Connect with us

Clubs

Històric: l’Assolim CN Mataró, subcampió d’Europa

Les jugadores del CN Mataró tanquen la seva participació en la Final Four de waterpolo com a subcampiones, després d’un gran campionat i de perdre per la mínima amb l’Astralpool CN Sabadell (8-9).

La final, jugada a les piscines del CN Sabadell, passarà a la història del waterpolo per haver estat la primera en la qual s’han enfrontat dos equips del mateix país.

L’Astralpool CN Sabadell s’ha alçat amb la seva sisena Copa d’Europa de waterpolo femení, i ho ha fet jugant a casa, a les piscines del complex de Can Llong. En una final històrica contra l’Assolim CN Mataró (mai abans s’havien enfrontat dos equips del mateix país), les vallesanes han tingut el cap més fred i abans del descans han enllaçat una ratxa clau (parcial d’1-4). Cal donar l’enhorabona a les campiones, però també a l’equip mataroní que ha tancat una competició que passarà a la història.

Tot i jugar a un gran nivell en la seva segona Final Four (la primera va ser l’any 2017), amb una contundent victòria en la semifinal jugada contra el Dunaujvaros (12-9), les jugadores entrenades per Dani Ballart s’acomiaden del campionat com a subcampiones d’Europa.

Indescriptible també el soroll eixordador que hi havia a la piscina. No era per menys en un dia històric per al nostre waterpolo. Arrencava el xoc amb un gol ràpid d’Anni Espar que feia embogir a la meitat esquerra de la graderia (tota de Mataró). Poc després responia amb un tir sec Maggie Steffens. I, a partir d’aquí, joc travat i defenses dures, sense cap gol més en el que quedava de primer quart.

Després de gairebé nou minuts sense veure un gol, apareixia Mati Ortiz amb una subtil vaselina per a trencar la sequera (1-2). I, a partir d’aquí, gran ratxa de les de Sabadell. Moment crític per a les de Ballart, que arribaven amb tres de desavantatge a l’equador del partit.

Després de la represa, les vallesanes continuaven obrint bretxa. Gol de Judith Forca imparable, al que responia Van de Kraats, però un contraatac de Nona Pérez retornava els quatre de renda (3-7) a 3.58 perquè acabés el tercer quart. Corria el temps en favor d’un Astralpool CN Sabadell molt seriós. A 1.34 per a entrar en aquests últims vuit minuts, gol de la capitana Clara Cambray per a animar una mica a la graderia mataronina.

Sabadell perdia una superioritat doble i Mataró un +1 en la següent jugada. 4-7 amb un quart per jugar. Kesztelhyi animava les coses amb el 5-7 en la primera possessió dels últims vuit minuts. Maica responia ‘ipso facto’ i encenia a la graderia. L’altra capitana, Cambray, retornava el cop. Estava preciós el xoc, i l’ambient.

Avegno, en superioritat, feia pujar el 7-8 amb tot per decidir. Gol d’Elena Ruiz, 7-9, i a 2.56 8-9 de Van de Kraats. I en aquest tram final el quadre de Ballart no aconseguia materialitzar cap possessió, tot i disposar del darrer tir del partit per empatar.

8-9 com a resultat final, i punt final a un dia que passarà a la història del nostre waterpolo.

Enhorabona a totes per fer-nos gaudir del millor waterpolo europeu a casa nostra!