Connect with us

Calella

Base nàutica de Calella

AL SERVEI DELS CIUTADANS

La Base Nàutica és un espai esportiu municipal de l’Ajuntament de Calella on té la seva activitat el Club Esportiu Vela Calella. Consta de tres mòduls per a material, unes prestatgeries per als caiacs i un espai a la sorra amb una línia de cadena per a les embarcacions de vela.

Els mòduls, les prestatgeries dels caiacs i els espais a la cadena són gestionats per l’Ajuntament de Calella. Qualsevol persona del municipi, mitjançant una instància, pot sol·licitar un espai als mòduls, a les prestatgeries o a la cadena. El Club Esportiu Vela Calella només gestiona el material que ha adquirit invertint les quotes dels seus socis.

Història

Un grup d’amics i amants de la navegació a vela va tenir el somni l’any 2000 de fer pinya per popularitzar la vela i el rem de lleure a Calella. La fórmula que volien aplicar era molt simple, compartir un espai municipal i material de club per omplir-lo d’experiències i transmetre així la cultura del mar. Un espai sense barreres de cap mena on tothom aprèn de tothom. Un espai on tothom pot gaudir de la natura, cultura i esports de vela i rem. Es va presentar la idea al consistori d’aquella època i sembla que no es va fer en un moment idoni i la idea va quedar arraconada en un calaix.

És un espai esportiu municipal gestionat pel Club Esportiu Vela Calella obert a tots els amants dels esports nàutics

L’any 2011 després de molts anys d’oblit, des del consistori es va demanar als impulsors de la idea a presentar novament el projecte de l’any 2000. Ràpidament es van reunir i de forma unànime es va decidir que els temps havien canviat i que el projecte no podia ser un espai particular, sinó que havia de ser una zona nàutica municipal per a ús de totes les entitats sense ànim de lucre de Calella que tenen per objectiu acostar el mar a la població. Va ser així com finalment el Club Esportiu Vela Calella va ser una realitat.

Joan Pera és el president del CEV Calella: “Animen els afeccionats a la vela i al mar que es facin socis. Després d’assistir a un taller d’ús de material, ja poden disposar del material comú per fer windsurf , remar en caiac o fer paddel surf. També disposem de patins, catamarà, estels i un 420 que es poden utilitzar complint uns requisits”.

Pere afegeix que “tots som responsables i tots ensenyem i aprenem. No som una escola de vela, ni som monitors ni és el nostre objectiu. Som un grup d’amics, al qual pots incorporar-te, i volem compartir la nostra afecció i passió alhora que volem aprendre d’allò que tinguis per aportar. El material l’obtenim de donacions o compres a preus molt reduïts de persones que no volen fer-se càrrec dels costos de pupil·latge. Amb els diners de les quotes i els coneixements i responsabilitat de tots es manté el material en bon ús”.

La massa social del cub varia cada nova temporada. Hi ha una part de socis habituals, els que porten més temps sent fidels al club, i una part que va variant cada any. Han arribar a ser 150 socis de totes les edats. No poden crèixer fins a l’infinit, ja que l’espai que tenen i el material són limitats. Per aquest motiu un cop arriben a un nombre suficient de socis tanquen les inscripcions fins al pròxim curs.

Un lloc per gaudir del mar i dels esports nàutics.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella