Connect with us

Ajuntaments

La campanya #demataroatoquio ja ha iniciat el seu viatge

En total més de 13.000 alumnes de vint-i-vuit escoles de Mataró, participaran en la suma de quilòmetres organitzada pel Grup de Treball de Professors d’Educació Física i el Consell Esportiu del Maresme, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i del Pla Educatiu d’Entorn. Aquesta iniciativa, portarà “virtualment” fins a Tòquio a la waterpolista del CN Mataró Marta Bach, que participarà en els JJOO amb la selecció espanyola de waterpolo.

La campanya va arrencar amb una simpàtica cerimònia d’inauguració en què va participar la padrina d’aquesta iniciativa, la famosa waterpolista del CN Mataró Marta Bach

Dimarts 13 d’abril vàrem iniciar el camí cap a Tòquio. Les quatre primeres escoles (IE Mar Mediterrania, Germanes Bertomeu, Meritxell, i l’Institut Thos i Codina) van rebre el testimoni en forma de Laia l’arquera organitzant vertaderes cerimònies d’entrega on hi participaven els alumnes, directors i professors de les escoles i autoritats i representants del Consell Esportiu i l’Ajuntament de Mataró. En aquest sentit des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, es vol remarcar la importància que ha de tenir l’esport en el procés educatiu dels nens i nenes de les escoles i instituts.

Els col·legis participants van realitzar una cerimònia d’inauguració

Aquests quatre actes van ser el punt de sortida de gairebé dos mesos d’activitat esportiva, amb la recerca d’un objectiu comú: la visualització de l’educació física i la importància de l’esport i l’activitat física a la nostra societat i, més encara, en temps de pandèmia.

Durant set setmanes, les “Laies” aniran passant d’una escola a una altra, sumant quilòmetres fins arribar a l’objectiu dels més de 10.000 que separen Mataró de Tòquio

Durant set setmanes, les “Laies” aniran passant d’una escola a una altra, sumant quilòmetres fins arribar a l’objectiu dels més de 10.000 que separen Mataró de Tòquio.

A més de les activitats que serveixin per sumar quilòmetres, durant el transcurs de l’aventura els participants hauran de descobrir una mica més tot el que envolta els Jocs Olímpics indagant i responent a preguntes que es compartiran a través de les xarxes socials del Consell Esportiu del Maresme (ce_maresme).

Marta Bach, a l’esquerra, és la padrina d’aquesta campanya

Està previst, sempre que la situació de pandèmia i l’agenda de la Marta Bach ho permeti que la iniciativa acabi amb una cerimònia de cloenda. Vista, però, la resposta de tots els implicats, el que no es descarta és que la proposta es repeteix-hi en un futur. I de fet ja han estat diversos els Consell Esportius d’altres comarques que s’han interessat en poder agafar la idea i portar-la cap al seu territori.

Des del Consell volem destacar l’enorme implicació dels professors i professores del grup de treball així com de la resta d’escoles i professorat de Mataró que s’han sumat a la campanya. La col•laboració entre el Pla Educatiu d’Entorn, l’Ajuntament i el Consell Esportiu del Maresme és una molt bona notícia per a tots.

Seguim cap a Tòquio!!!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments