Connect with us

Billar

CANET TAMBÉ ÉS BILLAR

El Club Billar Canet va néixer el novembre del 2010 al local d’un soci fundador. Després de vuit anys de funcionament, l’Ajuntament de
Canet de Mar els va cedir l’espai on estan en l’actualitat, al Rial de Can Godany, just al costat del Camp Municipal de Futbol.

La seva història esportiva sempre ha estat lligada a la Lliga Catalana de Tres Bandes, jugant a Tercera Divisió fins al 2011. Després del canvi de local i de reforçar l’equip amb jugadors nous atrets per les noves instal·lacions, el fet de tenir tres billars en compte de dos va fer que els socis augmentessin. També va créixer el nombre de  jugadors amb llicència i això va permetre formar dos equips diferents, tots dos jugant a Tercera Divisió en diferents grups.

El primer equip del club va arribar a jugar a 1a Divisió Catalana. 
Avui compta amb divuit jugadors federats

L’any 2011, l’equip A (format pels millors jugadors del club tenint en compte que cada equip ha d’estar format per un mínim de 6 jugadors) va pujar a 2a divisió i a l’any següent any 1a Divisió. Tot un èxit per un club tan jove. Malauradament varen perdre la categoria dos anys consecutius i van baixar a 3a Divisió per tornar a pujar la temporada 2016/2017 amb un equip format per Miquel Molla, Julián López, Miquel de la Hoz, José Antonio Páez, Arturo Gómez i Pepe Gálvez. És en aquesta 2a Divisió en la qual actualment juga el primer equip del club.
El segon està a 4a divisió després de la reestructuració que va fer la federació de les diferents lligues i categories.

El Club Billar cada any organitza finals de Catalunya de diferents modalitats i categories, amb la intenció que un jugador local pugui jugar la fase final, ja que la normativa de la federació permet que el club organitzador tingui un jugador de la categoria a la fase final directament, sense haver de jugar les fases prèvies.

Avui dia el club té trenta-tres socis, divuit dels quals disposen de llicència esportiva. A la seva plantilla hi ha dues dones, Yeymi Andrea Mancipe i Eva Julià Capdevila, tercer
d’Espanya i subcampiona d’Espanya respectivament en l’últim campionat nacional disputat a Madrid.

Té a dues dones en el més alt del rànquing:
Eva Julià, subcampionad’Espanya, i Yeimi Mancipe, tercera

L’actual rànquing del club està format per 18 jugadors. Els sis primers juguen a Segona Divisió: Ricard Villegas, Lino Brizi, Miquel de la Hoz, Julián López, Pepe Gálvez i Arturo Gómez. La resta de jugadors formen part de l’equip de 4a divisió.
La normativa del billar diu que els tres primers de la classificació només poden jugar al primer equip i la resta poden fer-ho al segon equip i al primer si el director esportiu ho considera oportú o falten jugadors.

El Club Billar Canet compta a més amb un equip que juga una lliga denominada LLIGA DE LES QUATRE MODALITATS, que es disputa a Tres Bandes, Carambola lliure, Carambola a la Banda i Carambola al 47/2. Aquesta última és com la carambola lliure, amb la dificultat que el billar està dividit en nou caselles on només es pot fer una carambola a dintre de la casella/ quadrat.

RÀNQUING


EVA JULIÀ Subcampiona d’Espanya


RICARD VILLEGAS Núm. 1 del rànquing


LINO BRIZZI Núm. 2 del rànquing


MIGUEL DE LA HOZ Núm. 3 del rànquing (president)


JULIÁN LÓPEZ Núm. 4 del rànquing


PEPE GÁLVEZ  Núm. 5 del rànquing

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Billar