Connect with us

Atletisme

El ‘boom’ de l’esport de moda

ELS RUNNERS S’HAN DUPLICAT EN CINC ANYS.

El running s’ha convertit en l’esport de moda a Espanya. Fins i tot podria dir-se que és tot un fenomen social. El nombre de persones que practiquen el running s’ha arribat a duplicar en els últims cinc anys. Segons l’última enquesta del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport sobre els hàbits esportius dels espanyols, un 23% surten a córrer almenys una vegada a la setmana i un 30% afirma haver sortit a córrer almenys una vegada en l’últim any.

Totes aquestes dades van sortir a la llum en la IV Jornada de l’Esport organitzada per la UPF Barcelona School of Management i l’INDESCAT. Un dels participants va ser Adriano Morán, director del famós documental ‘Running, la gran obsessió”. Va destacar, entre altres coses, “la importància d’educar i informar a la societat sobre la pràctica del running. El 3% dels runners són addictes igual que ho són els addictes al tabac. El problema és quan la gent corre per sobre de les seves possibilitats i no veu les conseqüències que això comporta”.

Precisament sobre aquest aspecte, del costat fosc d’aquesta obsessió per córrer, va alertar Mariona Violán, de Sports Medicine, que va ressaltar la importància de realitzar running amb una bona prevenció mèdica. “La mort sobtada en la pràctica esportiva s’ha incrementat en les edats més joves i la mitjana se situa ja en els 35 anys”.

El creixent interès pel running ha fomentat la professionalització de les carreres populars

La Jornada celebrada en la UPF també va posar de manifest que el running està generant molts ingressos econòmics i models de negoci.

Els resultats revelen dades com que el 90% de la població d’entre 16 i 70 anys declara practicar esport i que les dones, joves i majors són els segments que més augmenten en la pràctica esportiva.

Un 59% afirma que practica esport per mantenir-se en forma i per portar un estil de vida més saludable i un 41% ho fa per raons psíquiques (sentir-se bé en si mateix, satisfacció personal, evasió…). Segons aquest estudi, la despesa anual en material esportiu se situa en els 186 euros de mitjana, des dels 162 euros que inverteixen els que practiquen esport de tant en tant fins als 221 euros que inverteixen els que ho practiquen assíduament. I un 55% admet que utilitza dispositius electrònics com pulsòmetres, polseres d’activitats, podòmetres o rellotges amb GPS.

El nombre de practicants augmenta i es consolida, i això suposa noves oportunitats per a la indústria però també la necessitat d’innovar i oferir productes i serveis cada vegada més especialitzats per satisfer-los.

El creixent interès pel running ha fomentat la professionalització de les carreres populars, ha fet proliferar els esdeveniments esportius i ha provocat la creació de start-ups que han vist en el running una via de negoci, com Runnister, RunnerBox o Championchip.

L’APUNT

  • Un 23% dels espanyols surten a córrer almenys una vegada a la setmana
  • El nombre de corredors s’ha duplicat a Espanya en els últims cinc anys
  • La despesa mitjana en material esportiu és de 186 euros per corredor
  • El 55% admet que usa dispositius electrònics per córrer
  • El costat fosc: s’han disparat els casos de mort sobtada per deficient prevenció

Els espanyols, els europeus que més practiquen el running

Segons un estudi elaborat per Kantar, Alemanya és en termes absoluts el país amb més corredors, però la penetració és major al territori espanyol, que supera el 13% del país germà i França, respectivament, i el 9% de Regne Unit.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Atletisme