Connect with us

Padel

Bela-Lima i les ‘Bessones Atòmiques’, números 1 del WPT

 

 

Bela i Lima amb el Ministre de Justicia, Rafael Catalá

L‘argentí Fernando Belasteguín i el brasiler Pablo Lima, en la competició masculina, i les bessones Majo i Mapi Sánchez Alayeto en la femenina, van tancar l’any 2017 conquistant l’Estrella Damm Master Final del World Padel Tour, últim torneig que va posar punt final a una temporada on ambdues parelles, a més, van revalidar la seva condició de Número 1 del pàdel mundial.

A títol individual, el de Pehuajó, ben establert a Espanya des de fa més de deu anys, ha acomiadat 2017 com el millor jugador de pàdel del planeta per setzè any consecutiu, una fita sense precedents en qualsevol disciplina esportiva.

Curiosament, la millor parella del món, Bela-Lima, mai havien conquistat el Màster, que en aquesta última edició estava carregada de novetats. La primera, que concedia punts per a la classificació final, circumstància que hagués pogut canviar el rànquing d’haver-hi més i algunes parelles més igualades, cosa que no es va produir, ja que Bela i Lima ja eren número 1 del món independentment del resultat final del Màster. A més, el torneig canviava la fase de grups per eliminatòries directes des del primer dia. Jugaven a tot o res, amb l’emoció i pressió que això comporta.

Les germanes Sánchez Alayeto van arrasar

Per a l’argentí i el brasiler la temporada va estar molt igualada fins als últims tornejos de l’any, ja que la parella formada per Sanyo Gutiérrez i Paquito Navarro van arribar a estar igualats a ells, amb quatre triomfs en els primers vuit tornejos. Gutiérrez i Navarro, per cert, van posar a Madrid el punt final a tres anys de relació esportiva.

Quant a la competició femenina va ser l’any de les ‘Germanes Atòmiques’ una vegada més. María José i María Pilar Sánchez Alayeto van ser un vendaval, conquistant nou dels onze tornejos del circuit. Solament van caure dues vegades en semifinals. Les saragossanes van tancar 2017 amb una mitjana de victòries del 85,71%. Molt meritòria va ser la temporada per a la catalana Lucía Sáinz i la menorquina Gemma Triay, solament superades per les germanes Maco i Mapi i la canària Marta Marrero.


Rècord d’assistència en un torneig de pàdel

Brillant colofó a una temporada 2017 apassionant. Un total de 20.315 espectadors van poblar les graderies del Pavelló 10 de IFEMA on es va celebrar el torneig dels mestres i mestres. Una dada que suposa la xifra més gran d’espectadors en directe presenciant un torneig de pàdel. Una xifra que supera, per exemple, el nombre d’assistents a la passada Final Four de l’Eurolliga, la Final de la Copa de la LNFS, els Mundials de Natació o la Final de la Copa del Món d’Handbol.

El circuit World Padel Tour, a més, culmina amb un fermall d’or un cicle històric quant a assistència als tornejos es refereix. En total més de 200.000 espectadors han presenciat en directe el millor pàdel del món al llarg de les proves celebrades la passada temporada, una dada que suposa un 25% de creixement pel que fa al curs 2016. Números que converteixen el pàdel en un esport cada dia més seguit i consolidat.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Padel