Connect with us

Calella

Carles Arola, el crac dels dards

Nascut a Calella fa 55 anys, Carles Arola ha passat a la història de l’esport català per haver guanyat la primera medalla (bronze en la categoria individual) per a la Federació Catalana de Dards en un mundial, celebrat enguany a Esbjerg (Dinamarca).

De professió pintor i pare de dues filles, aquest calellenc és considerat en l’actualitat un dels millors jugadors d’Espanya i encara que no pot viure dels dards, sí que ha obtingut premis suficients per poder viatjar a l’estranger i competir en esdeveniments internacionals.

Catalunya està reconeguda per la Federació Internacional de Dards (WDF), per això pot participar en campionats d’Europa i del Món i enfrontar-se a potències com Anglaterra, Escòcia, Irlanda o els Països Baixos, on compten amb milers de llicències: “Per fer-nos una idea de l’arrelat que estan els dards a Anglaterra, quan es disputa el Mundial del nostre esport, la Premier League de futbol modifica els seus horaris per no coincidir. En cada poble d’Anglaterra hi ha diversos clubs de dards. Aquí a Catalunya crec que no arribem als vint i estem sobre les 400 llicències”.

El jugador de Calella va va donar a Catalunya la primera medalla de la seva història en un Campionat del Món

Carles es va iniciar en el món dels dards amb els seus amics en els pubs anglesos de Calella: “De jove m’atreia l’ambient turístic del poble i m’hi vaig aficionar, tant als dards de punta d’acer com als de les màquines per pura afició. Recordo, per exemple, el Pub Junglà. Després em vaig casar, van néixer les meves filles i vaig estar vint anys sense agafar un dard”. Va reprendre la seva vella afició fa uns catorze anys, començant a disputar lligues en diferents locals.

“Entreno un parell d’hores al dia, al club o bé a casa meva, on tinc una webcam i puc practicar amb jugadors de tot el món”

Va ser quan es va federar a la Catalana, de la qual ara és el vicepresident: “Al cap de dos anys d’entrar a la Federació, Catalunya va ser reconeguda internacionalment”. Entre 2012 i 2013 es va crear a Malgrat, al carrer Josep Maria Folch i Torres, el Club de Dards Piritoño i va ser amb aquest club amb el qual Carles Arola va competir fins ara, malgrat que la seu s’ha traslladat a Sant Cebrià de Vallalta. És l’únic club de dards que hi ha al Maresme.

El nostre protagonista es considera, així mateix, un esportista com qualsevol altre. Ha estat quatre vegades campió individual de Catalunya, set per parelles, dues en tripletes mixtes i quatre per equips. El secret per ser tan bo?: “És obvi que la punteria és fonamental, però també cal saber temperar els nervis i tenir el cap fred”.

En el Mundial de Dinamarca, Catalunya (que hi va acudir amb quatre homes i quatre dones) va quedar en el lloc número 13 entre els 50 països participants i el Carles va ser tercer en la general sumant les seves tirades en les proves individuals, per parelles i per equips. A l’octubre es va convertir en el primer jugador europeu a participar, gràcies a una invitació, en un dels millors tornejos dels Estats Units, l’Elit Team Superdarts. Va quedar segon de 32 jugadors i va obtenir un premi de 7.000 dòlars que li permetrà viatjar ben aviat a Gibraltar per participar en una prova puntuable de la Federació Internacional.

El Carles entrena un parell d’hores cada dia, al club o a casa seva, on té una habitació i pot competir amb jugadors del seu nivell de tots els racons del món. Tot un crac!

More in Calella