Connect with us

Calella

Calella Marxa… molt bé

L’Associació Calella Marxa (CMX) va sorgir l’any 2000. Sis amics varen fer el tram de Roncesvalles fins a Santiago de Compostela, del Camí de St. Jaume. S’ho varen passar tant bé que tres d’ells ( Pere Vidal, Francesc Vivas i Martí Barrera) van decidir trobar-se cada dimarts, a les 7 del matí, per fer caminades pels voltants de Calella: Vall de Golinons, Castell de Montpalau, Camí dels francesos, Font del Ferro….
Poc a poc s’hi va anar afegint gent i quan ja varen ser prop d’una vintena, va ser quan es van decidir a donar-li una caire d’associació, amb els seus estatuts, així com inscripció al Registre d’Associacions de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques. Parlem del 2005. Des d’aleshores ha plogut molt. Actualment el nombre de socis de l’entitat està, aproximadament, al voltant dels 320, una de les entitats més fortes, en nombre de socis, de Calella. L’any 2016, Calella Marxa va fer un pas endavant més formant part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, de la qual formen part 420 clubs i entitats excursionistes de Catalunya. Tanmateix formen part de la Federació Catalana de Bitlles.


La primera de les marxes que varen organitzar va ser la de la Minerva, que normalment és el tret de sortida de la Festa Major de Calella ( enguany ha estat la XIX edició). Altres marxes organitzades per l’entitat son la Marxa nocturna, al mes de juny, la caminada per la Marató de TV3 i la caminada estrella de l’entitat, la Marxa de Resistència La Llopa, reconeguda per la FEEC i que forma part del calendari de caminades de resistència. És una marxa exigent, pels voltants de Calella i el Montnegre, de 56 km, aproximadament, i 4.310 metres de desnivell acumulat. Al costat d’aquesta va néixer la filla, la Llopa petita, caminada també per Calella i el Montnegre, de 34 km, aproximadament i al voltant dels 2.940 metres de desnivell acumulat que se celebra el mateix dia que la de la Llopa.
L’associació disposa del seu local social al carrer Costa i Fornaguera, 34, compartit amb l’entitat Oncolliga. L’any 2013, van guanyar el Primer Premi Ciutat de Calella, en la categoria d’entitats, destacant la nostra entitat pels valors d’esforç i superació.
L’entitat la formen diferents seccions, cadascuna d’aquestes amb les seves activitats i característiques pròpies:

Secció de caminades: dimarts, dijous, dissabtes i diumenges s’organitzen caminades de tres hores pels voltants de Calella.

Secció d’alta muntanya: organitzen sortides a l’any d’alta muntanya per als socis federats. Al currículum de l’entitat consten sortides a la Pica d’Estats, l’Aneto, el Canigó, El Montsec… i molts altres cims superiors als 2.500 metres.

Secció d’Esport i Salut: són els “no tant joves” de l’entitat. Aquesta secció , quan la situació ho permet, fan taitxí, passejades i gimnàstica de manteniment i meditació. Des de fa uns cinc anys, formem part del programa que organitza la gerència del servei d’Esports de la Diputació de Barcelona, del cicle de passejades per a la Gent Gran.

Secció de Bitlles Catalanes: ja fa uns quatre anys que funciona. Va ser un nou repte de l’entitat que ha tingut molt bona acollida. Competeixen a la Lliga Maresme-La Selva i al campionat de Catalunya d’individuals.

JUNTA EXECUTIVA

PRESIDENT
Martí Barrera
VICEPRESIDENTA
Mercè Montserrat
TRESORERS
Josep Vidal i Mireia Gras
SECRETARI
Martí Campeny
5 VOCALS

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella