Connect with us

Bàsquet

cb vilassar de dalt – 55 anys i… #continuemcreixent

El bàsquet és un dels esports de major tradició i més arrelats a la comarca del Maresme. No solament a nivell competitiu avui dia (des de Montgat fins a Calella, passant per Premià, Arenys, Cabrera…), sinó també històricament. I una de les pàgines d’aquesta història l’ha escrit, i l’està escrivint, el Club Bàsquet Vilassar de Dalt, fundat oficialment el 1966, i que per tant ja pot gaudir dels seus 55 anys de vida.

El bàsquet va arribar a aquesta vila molt abans de la creació oficial del club (es pren com a referència la inscripció en la Federació Catalana), com ho demostren diverses fotografies de l’època, dels anys cinquanta, quan es jugava a l’aire lliure i en pistes de terra. El principal senyal d’identitat del club sempre ha estat la vessant formativa, és a dir, treballar el planter, la base, per a nodrir de jugadors els equips de categories superiors, fins a arribar a sèniors.

La pedra angular d’aquesta política es va consolidar el 2001 amb la creació del Torneig Mini Masculí, considerat un dels més importants no només del Maresme, per descomptat, sinó de tot Catalunya. Són vint anys ja d’un torneig referent en aquesta categoria pel qual han passat els millors equips del país (Barça, Penya…) i alguns jugadors que més tard s’han convertit en grans estrelles del món de la cistella, com Ricky Rubio. Un torneig Mini que és molt més que una simple competició. S’ha convertit en tota una festa participativa de tres dies de durada, amb dinar de germanor en les pistes exteriors, concursos com el two balls o el concurs d’esmaixades, així com tota una festa d’activitats.

Albert Chulià – President

“Som una familia. L’ambient que es respira al club ha creat un vincle especial que es percep des del primer dia”

Des de fa tres legislatures el president del CB Vilassar de Dalt és Albert Chulià, que destaca el caràcter familiar del club: “Som una família, que hem format tant els que som de Vilassar com els que han vingut d’altres municipis. L’ambient que es respira al club, al pavelló o al bar ha creat un vincle molt especial que es percep des del primer dia”.

L’entitat, sent absolutament amateur, té una estructura molt ben definida, a l’altura dels millors clubs professionals: “Els grans èxits que ha tingut l’entitat al llarg d’aquests anys els ha aconseguit pràcticament amb nois i noies formats al club. La nostra filosofia no radica en el fet que vinguin aquí solament a jugar al bàsquet i passar l’estona, perquè això no és un casal. Aquí se’ls ensenya a jugar a bàsquet i, a través d’aquesta formació com persones, també aprenen a competir, perquè això és el que fan cada cap de setmana, competir amb altres equips”.

ISTÒRIA VIVA. El básquet va arribar a Vilassar de Dalt abans dels anys 50 del segle passat i es jugava en camps de terra. La temporada 14-15, el Preinfantil Masculí va quedar campió de Barcelona i tercer de Catalunya i avui és la base del primer equip

En l’actualitat, els equips que competeixen en les categories més altes són el cadet masculí (grup especial de primer any), el cadet femení, els júniors femení i masculí (interterritorial) i els sèniors masculí i femení, que juguen a Segona Catalana. El club el formen quinze equips de competició, dotze en cistella gran i tres en cistella petita. A més, l’Escola està en ple funcionament.

En els últims anys, el club ha viscut dos importants èxits esportius que encara estan frescos a la memòria. L’equip sub-25 femení es va proclamar campió de Catalunya del Nivell A i va guanyar el dret a competir la següent temporada a Tercera Catalana Sènior. I el 2018, l’Infantil Femení també va ser el millor de Catalunya del Nivell A.

Equip Infantil Femení, campiones de Catalunya de la temporada 2017-2018

Divuit equips (dotze de cistella gran, tres de cistella petita i tres més de l’Escola), 213 llicències federatives i una regla d’or, que l’explica el secretari del club, Lluis Bretcha: “Cap nen o nena, sota cap concepte, és quedarà sense poder jugar per problemes econòmics o d’altre tipus. Per a nosaltres, el bàsquet és una eina, per davant de tot, educativa”.

Un club que, com reflecteix el lema de les seves xarxes socials, continua creixent.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bàsquet