Connect with us

Ajuntaments

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a cap visible d’ARA Vilassar, aquesta llicenciada en psicologia reivindica la capacitat de resiliència del seu poble, on l’esport és un dels grans pilars

Vostè va néixer a Puigcerdà…
Així és, el meu pare és metge i va anar a exercir a Ger i també a l’hospital de Puigcerdà, que tot just engegava de forma professionalitzada. Va ser allà on vaig néixer.

Fins quan hi va viure?
Tindria uns vuit anys quan vam venir a viure al Maresme, concretament a Cabrils.

I quan ‘aterra’ a Vilassar de Dalt?
Ja venia a Vilassar a l’Institut. Tenia molta relació amb el poble, molts amics i vinculacions. Va ser en començar la vida de parella quan vam decidir viure a Vilassar de Dalt, d’això ja fa gairebé vint anys.

És llicenciada en Psicologia…
La meva idea era fer psicologia clínica, però després vaig veure que no m’agradava gaire, així que va créixer el meu interès per la psicologia bàsica i de les organitzacions , especialitzant-me en salut laboral i recursos humans. Sempre he treballat en aquest àmbit.

Com arriba Carola Llauró al món de la política?
La política està vinculada a la vida. Ha format sempre part del meu entorn. De fet, el meu avi matern va ser alcalde de Tremp, l’últim de la República. A casa, per tant, les converses polítiques eren molt habituals. Jo no sé separar la política de la vida. La meva vinculació, de forma activa, ve d’un activisme social i cultural, perquè sempre he cregut que si vols millorar una cosa t’hi has d’implicar i si no, callar… Seguint aquesta filosofia de vida vaig implicar-me molt en les entitats de Vilassar de Dalt.

Per exemple?
Vaig ser presidenta de l’AMPA del col·legi Francesc Macià. A La Massa, el centre cultural del poble, vaig impulsar la secció de Llengua i cultura i formava part de a la Junta de l’entitat; estava a l’ANC com a membre de l’equip de formadors nacional… Molta implicació social, més que política.

I arriba a ARA Vilassar…
Des del principi, quan es va fundar el 2014 com un projecte polític per al municipi. Grup d’Esquerres, Opció per Vilassar i ERC, com a confluència de partits i d’independents , vam formar ARA Vilassar.

“Vilassar de Dalt és l’essència del Maresme i la seva força radica en la seva gent i entitats”

Com definiria Vilassar de Dalt? Vostè va escriure que és l’essència del Maresme…
Vilassar de Dalt ho té tot. Encara conserva la seva herència fabril, treballadora i pagesa i té la sort que no ha crescut tant com altres pobles, en el sentit que encara es manté el sentit de poble. Vilassar acull amb els braços oberts tots els que venen a viure sense perdre la seva identitat. Si vols saber que és el Maresme, vens a Vilassar de Dalt i ho trobaràs.

Quina és la gran força de Vilassar?
La seva gent i el seu associacionisme . Les entitats de Vilassar són molt potents en tots els àmbits, també l’esportiu. S’estimen molt el poble, hi ha molt voluntariat i enormes ganes de fer coses.

Mancances?
Segurament per culpa nostra, des de l’Ajuntament no hem sabut ‘engreixar’ prou bé tots aquests moviments. I en això estem ara mateix… Òbviament no puc amagar que econòmicament hem passat penúries molt grosses, perquè hem estat uns dels pobles més endeutats de Catalunya, però afortunadament ens n’estem sortint.

Això té molt de mèrit…
Sí, perquè la capacitat de resiliència de Vilassar és brutal. Ens hem adaptat i ens n’hem sortit. Els veïns i veïnes han estat clau i és obligació nostra, de l’Ajuntament, retornar-los aquest esforç, perquè econòmicament ha estat duríssima aquesta travessia.

Per a vostè la política és la de proximitat?
La meva única ambició política és que, quan hagi de plegar, poder dir que ho he fet prou bé. La política municipal o és propera o no ho és. Si la fas pensant en altres aspiracions no l’estàs fent bé. Es tracta de ser-hi, tenir un projecte, tirar-lo endavant i comptar amb tothom.

“A Vilassar de Dalt l’esport és per a tothom”

Quina importància té l’esport per al seu govern?
Moltíssima. Hem vehiculat esport no només amb la salut, també amb l’educació, a través de la seva regidoria, per això la regidora Carme Terradas s’encarrega de totes tres.

Què han fet i què volen continuar fent?
Primer, posar en solfa tots els equipaments i estar al costat dels nostres clubs i entitats, que són els que promouen la pràctica esportiva. Tenim clubs molt potents a Vilassar de Dalt. Un d’ells, el de futbol, celebra aquest any el seu centenari, una efemèride molt important. En plena pandèmia vàrem fer una moció, aprovada per unanimitat en el govern, per adequar diferents espais del poble i així afavorir la pràctica esportiva com hem fet, per exemple, amb l’anella verda.

“Hem fet importants inversions en millorar les instal·lacions esportives que tenim: camp de futbol, pavelló, piscina, pistes d’atletisme…”

Quines inversions han fet…
S’ha canviat la gespa del camp de futbol de Vallmorena, s’ha fet una aposta energètica per la piscina posant una caldera biomassa nova i al pavelló estem ja fent vestidors nous. També canviarem la coberta i el parquet i renovarem les pistes exteriors. I no m’oblido de les porteries i cistelles que hem posat a l’edifici Joan Maragall que el teníem tancat… i de les millora de les pistes d’atletisme.

Déu-n’hi-do…
Per fer tot això no només cal voluntat, també s’han de buscar recursos per poder fer-ho. Quan hem pogut sortir una mica d’aquesta travessia del desert tan dura econòmicament que hem patit, el que hem fet ha estat bolcar recursos per dur a terme totes aquestes millores.

Abans parlava del centenari del club de futbol…
Estem molt contentes. És un orgull com a poble poder tenir un club tan històric. Hi serem… l’actual junta està fent bona feina.

Apostaran també per l’esport femení?
Tenim equips femenins a bàsquet, a futbol sala, patinatge, gimnàstica artística que es fa al SEM de Can Banús, l’Escola de dansa, però és cert que estem collant i fent campanya perquè es normalitzi l’esport femení també al futbol gran . Ens agradaria molt que Vilassar de Dalt tingués equips femenins de futbol 7 i futbol 11, i així ha quedat reflectit en el conveni que hem signat amb el club. Resumint, treballem per tenir una gran oferta esportiva i molt diversa. Ah! i una altra cosa molt important…

“Hem creat un programa de beques perquè ni els infants ni la gent gran es quedin sense fer esport per falta de recursos”

Sí…
Tenim un programa de beques per ajudar aquelles famílies amb menys recursos perquè els seus fills i filles puguin fer esport. Cap nen o nena de Vilassar no es quedarà mai sense poder entrenar o jugar a l’esport que més li agradi per falta de recursos. I hi afegeixo a la gent gran. A Vilassar l’esport és per a tothom.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments