Connect with us

Gimnàstica

Alexia Sentías vola alt, Campiona d’Espanya Júnior 2020

El Maresme, i més concretament Cabrils i per extensió l’Associació de Gimnàstica Artística de Vilassar de Mar (AGAV), poden presumir d’una altra esportista d’elit. La cabrilenca Alexia Sentías González, als seu catorze anys, es va proclamar, a principis de desembre, campiona d’Espanya júnior (nivell 9) a Valladolid.

L’Alexia ha seguit els passos de la seva mare Susana, que va ser gimnasta, entrenadora i jutge, i de la seva germana gran, la Nàdia, a qui veia entrenar a l’AGAV amb tres anyets: “Jo volia fer el que feia la meva germana i per això vaig començar en aquest esport”. Es va posar a les ordres de l’entrenadora Sheila Ruiz, una de les moltes i excel·lents entrenadores que té l’entitat liderada per Eva Quirant i Quicu Rusanas.

Després d’un llarg aprenentatge, va arribar el primer èxit esportiu. Amb 9 anys es va proclamar Campiona d’Espanya a Càceres (nivell 3):

“La Sheila ha estat fonamental en la meva vida esportiva. M’ha inculcat l’esforç, el sacrifici i estimar la gimnàstica tots els dies”

Després d’estudiar al CEIP Mas Maria de Cabrils, va començar l’ESO a l’Institut Vilatzara, a Vilassar de Mar. La seva vida va canviar radicalment quan fa un any i mig la Real Federació Espanyola de Gimnàstica (RFEG) li va concedir una beca per viure, estudiar i entrenar en el CAR de Madrid a les ordres dels responsables de la selecció espanyola.

Una de les tretze triades de tota Espanya. Entre elles també està la malgratenca Marina González. “Va ser dur haver de separar-me de la meva família, però vaig tenir mentalitat positiva i m’hi vaig adaptar molt bé. Sens dubte estar en el CAR ha estat un abans i un després en la meva carrera. Aquí he progressat moltíssim. Tenim grans entrenadores i unes instal·lacions extraordinàries, cosa fonamental per a continuar millorant”, diu l’Alexia.

L’Alexia entrena sis hores al dia, fins i tot els dissabtes. La COVID-19 li ha impedit poder venir a Cabrils a veure als seus pares: “Porto sis mesos sense poder viatjar. He tingut la sort que ells sí han pogut visitar-me en el CAR alguns caps de setmana”.

“Aquest títol demostra que, amb sacrifici, treball i il·lusió, es
poden aconseguir tots els objectius”

El primer campionat en el qual ha pogut participar ha estat tot un èxit: campiona d’Espanya júnior, or en paral·leles i terra i bronze en barra i poltre: “Va ser molt emocionant perquè em vaig adonar que tot l’esforç i el sacrifici han valgut la pena”. Tristament , aquest èxit no va poder ser gaudit en directe pels seus pares. Era la primera vegada en deu anys que la mare de l’Alexia es perdia un campionat de la seva filla.

És, òbviament, i donada la seva joventut, el principi d’un llarg camí que encara ha de recórrer:
“Somnio amb poder participar en campionats d’Europa i del món. I, per descomptat, el meu gran objectiu seria poder estar en els Jocs Olímpics de París”.

Orgull dels seus pares, Susana i Sergio, i dels seus avis, l’Alexia es considera una bona estudiant i admira profundament a la gimnasta americana Simone Biles: “M’encantaria fer tot el que ella fa, sobretot la doble planxa de terra, perquè et produeix una gran sensació de volar”.
Així és, l’Alexia ja vola alt…

Aprofitant les festes nadalenques, el consistori de Cabrils, amb la seva alcaldessa Maite Viñals al capdavant, li va oferir una recepció com a reconeixement als seus èxits esportius i a la seva trajectòria

PREMIS


PERFIL
Alexia Sentías González
(24 març 2006)
• Anys practicant gimnàstica: 10
• Club: AGA Vilassar de Mar
• Inici CAR Madrid: Setembre 2019
• Hores entrenament setmanal: 33,5

PALMARÈS
2015
CAMPIONA d’Espanya V03
SUBCAMPIONA paral·leles i barra
CAMPIONA de Catalunya de clubs
2016
CAMPIONA de Catalunya de clubs
CAMPIONA d’Espanya de barra
2019
TERCERA campionat d’Espanya
SEGONA en barra i tercera en poltre
2020
CAMPIONA d’Espanya V09 Elite Júnior
CAMPIONA paral·leles i terra

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Gimnàstica