Connect with us

Clubs

Un apassionant viatge de nou anys, Handbol Club Laietà

Un clar model d’èxit de formació esportiva el trobem en l’Handbol Club Laietà d’Argentona. Va començar a caminar la temporada 2012-2013 amb només dos equips (aleví i infantil), 18 jugadors i dos entrenadors i avui, nou anys més tard, l’entitat compta amb onze equips i 145 llicències federatives. Només a través d’una sòlida planificació esportiva, campanyes de captació, recerca de recursos econòmics i moltes hores d’esforç és possible créixer tant i tan bé.

No ha estat un camí fàcil, però sí un viatge apassionant. Això ho sap molt bé el seu president, Leandro Bonet: “La nostra filosofia sempre ha estat la de treballar la base, formar jugadors i nodrir els nostres equips amb gent de la casa. Podem dir amb orgull que pràcticament el 80% dels jugadors són d’Argentona, així com els entrenadors”.

El 2012 va començar amb dos equips i 18 jugadors; avui són 11 equips i 145 llicències federatives

Leandro Bonet sap el difícil que ha estat superar aquest any de pandèmia, on patrocinadors com Piscimar o Reciclauto han estat fonamentals per poder continuar complint amb les obligacions econòmiques de l’entitat. Igualment destaca el gran compromís i nivell de l’estructura esportiva del club, responsabilitat de Juan Sánchez, un home d’handbol que, després d’estar més de 25 anys a Mataró, va arribar a Argentona fa cinc temporades per fer créixer el club “sempre des de la filosofia de cuidar el planter”, recalca ell mateix.

Leandro Bonet
President


“La nostra filosofia sempre ha estat la de treballar la base, formar jugadors i nodrir els nostres equips amb gent de la casa”

Juan Sánchez explica que “per culpa de la COVID el nostre equip benjamí no ha pogut competir i l’Escola pràcticament no ha entrenat. Això ha provocat que s’hagi frenat el nostre creixement. Així i tot, aquesta temporada tenim quatre equips a Primera Catalana: sènior femení, cadet masculí i femení i infantil A masculí”.

El sènior femení s’ha format en col·laboració amb l’Handbol Maresme de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldetes, que li ha cedit la plaça a canvi de poder completar l’equip i així competir en la segona millor categoria de l’handbol català.

Primers equips, El sènior A femení juga a Primera Catalana

Per al Laietà i el seu coordinador esportiu “el més important és la promoció de l’handbol, per això ens esforcem a captar jugadors de les escoles d’Argentona i dels pobles adjacents, com Òrrius, Dosrius, Vilassar, Cabrera… Igualment treballem a l’escola d’entrenadors. Volem que els nostres jugadors puguin fer el curs corresponent i es preparin per al dia de demà ser entrenadors del club”.

Primers equips, El sènior A masculí juga a Tercera Catalana

Argentona ha fet un gran esforç perquè l’handbol tingui una significativa presència al Maresme. Un esport olímpic que ha de continuar creixent a la nostra comarca i que gràcies a l’esforç formatiu del Laietà serà possible.

JUNTA DIRECTIVA


President
Leandro Bonet
Vicepresident
Josep Maria Escolano
Tresorer
Jorge Toledano
Secretari
Antonio Espejo
Vocals
Joaquim Santanach
Míriam Berdugo
Joan Puyo
Marc Fitó
Sandra Martín

EQUIP TÈCNIC


Director esportiu
Juan Sánchez
Coordinadors esportius
Francesc Valera
Adrià Tenas
Albert Núñez
Responsable COVID Albert Núñez

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs