Connect with us

Entitats

“Busquem famílies preocupades per l’estalvi”

EMILI ROUSAUD DIRECTOR GENERAL DE FACTOR ENERGIA

Va sacrificar la tranquil·litat d’un treball fix i una bona remuneració per complir el seu somni de convertir-se en un empresari emprenedor. Del no-res ha creat una de les companyies comercialitzadora d’energia més important d’Espanya que factura 500 milions d’euros a l’any. És un amant de l’esport, del Barça i del Maresme

Què és Factor Energia?

És una comercialitzadora energètica que subministra electricitat i gas tant a famílies com a empreses, oferim estalvi en els consums d’electricitat i gas i un molt bon servei al Client.

Actualment a les famílies els hi oferim un descompte del 12,5% a la factura elèctrica i un descompte del 10% en el terme variable de gas. A més posem a disposició del consumidor (vía web i app)  informació per estalviar energia dins el nostre projecte “FactorSmartHome”. Cerquem clients proactius per estalviar.

Com funciona Factor Energia?

La nostra activitat és adquirir l’energia que subministrem en diferents mercats i utilitzant les infraestructures de transport i distribució que existeixen en el Sistema Energètic Nacional per subministrar al client final.

“Oferim un estalvi en la tarifa elèctrica d’un 12,5%, a més de consells perquè els clients es converteixin en consumidors proactius”

És possible estalviar?

És possible i desitjable, però per això demanem al client un petit esforç, en el nostre cas és anar a la nostre web i dedicar quatre minuts per contractar on-line, només dedicant aquests pocs minuts pots accedir a un estalvi del 12,5% de forma continuada, val la pena i és molt fàcil. A més de millorar el preu, pots reduir el consum fent servir el “FactorSmartHome”.

En què consisteix?

Proporcionem consells fàcils però rellevants d’estalvi energètic molt vinculats als hàbits, hem de desenvolupar hàbits d’estalvi, a més a més facilitem, pels que tinguin un contracte horari, els preus al mercat elèctric acolorits com un semàfor, per tal de poder consumir a les hores més econòmiques, cosa que a més d’estalviar ens permet contribuir a lluitar contra el canvi climàtic.

Quin és el target de la seva empresa?

Treballem per a més de 60.000 pimes des que el 2008 es va liberalitzar el mercat per a aquest sector. El 2014 es va obrir per al mercat domèstic i és en aquest segment on volem créixer més. Ja tenim uns 12.000 clients i seguim buscant famílies preocupades per l’estalvi. Pagaran menys i tindran un servei millor, aquesta és la raó principal per la qual triar Factor Energia.

“Sóc un enamorat del Maresme. Tinc casa entre Canet i Sant Pol i enlloc es viu com aquí”

Una empresa consolidada…

Sí, el 2016 vàrem facturar 500 milions d’euros, tenim més de 200 empleats a Barcelona, Cadis, Vigo, Valladolid, Madrid i altres ciutats. I estem madurant un projecte molt interessant a Mèxic. Però no van ser fàcils els inicis, per descomptat…

No?

Vaig fundar l’empresa el 1999. Treballava com a director financer d’un important grup de comunicació, però jo volia ser empresari i vaig fundar l’empresa amb 3.000 euros i un parell de socis, aquell any vàrem ser la primera empresa en aconseguir la llicència del Ministerio de Industria. Necessitàvem capital i fèiem presentacions del pla de negoci a diferents inversors potencials, la constructora egarenca Copcisa va apostar i vàrem posar el negoci en marxa. Jo em vaig comprometre fortament, vaig convèncer Copcisa dient-los que em paguessin la meitat del que cobrava en el meu altre treball fins que Factor Energia donés beneficis. Els meus amics em deien que estava boig. Vaig complir aquella frase que deia Cela: “Qui resisteix, guanya”. Factor Energia és un exemple de fe i constància.

La seva empresa també està lligada al món de l’esport…

Sí, a través del patrocini. Vàrem patrocinar el regatista José María Van der Ploeg, que va ser medalla olímpica a Barcelona’92 i estem presents en el Reial Club de Polo de Barcelona, una entitat amb més d’11.000 socis. També patrocinem a l’equip de futbol del Mora d’Ebre.

El Maresme està molt present a la seva vida…

Tinc molt clar que quan em jubili vindré a viure al Maresme. Tenim una casa entre Sant Pol i Canet de Mar. Anem molt de passeig per Arenys de Mar, a Calella, i estem començant a fer classes de golf la meva dona i jo en el C.G.Llavaneras. El Maresme, per qualitat de vida, és el lloc ideal per viure.


“És un honor ser directiu del FC Barcelona”

Emili Rousaud és vocal de la junta directiva del FC Barcelona presidida per Josep Maria Bartomeu. Aquest va comptar amb ell després de guanyar les eleccions a la presidència al juliol del 2015. “Per a mi és un gran honor i un gran privilegi ajudar al meu club”. Rousaud forma part del grup de treball que està supervisant el gran projecte del club blaugrana, l”Espai Barça’ i dins l’àrea social porta l’Oficina d’Atenció Especialitzada, que atén als socis i seguidors que requereixen una especial atenció per tenir alguna discapacitat, malaltia o problemes físics.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats