Connect with us

Clubs

CD MASNOU 100 anys de llegenda

Ens hem de remuntar a l’any 1920 per encertar el dia de la fundació del CD Masnou. Concretament, el vint d’agost. Sota el primer mandat de Pere Sensat, aquest club no només comptava amb un equip de futbol, sinó que també disposava de seccions d’atletisme i natació. No obstant aixó, les discrepàncies entre diferents dirigents de l’entitat van ocasionar la ràpida escissió en “Club Deportiu Masnou” i “Centre d’Esports Masnou”. Aquest últim, però, va desaparèixer al 1924, i l’altra branca, el Club Deportiu Masnou, va sobreviure i és el club que coneixem avui dia.

Entrats els anys trenta, el Masnou ja comptava amb cert prestigi dins del futbol local: era un club consolidat i amb bons jugadors. En aquesta dècada, la seva figura més destacada era Peret Nogués, que malauradament va perdre la vida combatent a la Guerra Civil. Precisament per culpa del conflicte armat, les activitats futbolístiques del club es van veure aturades temporalment, però el club va saber refer-se i la temporada 1946-47 es va inscriure per primer cop en competició oficial.

Els blanc-i-vermells van continuar creixent durant les dècades dels 50 i 60. Com a curiositat, el 16 d’agost de 1953 es va disputar un partit amistós entre el CD Masnou i un equip d’estiuejants, entre els quals figuraven estrelles com Ladislau Kubala, César Rodríguez, Alfredo Di Stefano i altres jugadors del FC Barcelona.

El 16 d’agost de 1953, Di Stéfano va jugar amb César un amistós al camp del Masnou. “Veraneantes contra residentes”, Trofeo Antonio González

Durant els anys 60, el Masnou va anar escalant categories en el futbol territorial: el 1961 va aconseguir l’ascens a Segona Territorial; la 1964-65, a Primera Territorial; i la 1968-69, el títol de Primera i l’ascens a Preferent.

Ja situats als anys setanta arriba l’època daurada del Masnou, que duraria fins ben entrats els vuitanta. Si bé l’estiu de 1970 es van celebrar els 50 anys de l’entitat amb un amistós contra el FC Barcelona, la temporada 71-72 el Masnou va aconseguir l’ascens a Tercera Divisió, on no va poder mantenir-se i va descendir l’any següent. Val a dir que, en aquells temps, no existia la Segona Divisió B, i per tant el club competia en la tercera categoria més alta del futbol espanyol. Aquesta mateixa temporada, el club va disputar la seva primera edició de la Copa del Rei. El club va tornar a la Tercera la temporada 1975-76, també per estar-s’hi només un any. Amb la reestructuració del futbol espanyol (aparició de la Segona Divisió B i agrupació de la Tercera Divisió per comunitats autònomes), el Masnou va tornar a Tercera i va perllongar la seva participació fins a quatre temporades seguides, de la 1977-78 a la 1980-81.
Després d’un ascens i una temporada més a Tercera (1985-86), el club hauria de passar tota la dècada dels 90 i més a cavall entre la Primera Catalana i la Preferent Territorial. De nou, la temporada 2005-06 va ascendir a Tercera, on va participar les temporades 2006-07, 2007-08, 2010-11, 2011-12, 2013-14, 2014-15 i 2015-16. Des de llavors, el club no ha tornat a trepitjar aquesta categoria.

1979. Històrica foto de l’equip que va jugar l’eliminatòria de Copa del Rei davant l’Espanyol de Primera

El Club Deportiu Masnou sempre ha sigut, en el marc de club històric i formador, casa de molts futbolistes que, passant pel futbol base o pel mateix primer equip, han aconseguit fer-se un nom en l’elit del futbol. És el cas, per exemple, del basc Unai Vergara. Aquest corpulent defensor de metre noranta es va formar a les categories inferiors del Masnou i va arribar a ser internacional amb la selecció espanyola (el primer jugador en la història del Vila-real), així com medalla de plata als JJOO de Sydney l’any 2000. També es pot destacar Manolo Serrano, masnoví, exjugador del RCD Espanyol i llegenda del Deportivo Alavés. L’hàbil davanter va passar per les categories inferiors del club i va tornar a lluir la samarreta blanc-i-vermella durant dues temporades en el tram final de la seva carrera.
En l’any del seu centenari, el club no es troba en el seu màxim esplendor si parlem de categoria: actualment milita a Segona Catalana. No obstant, es continua apostant fermament pel futbol base i, després del bon paper del primer equip a Segona Catalana amb un meritori cinquè lloc, el futur del Masnou s’albira interessant.
En resum, celebrem el centenari d’un club històric, que sempre ha format part de l’estesa i exitosa història del futbol català i que de ben segur continuarà donant alegries als seus joves i al seu poble.

Per molts anys!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs