Connect with us

Ajuntaments

Catalunya enlluerna al món amb un extraordinari Ironman 70.3

 

 

Una vegada més Calella i els altres municipis implicats en l’esdeveniment es van convertir en l’epicentre del triatló mundial amb la celebració de l’exigent i ràpida prova 70.3, on les distàncies en natació, bicicleta i carrera són la meitat d’un Ironman.

La quarta edició d’aquest any va aconseguir reunir a Calella al millor cartell de tota la seva història. Totes les mirades es trobaven centrades en el duel entre dos campions del món Ironman, com són l’alemany Jan Frodeno i belga Frederick Van Lierde, d’una banda i l’espanyol Iván Raña per un altre.

La prova va començar a les 7 del matí per afrontar als 1,9 km de natació, on el més ràpid va ser l’espanyol Cesc Godoy, completant la distància en 22:47, seguit de prop per Jan Frodeno , Iván Raña, Bertrand Billard, Nick Kastelein i Alexander Polizzi, a 10 segons del cap de carrera.

En els 90 km de ciclisme, el francès Bertrand Billard, amb un espectacular segment, va obrir diferències per arribar al segon tram de la prova amb gairebé 4 minuts d’avantatge sobre Jan Frodeno i 4:33 sobre Nick Kastelein. Iván Raña es va despenjar i va passar a més de 12 minuts.

Una vegada en la carrera a peu, de 21 km en un circuit a 2 voltes, entre la platja de Calella i Santa Susanna, la velocitat de Jan Frodeno es va fer notar i va anant retallant la diferència respecte a Billard fins que li va sobrepassar en el quilòmetre vuit de carrera.

2.400 atletes de 78 paises van participar en la millor Ironman 70.3 de la història

Finalment la victòria va ser per al campió del món, l’alemany Jan Frodeno, amb un temps de 4:03:45 seguit per l’australià Nick Kastelein (4:06:03) i pel rus Ivan Tutukin (4:07:54).L’altre gran favorit, Frederik van Lierde, va entrar en quarta posició també amb un gran sector de carrera a peu. Iván Raña, per la seva banda, va acabar finalment en la setena posició amb un temps de 4.15.27.

Pel que fa a la prova femenina, la primera a sortir de l’aigua va ser Catherine Jameson, amb 39 segons d’avantatge sobre Charlotte Morel. Per darrere, a més de 2 minuts, va sortir Camila Pedersen. L’espanyola Sara Loern ho va fer en vuitena posició i Anna Noguera en novena, a més de 4 minuts del cap de carrera.

En el sector ciclista, la britànica Catherine Jameson va incrementar la diferència respecte a les seves competidores arribant al final del segon segment amb 2:53 d’avantatge sobre la també britànica Emma Pallant i 3:31 sobre Natalie Seymour.

L’alemany campió del món, Jan Frodeno, va guanyar la prova masculina

No obstant això, les tornes van canviar en els 21 km de carrera a peu, ja que Emma Pallant va remuntar el temps sobre el seu compatriota per sobrepassar-la i aconseguir la victòria final en un cronòmetre de 4:40:03. La segona a entrar va ser Natalie Seymour (04:43:06), seguida de Charlotte Morel (04:45:53 ) i d’una gran Sara Loerh Muñoz (04:46:31) en quarta posició. Anna Noguera, per la seva banda, (4:56:32) ho va fer en novena posició.

Els calellencs Isam Munir, Joan Gordillo, Jaume Rigués i l’equip del TriCBM (Eric Pujol, Adrià Rigués i Pere Alarcon), que va guanyar en relleus, van ser la representació del municipi a la prova.

La britànica Emma Pallant va aconseguir el títol femení, on l’espanyola Sara Loehr va ser quarta

IRONMAN tornarà a Calella el mes d’octubre per celebrar la IRONMAN Barcelona, que ja te plenes totes les inscripcions des del mes de novembre de l’any passat. A més, la prova d’IRONMAN 70.3 Barcelona-Calella del 2018 serà la seu de la final del Campionat TriClub d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica del 2018. D’aquesta manera, Calella, com a ciutat amfitriona, i la organització de l’IRONMAN 70.3 i Barcelona tindran el pròxim any la responsabilitat afegida de donar acollida als més de 500 atletes aspirants, representant els seus clubs per guanyar el campionat IRONMAN EMEA TriClub.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va rebre personalment a tots els atletes en la línia de meta i es va mostrar molt orgullosa del gran nivell de la prova, de l’alta participació del públic i del nombre de voluntaris que van ajudar a la perfecta organització.


Una porta d’entrada al gegant asiàtic

Calella ha estat més present que mai a la Xina gràcies a l’IRONMAN. Aprofitant la celebració de la tradicional IRONMAN 70.3 l’Agència Catalana de Turisme ha programat un presstrip a través del qual s’ha donat a  conèixer tota l’oferta de la ciutat com a destinació de turisme esportiu. Durant la celebració de la cursa, el canal de la televisió xinesa CCTV-5 va entrevistar l’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que va destacar la importància que té IRONMAN per la nostra ciutat. En paraules de l’Alcaldessa: “IRONMAN comporta tres elements principals: l’esport i tot el que representen els seus valors; la interculturalitat i aquesta imatge de ciutat cosmopolita que projecta, i l’economia i tot l’impacte que suposa en estades i en restauració”. Està previst que un grup de triatletes xinesos participin en l’Ironman d’octubre. Des del programa de la televisió xinesa ‘Moments Top’ es donarà cobertura al dia a dia d’aquests triatletes amb l’objectiu de donar a conèixer la seva experiència a Calella.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments