Connect with us

Clubs

La culminació d’un somni. Club Patinatge El Masnou

VA COMENÇAR EL 1997 AMB 18 PATINADORES I ACTUALMENT, DESPRÉS D’UN LLARG PEREGRINATGE, JA PASSEN DEL CENTENAR

El 30 de març de 2019 va ser un dia molt important en les vides de dues persones: Artur Pascual i Rosa Roma. Aquest dia, a la tarda, es va estrenar el nou pavelló d’esports del Masnou, una vella reivindicació de molts masnovins. Entre ells, l’Artur i la Rosa, màxims responsables del Club Patinatge El Masnou. “Ningú pot imaginar-se el que va significar per a nosaltres poder tenir una pista de qualitat i coberta on poder entrenar i competir. Sempre hi haurà un abans i un després d’aquest dia”, explica emocionada la Rosa, farmacèutica ja no en actiu.Ella i el seu marit, i la junta, sostenen i han sostingut el club des de la seva fundació oficial, en 1997: “Vàrem començar amb només 18 patinadores en el Club Trèvol d’Alella. I des de llavors vam iniciar, com nòmades, un llarg periple per diferents pistes a l’aire lliure: l’Escola Ferrer i Guàrdia, Escola Bergantí, l’IES Mediterrània…”, agrega l’Artur, el president.
Cada vegada que plovia o bufava un fort vent, els entrenaments o activitats del club se suspenien: “Hem arribat a passar dies terribles, veient que tot l’esforç de setmanes es perdien per culpa de les condicions meteorològiques. Les cares de les nenes i nens, i els seus pares, eren un poema”, recorda Rosa, la secretària, que lamenta la “fugida de moltes noies i nois que buscaven millors condicions i instal·lacions”.

Malgrat totes aquestes dificultats, el club mai va defallir i va continuar amb obstinació apostant per la formació. Tenacitat i amor a un esport que els ha permès arribar al dia d’avui amb 109 patinadores, d’ells sis nois. L’entitat té des d’una nena de cinc anys fins a una dona de 37: “Comptem amb dos entrenadors amb el títol Nacional i dos més amb el de primer nivell. A més, una coreògrafa titulada i dues preparadores físiques”, explica l’Artur.
En l’àmbit competitiu, el grup de xou és el que ha obtingut els millors resultats. Ha arribat a ser segon en un campionat del món i va quedar en tercera posició de l’europeu de l’any 2000. A més, porta la barbaritat de disset anys consecutius quedant en primer lloc en el Campionat de Barcelona i fent podi al de Catalunya. El club té quatre equips de xou: grup júnior (màxim 12 patinadors), grup gran (més de 16 patinadors), quartet sènior i quartet júnior. L’oferta esportiva es completa amb artístic individual lliure, solo dance i parelles d’artístic.
“Poder entrenar en pista coberta ha estat una injecció de moral per a tot el club. Ens ha donat una força extraordinària per continuar treballant. Ja ho hem notat, sobretot en el progrés dels grups de noies que competeixen individualment, en parella o per quartets”, diu la Rosa, que vol destacar també el gran treball i dedicació de Susanna Muñoz, vicepresidenta i delegada del club que gestiona les competicions i els exàmens dels patinadors.

Tot el club vol donar les gràcies a l’Ajuntament del Masnou i especialment a la seva Regidoria d’Esport, “pels esforços que han fet perquè el nou pavelló fos una realitat. Al club, d’alguna manera, aquest salt de qualitat ens ha salvat la vida”.

EQUIP TÈCNIC

Entrenadors nacionals
Omar Tejera
Ariadna Pascual

Entrenadors provincials
Marta Poch
Paula Pérez

Entrenadora autonòmica de suport
Mar Batalla

Coreògrafa i professora de dansa
Anna Domènech

Preparadora física de suport
Marta Sáa

Preparadora física iprofessora de dansa i acrobàcies
Mamen Alcázar

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs