Connect with us

Futbol

Carlos Martínez, De Mataró a l’Hèrcules passant pel Japó

El Maresme té incomptables esportistes de totes les disciplines que han fet, o estan fent, una brillant carrera. És el cas d’aquest veterà futbolista que des de Mataró va arribar al futbol base del FC Barcelona, fa uns mesos va tornar del Japó i ara vol fer història a l’Hercules d’Alacant. Coneguem la història de l’íntim amic d’Andrés Iniesta.

Al CE Mataró aleví

Fill de Juan Martínez, taxista de Mataró ja jubilat, i d’Isabel Rodríguez, administrativa també jubilada, Carlos Martínez va començar a fer els primers passos futbolístics,  com Dídac Vilà, jugador del RCD Espanyol, al Juventus AC de Mataró: “Jugava de mig centre. De fet, no va ser fins edat juvenil quan vaig començar a jugar de davanter”, recorda des d’Alacant el mataroní nascut a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona fa poc més de trenta anys. En edat aleví va passar al CE Mataró, sempre pendent de qualsevol nen amb bon nivell de la ciutat. Tampoc va estar molt de temps perquè el Barça es va fixar amb ell i va passar a formar part del seu futbol base en el seu últim any d’aleví: “Des de Mataró anava al Miniestadi en taxi, que passava a recollir-me prop del col·legi. En aquest mateix taxi venia des d’Arenys de Mar Cesc Fàbregas, que era un any més petit. Era molt bo, com Piqué i Messi, a qui veia entrenar i jugar freqüentment”.

Capità del Juventus AC

Va ser en aquesta època quan va començar a fer amistat amb Andrés Iniesta, que sempre ha mantingut i reforçat fins al dia d’avui: “La seva dona, Anna, és de Mataró i sempre ha estat la meva millor amiga”.

Carlos va ser descartat amb 16 anys pel FC Barcelona i va tornar al Maresme per jugar els tres anys de juvenil al CE Premià de Mar: “Van ser anys molt bons perquè vam pujar a l’equip de Nacional a Divisió d’Honor, jugant contra els millors juvenils d’Espanya “, recorda amb afecte.

Amb Cesc, al Barça infantil

En absolut es va sentir dolgut amb la decisió del Barça: “Formar part de La Masia ha marcat tota la meva vida. Va reforçar la meva educació, els meus valors i em van ajudar a seguir estudiant. Vaig poder acabar després la carrera de Dret a la UB”.

Juvenil al Premià de Mar

Com amateur, Carlos va començar un llarguíssim periple per molts equips de Catalunya amb grans èxits esportius: “Vam ascendir de categoria amb la Gramanet B i en l’Olot vaig viure un moment històric, com va ser l’ascens per primera vegada en la seva història a Segona B”. En l’Olot es va convertir en el màxim golejador de la categoria i això li va valer que fitxés pel Vila-real B, des d’on va fer un salt molt important, el Tòquio Verdy del Japó: “Em van sortir diverses ofertes per jugar a l’estranger i la del Japó em va semblar increïble. Que l’entrenador fos Miguel Ángel Lotina va fer que acabés de decidir-me. Van arribar la meva dona i jo amb un nen de pocs dies i la veritat és que va ser un any molt bonic. Japó és un país extraordinari i els japonesos molt amables i detallistes”.

Després de l’aventura japonesa ha tornat al futbol espanyol: l’Hèrcules d’Alacant: “És un dels projectes esportius més ambiciosos en què he participat mai, perquè el club vol no solament pujar a Segona A, també a Primera Divisió. És una entitat històrica amb una afició increïble i un estadi que mereix estar en la màxima categoria”.

A la seva edat, Carlos no pensa a penjar les botes: “En absolut. L’altre dia li vaig dir a la meva dona que em trobo físicament en el millor moment de la meva carrera”. Així és. No se li oblida marcar gols.


FICHA / TRAJECTÒRIA

Carlos Martínez Rodríguez · Lloc de naixament: Barcelona · Data: 27/06/1986 · Residencia: Mataró

Clubs: Benjamí: Juventus AC Mataró · Aleví: CE Mataró · Infantil-Cadete: FC Barcelona · Juvenil: CE Premià de Mar

2005-06: Badalona B/Cerdanyola FC · 2006-2007: Sant Celoni/UE Rubí · 2007-2008: Gramanet B · 2009-10: Gramanet· 2010-11: Terrassa FC

2012-13: UE Olot· 2015-16: Vil.larreal B · 2017-18: Tokyo Verdy (Japón) · 2018-19: Hércules CF

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Futbol