Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

Burriac Atac, Emblemàtica i tot un referent

La Burriac Atac s’ha convertit, per dret propi, en una de les curses de muntanya nocturnes més importants de tot el Circuit Català. El 8 de setembre, Vilassar de Mar tornarà a viure una altra ‘Festa Major’

Nit i dia. Mar i muntanya. 19 quilòmetres. 1.000 metres de desnivell positiu. I tot un poble implicat. Adults i nens. Aquests són, només, alguns dels trets i atractius que han fet de la Burriac Atac la cursa de muntanya nocturna més famosa i concorreguda de Catalunya.

El dissabte 8 de setembre és el dia. Es citaran 700 atletes i hi participaran prop de 300 voluntaris repartits per tot el recorregut. Sortiran a les nou de la nit des de la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i posaran rumb al Castell de Burriac amb les llanternes al front. Els atletes més avesats trigaran unes dues hores aproximadament en realitzar aquesta aventura esportiva. Els últims metres els completaran sobre la sorra de la platja de Cabrera de Mar, on hi ha la meta, oberta fins entrada la matinada.

La imatge de la muntanya amb una reguera de llums serpentejant, tant a la pujada com a la baixada, li confereixen a la Burriac Atac un atractiu únic.

La competició, que ja té 14 anys de vida, està organitzada pel Centre Excursionista Vilassar, conegut per tots com ‘El Piri’. Fundat el 1954, s’ha convertit en una de les organitzacions esportives més importants de Vilassar de Mar. El director de la prova, Jordi Lledó, no dubta a afirmar que La ‘Burriac Atac és la segona Festa Major del poble. Tothom, d’una forma o una altra, s’hi implica. En les hores prèvies és duu a terme la cursa infantil coneguda com ‘La Marrec’, on centenars de nens i nenes inunden els carrers de Vilassar”.

L’any passat, la Burriac Atac va ser designada com a Campionat de Catalunya individual de Curses de Muntanya. A més de Vilassar de Mar, també s’hi impliquen els ajuntaments de Cabrera de Mar i Cabrils. La suma de tantes sinergies, il·lusions i esforços, fan de la Burriac Atac una competició única en el seu gènere i esperada cada any amb il·lusió.

El 28 de juliol el club fa un ‘simulacre’ de la prova, un reconeixement del circuit que sortirà a les 18:30 hores de la plaça de l’Ajuntament de Cabrera de Mar. Tothom hi és convidat. 700 esforçats esportistes que viuran una nit màgica: la Burriac Atac.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Curses de muntanya i Muntanyisme