Connect with us

Clubs

NAIXEMENT D’UN NOU CLUB ESPORTIU

El TWIRLING arriba a Malgrat de Mar

El twirling és un esport consistent a executar, amb acompanyament musical, exercicis propis de la dansa i de la gimnàstica rítmica, fent figures amb un o més bastons. Aquesta disciplina d’origen nord-americà estesa a tot el món, té un gran arrelament i tradició a Catalunya, on hi ha més de 30 clubs. A Catalunya coexisteixen dues associacions, la Federació Catalana de Twirling, que data de l’any 1984, i la Unió Catalana Esportiva de Clubs de Twirling des de l’any 1999.

El naixement d’un nou club esportiu sempre és una gran notícia. I si és d’un esport minoritari, millor encara, perquè posa de manifest la inquietud i interès dels practicants d’aquesta modalitat, que lluiten per fer-se amb un lloc en el panorama esportiu.
És el cas del Club Twirling de Malgrat de Mar, que es va posar a caminar la segona setmana de setembre en el pavelló Germans Margall. El nou club esportiu ha estat creat per l’esportista Aida Rodrigo, de 28 anys i que durant tota la seva vida va competir en aquesta especialitat fins que va decidir dedicar-se a la docència.

“Em vaig formar com a entrenadora per poder ensenyar aquest esport a les noves generacions, encara que és cert que el twirling no té edat. És un esport espectacular, molt bonic de veure i de practicar”

Es va decidir a fer aquest pas després de la seva experiència com a entrenadora en Vidreres, on està a un altre club: “Durant la celebració d’un campionat internacional molt important de bandes i majorets ens van venir moltes nenes del Maresme i voltants interessant-se per practicar el twirling. Vaig parlar amb el regidor d’Esports de Malgrat de Mar i amb la tècnica d’Esports sobre la possibilitat de crear un club al municipi i els va semblar una proposta molt interessant. En poques setmanes es va fer realitat”.
Aida destaca l’espectacularitat d’aquest esport: “El twirling és molt bonic, perquè té molta plasticitat, és elegant i exigeix una gran coordinació i compenetració en les seves coreografies. És la suma d’alguns elements de la gimnàstica rítmica i la dansa, sempre amb el bastó com a nexe d’unió i la música”. Les interessades en practicar el twirling poden acudir dilluns i dimecres, de 17.00 a 19.00 hores, al Pavelló Germans Margall.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs