Connect with us

Boxa

Campió d’Europa i d’Espanya, Antonio Campoy

EL TRIOMF DE LA HUMILITAT

Tot just acaba de complir els 30 anys i s’ha convertit en un dels millors lluitadors de kickboxing nacional. El de Mataró, un apassionat de la guitarra i el flamenc, és campió d’Espanya i d’Europa de kickboxing K1. És l’únic espanyol que lluitarà en la millor lliga mundial d’aquest esport, anomenada GLORY. Un home humil, assenyat i de forts valors. Una gran persona.

És vostè tot un ídol en el barri de Cerdanyola de Mataró…

Ha estat el meu barri de tota la vida, efectivament, tot i que ara, des que em vaig casar, visc a la part alta de Mataró.

Fill d’emigrants…

Sí, el meu pare és de Granada. La meva mare és catalana de procedència cordovesa. El meu pare ha treballat tota la vida al Mercat de les Flors de Vilassar de Mar i la meva mare en el sector tèxtil. Ens sentim tots molt mataronins.

Com va començar la seva passió per les arts marcials?

La culpa la té el meu tiet patern, Juan Campoy. Ell feia taekwondo i sempre estava jugant amb mi, ensenyant-me a donar puntades de peu. Li va dir al meu pare que m’apuntés. I així vaig començar, amb quatre anyets.

I li ha anat molt bé.

Sí, m’apassionava el taekwondo. Vaig ser quatre anys campió de Catalunya de joves promeses per part de la Federació Catalana i als 16 anys em van seleccionar per entrenar en el CAR de Sant Cugat. Però haig de dir-li que durant una època bastant prolongada ho vaig compaginar amb el futbol.

Podia?

Sí, perquè el futbol m’agradava igual que el taekwondo! Vaig començar a jugar en el Pla d’En Boet, on vaig estar quatre anys. Després em va fitxar la Fundació Sánchez Llibre i ho vaig deixar en edat cadet perquè veia que no anava a ser sempre titular.

De què jugava?

Era central.

“El kickboxing és molt divertit; t'ajuda a estar bé físicament i psicològicament. El millor de les arts marcials són els valors que representen: respecte i perseverança”

“El kickboxing és molt divertit; t’ajuda a estar bé físicament i psicològicament. El millor de les arts marcials són els valors que representen: respecte i perseverança”

Com s’ho ‘muntava’?

De set a vuit de la tarda entrenava a futbol i de nou a deu, taekwondo. Des que tinc ús de raó he fet esport pràcticament cada dia de la meva vida.

I què tal els estudis, Antonio?

Uf, següent pregunta (riu). Mai em vaig entendre amb els llibres ni em va agradar estudiar. En acabar l’ESO em vaig posar a treballar.

On?

He fet moltes coses: he treballat en l’obra, en el sector tèxtil, en el Mercat de les Flors… Ara mateix tinc una excedència de l’Hospital de Mataró, on formo part del departament de subministraments.

Es pot viure del taekwondo, del kickboxing?

És molt difícil, perquè no hi ha tants combats ni grans bosses. Ara estic en una fase on sí que puc viure de l’esport. D’una banda, els combats que faig, i d’altra banda, el gimnàs que he obert al carrer Remences de Mataró, on faig classes. Fa sis mesos que està obert i funciona molt bé: fem boxa, kickboxing, Muay Thai i taekwondo, tant per a adults com per a nens.

Com va ser aquest pas del taekwondo al  kickboxing?

En el gimnàs on entrenava vaig conèixer Juanma Chacón, campió del món de Muay Thai, que també feia kickboxing. Vaig provar i em va agradar molt. Durant alguns mesos vaig combinar taekwondo i kickboxing. No em va costar adaptar-me perquè tenia facilitat per a usar les cames, que és fonamental en aquest esport. Als divuit anys vaig deixar definitivament el taekwondo i em vaig centrar en el kickboxing. Vaig començar a entrenar amb Jordi Calvet i ell ha estat qui ha dirigit la meva carrera esportiva. Amb ell vaig debutar com a professional als vint anys en una gala celebrada a Vilanova i la Geltrú.

Quants combats ja?

Prop dels 40 en kickboxing.

Què li dius als qui no coneixen aquest esport?

Que és molt bonic, molt divertit, que t’ho passes genial i que t’ajuda a estar bé físicament i psicològicament. A més, en ser un esport de contacte t’obliga a respectar les regles i el rival. El millor de les arts marcials són els valors que representen. Humilitat, respecte i perseverança. Això és el que he après des de nen.

Perillós?

Tots els esports tenen el seu risc. Pujar muntanyes, navegar, fins i tot jugar a futbol. Jo, no obstant això, mai m’he lesionat en un combat.

Quins han estat els moments clau en la teva carrera?

Possiblement quan vaig guanyar consecutivament el Campionat d’Espanya de la WKN els anys 2014 i 2015 i, per descomptat, el Campionat Europeu de l’any passat celebrat a Badalona, també de la WKN, quan vaig guanyar a l’italià Cherciouwt. La meva categoria és la de 64,6 kg, pes lleuger.

L’Antonio, amb Jordi Clavet

És a dir, ja formes part de l’elit…

La meva gran satisfacció és que he signat un contracte de tres anys per participar en la lliga mundial GLORY, la promotora de kickboxing més important del món que organitza una sèrie de tornejos que es disputen arreu del planeta (el Japó, la Xina, Holanda…) entre els millors lluitadors del món. He signat un mínim d’onze combats. No hi ha dubte que el nostre esport està en auge.

Qui han estat els teus referents?

A Espanya, el càntabre Abraham Roqueñi i també Loren. I a nivell internacional, l’holandès Peter Aerts. Vaig créixer veient els seus vídeos. M’entusiasmava com de bé tirava de cames.

Quí és per vosté Jordi Clavet?

El meu pare esportiu. Ha sabut treure el millor de mi. Han estat molts viatges, molts combats, experiències.Amb ell vaig debutar en aquest esport i amb ell em retiraré. En Jordi va estar al meu costat quan no tenia res.

Tens una altra gran passió…

Sí, el flamenc i la guitarra. A casa meva les vint-i-quatre hores del dia s’escoltava flamenc. Ho porto molt a dins. És un estil de vida. Estimo la música de Paco de Lucía, Camarón de la Isla, Vicente Amigo, Enrique Morente, Miguel Poveda… Durant un temps vaig tocar la guitarra en un grup flamenc i fèiem les nostres actuacions, però era impossible compaginar-lo amb l’esport i el treball.

I el futur, Antonio?

Ara em centraré en la lliga GLORY, que és la millor lliga del món, per intentar guanyar el major nombre de combats. I consolidar el meu gimnàs perquè sigui una referència a Mataró i al Maresme.

Segur que sí. ·


Què és el Kickboxing K1?

Què és el Kickboxing K1?

El K1 és una modalitat del kickboxing que accepta una major varietat de moviments prohibits en les arts marcials com els cops de genoll i agafar el coll i el tronc del rival. El K1 amateur es realitza en un ring amb 3 assalts de 2 minuts de duració cadascun, mentre que els combats de K1 professional tenen tres assalts de fins a 3 minuts de durada.


Què és la WKN?

Què és la WKN?

L’Associació o Xarxa Mundial de Kickboxing (WKN) va ser creada el 1976 per Howard Hanson i és el cos líder de govern mundial per a totes les disciplines de kickboxing, contacte complet, regles orientals i Muay Thai. Durant més de dues dècades, la WKN opera internacionalment en més de 100 països a tot el món.


PALMARÈS

Campió de Catalunya amateur de kickboxing (Federació Catalana) 2013

2012

Campió de Catalunya amateur de kickboxing (Federació Catalana)

2013

Campió de Catalunya neo- professional de kickboxing (Federació Catalana)

2014

Campió d’Espanya professional de kickboxing (WKN)

2015

Campió d’Espanya professional de kickboxing (WKN)

2019

Campió d’Europa de K1 (WKN)

 


 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Boxa