Connect with us

Atletisme

Calella tindrà un circuit inclusiu ‘Sumant Capacitats’

El circuit constarà de tres traçats que recorreran diferents espais naturals emblemàtics de la ciutat i que tindran arribada i sortida al pont de fusta de la Riera Capaspre. Es complementa amb la implementació en diferents indrets del recorregut d’un joc mòbil anomenat “Joc de Valors”

L’Ajuntament de Calella ja ha iniciat els treballs per a habilitar un nou circuit inclusiu “Sumant Capacitats”, que constarà de tres recorreguts que passaran per espais naturals com el passeig de Garbí, el Far, les Torretes, el pont de fusta sobre la carretera, la miranda de la Roca Grossa i els camins de ronda, i que tindrà com a objectiu fomentar la pràctica de l’activitat física a l’aire lliure entre els col•lectius de persones que tenen diversitat funcional.

L’objetiu es fomentar l’activitat física en   col·lectius que tenen diversitat funcional

Els circuits inclusius a la natura, amb el suport de la Diputació de Barcelona, són una iniciativa de BOX21 de la Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la pràctica de l’esport, corrent i caminant, entre les persones amb més dificultats. La principal novetat és que són recorreguts adaptats a tothom, senyalitzats permanentment, en diferents ciutats i pobles del país. Actualment hi ha una quinzena de circuits inclusius operatius a Catalunya i una quinzena més de projectats, que s’obriran properament.

A Calella, el circuit constarà de tres traçats que recorreran diferents espais naturals emblemàtics de la ciutat, i que tindran arribada i sortida al pont de fusta de la Riera Capaspre. El primer, amb una senyalització taronja, tindrà una distancia de 1,4 quilòmetres i desnivell acumulat de 20 metres. El recorregut passarà integrament pel passeig de Garbí i estarà dissenyat especialment per a persones amb visibilitat reduïda. El segon traçat, marcat de color blau, serà apte per a tot tipus de cadires de rodes i tindrà una distancia de 4,4 quilòmetres i un desnivell acumulat de 150 metres, i passarà per a tots els indrets relacionats, excepció feta de les Torretes. L’últim recorregut, senyalitzat amb el color rosa, tindrà una distància de 4,8 quilòmetres i un desnivell acumulat de 240 metres. Està considerat el traçat més exigent dels tres i estarà dissenyat especialment per a persones amb dificultats intel•lectuals o físiques, però amb la suficient mobilitat. Aquest tercer circuit recorrerà tots els espais naturals de la proposta.

“Aquest projecte demostra la sensibilitat del nostre municipi”, diu Xavier Arnijas

El circuit inclusiu es complementa amb la implementació en diferents indrets del recorregut d’un joc mòbil anomenat “Joc de Valors” dirigit a escoles, entitats socials, ciutadans i turistes que té com a objectiu promoure valors, la història de la ciutat, l’entorn i la inclusió social.

El projecte té un cost total de 10.527,00 € (IVA inclòs) que inclou l’estudi i creació del circuit inclusiu, la implementació de l’app “Joc de Valors” i les xerrades i suport de la Fundació. La Diputació de Barcelona concedeix un ajut de 5.000,00 €.

La Fundació Itinerarium impulsa aquest projecte, que encapçala Anna Vives, coneguda, entre altres coses, per ser la creadora de la tipografia que porta el seu nom, Anna, i per haver estat nominada a Catalana de l’Any. El projecte no només vol sensibilitzar sobre les capacitats de les persones sinó tirar endavant iniciatives que ajudin a millorar la seva satisfacció personal. El director tècnic dels circuits inclusius Sumant Capacitats és Eduard Jornet, actual director de la Volta Cerdanya Ultrafons. Els padrins del projecte són els campions del món de curses de muntanya Kilian Jornet i  Núria Picas.

El regidor d’Esports de Calella, Xavier Arnijas, destaca que el circuit inclusiu s’emmarca en el compromís de la ciutat els darrers anys a l’hora de promoure les virtuts de l’esport en especial en aquells col·lectius amb dificultats i recorda experiències “molt profitoses”, com la celebració dels Special Olympics i la dels Jocs Catalans d’Esports Adaptats, “que demostren la sensibilitat d’aquest municipi”.


Fundació Itinerarium

La Fundació Itinerarium impulsa aquest projecte, que encapçala Anna Vives, coneguda, entre altres coses, per ser la creadora de la tipografia que porta el seu nom, Anna, i per haver estat nominada a Catalana de l’Any

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Atletisme