordres d’Isaac Champer i aquesta temporada aspira a la part alta de la taula.

Actualment, el primer equip femení competeix a la
Copa Catalunya, màxima categoria del bàsquet català

La salut del club i el seu futur depèn, en bona part, de les famílies, i també compta amb el supor i hores de feina de la junta directiva.

Encapçalada per Toni Lirio, el club ha aconseguit presència i reconeixement dins el bàsquet català. El mateix Lirio assegura que “el futur passa per fomentar el bàsquet formatiu, especialment els equips femenins”. A més, diu que “agraeixo a les famílies, pares i mares la seva implicació per mantenir viva l’essència del club i el bàsquet a Premià de Mar, així com per poder donar els millors mitjans i recursos a tots els jugadors i jugadores”.

Actualment, hi ha 215 jugadors, a l’espera d’engegar nous equips ara que arrenca la nova temporada, sempre que la pandèmia permeti la pràctica habitual de l’esport.
Gairebé 90 anys plens d’història que marquen el camí a seguir i proposen nous reptes de cara al futur proper.

EQUIPS


2 PREMINI MASCULÍ
1 PREMINI FEMENÍ
3 MINI MASCULÍ
1 MINI FEMENÍ
1 INFANTIL MASCULÍ
1 INFANTIL FEMENÍ
2 CADET MASCULÍ
2 JÚNIOR MASCULÍ
1 JÚNIOR FEMENÍ
1 SUB 21 MASCULÍ
1 SUB 21 FEMENÍ 1 SÈNIOR MASCULÍ
2 SÈNIOR FEMENÍ

ORGANIGRAMA


TONI LIRIO PRESIDENT

“El futur passa per fomentar el bàsquet formatiu, 
especialment en els equips femenins”

RAFA PERDIGUERO Gestor Esportiu i Administratiu
ENRIC CERVERA Director Tècnic i Coordinador Equips Grans
ENRIQUE MARISCAL Coordinador Equips Promoció
ALBERT GRAU Àrea Salut

NOVA ÀREA DE RENDIMENT I SALUT

L’Agrupació Bàsquet Premià de Mar ha engegat una nova àrea de rendiment i salut per oferir serveis de nutrició, psicologia, fisoteràpia i preparació física. L’objectiu és que els i les esportistes del club aconsegueixin arribar als seus màxims de la millor manera possible. Per això donen importància a quatre pilars que són fonamentals i dels que es preocuparan professionals que formen part de la mateixa entitat.

El club vol acompanyar tots els jugadors i jugadores en el seu desenvolupament físic, emocional i mental. Un fet que permetrà una unió tan simple com efectiva, amb un seguiment total, perquè tothom pugui assolir els seus objectius individuals i alhora ajudi a complir els grupals.

El primer pilar de la nova àrea és la nutrició. El club fa una clara aposta perquè tothom tingui una alimentació adequada, sinònim de bon rendiment físic i mental. El servei l’oferirà la nutricionista i jugadora del primer equip Sandra López
La psicologia és una altra de les eines bàsiques per aconseguir l’objectiu marcat. Un servei que en aquest cas es dirigeix als tècnics del club, que impartirà Mireia Amigó, també jugadora del primer equip, i que servirà per dotar d’eines i recursos els preparadors.
Evidentment, al tractar-se d’un servei esportiu, la fisioteràpia és un altre dels pilars. El club comptarà amb un servei per prevenir lesions i millorarà la postura i la capacitat física de cada un dels interessats
A més, també hi haurà un servei de preparació física que millori les capacitats específiques del bàsquet en tots els equips.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bàsquet