Connect with us

Salut i Esport

Aquaterapia: Recupera’t a l’aigua

Aquaterapia Maresme SCP és una empresa que ofereix un Programa aquàtic de Salut readaptador i recuperador d’alteracions i patologies de l’aparell locomotor i, eventualment, d’altres patologies. El programa és de qualitat i referent de les teràpies complementàries per a la salut dels adolescents, adults i gent gran. És un programa sense competència i basat en la patent (OEPM, 2015) del “Mètode de Natació Terapèutica del Dr. Mario Lloret”, que popularment comercialitzem com Aquaterapia.

Beneficis de l’aquaterapia

Està demostrat, en diferents estudis, que la realització de programes aquàtics amb finalitats terapèutiques produeixen més beneficis que un programa de caminar. Per tant, un programa regular de natació ens porta a un estil de vida saludable, a evitar malalties, a sentir-nos sans i a mantenir una salut física i mental molt constructiva, la qual cosa ens pot dirigir cap a un estat de benestar.

A nivell músculoesquelètic, la natació ens procura una sèrie de beneficis derivats de la reducció de la gravetat que hi ha dins l’aigua, que provoca una reducció del pes corporal de les persones quan aquestes es troben dins de la piscina, fet que permet treballar amb menys pressió vertebral, menor estrès a nivell articular i menor excés de pes en els músculs i lligaments de la columna vertebral. Tot això ens produirà una major mobilitat articular, una millor facilitat i llibertat de moviments amb menys esforç dins l’aigua i, per tant, molt menys dolor de la zona lesionada en el moment de l’execució.

L’activitat aquàtica ens produirà un efecte relaxant que, a més, disminuirà els espasmes musculars i facilitarà la circulació sanguínia a nivell perifèric (sobretot a les cames). L’aportació de material auxiliar (xurros, manyoples, aletes, tubs de respiració, pullsteps, etc.) afavorirà la realització de determinats exercicis i oferirà una major resistència de la tasca realitzada la qual cosa pot comportar un augment de la dificultat per avançar mitjançant els desplaçaments que realitzem en diferents posicions.

Això provocarà una major motivació en totes les persones ja que les activitats poden ser més divertides i diverses. Així mateix, la resistència que ofereix l’aigua al mínim moviment, permet que es treballi tota la musculatura del cos en general i ser considerada una de les activitats físiques més completes que existeixen, per la seva mínima activitat traumàtica sobre les articulacions. Però, també hem de saber que permet una recuperació física, després d’un període de repòs total o de qualsevol intervenció quirúrgica, més ràpida en el temps i amb mínim perill de reaparició de l’alteració, evitant la debilitat o atròfia muscular principalment dels músculs ventrals i dorsals del tronc.

Dr. Mario Lloret. Director Mèdic d’Aquaterapia. Metge de l’esport i Llicenciat en EF.

Sra. Ester Teixidó. Directora Tècnica. Màster en Readaptació i Llicenciada en EF.

Aquaterapia com a millora de la qualitat de vida

Com a conseqüència de tot això, les millores a nivell psicològic són molt importants ja que la natació té grans beneficis. Les facilitats de treball que ofereix l’aigua a les persones, es tradueixen en una major focalització cap a l’exercici i no tant cap a escoltar o estar pendent del propi dolor.

A més, el programa aquàtic els permet guanyar una major autoconfiança a mesura que van progressant en el seu procés de recuperació i notant la sensació gradual d’anar disminuint, a poc a poc, el dolor que experimentaven. En conseqüència milloren, també, la seva salut i la seva qualitat de vida.

Programa dirigit a:

  • Adults i gent gran afectats d’alteracions de l’aparell locomotor.
  • Adults i gent gran afectats de trastorns orgànics (cardiovasculars, respiratoris, cerebrovasculars, oncològics, etc.)
  • Infància i adolescència amb desviacions de la columna
  • Dones embarassades

En aquests moments, són més de 100 persones que venen -per prescripció mèdica a qualsevol de les nostres piscines- a fer aquest tipus de treball per recuperar- se de les seves degeneracions òssies, de les seves patologies articulars, hèrnies discals, intervencions quirúrgiques diverses i estan gaudint d’aquest programa Recuperador amb gran satisfacció. Dirigit pel Dr. Mario Lloret (Director mèdic) i la Sra. Ester Teixidó (Directora tècnica), aporten els coneixements coneixements i experiències de molts anys en el sector. El nostre lema és inequívoc: Segueix sent tú!

Serveis:

  • Consulta mèdica en Prescripció de l’EF per a la Salut
  • Aquaterapia
  • Readaptació esportiva
  • Entrenament Personal per a la salut
  • Sessions personalitzades

La nostra empresa és l’empresa de referència en els programes formatius de Natació i Salut que la Federació Espanyola de Natació convoca a tot l’estat espanyol. Aquaterapia Maresme SCP és la primera empresa esportiva del Maresme en aconseguir el segell de Qualitat del COPLEFC (Col·legi Professional de Llicenciats i Graduats en EF). Distinció atorgada el mes d’abril de 2022.

More in Salut i Esport