Connect with us

Arenys de Munt

CE Arenys de Munt: 100 anys d’història

Ahir, avui i sempre

Nació el C.D. Arenys de Munt el 23 de junio de 1922, gracias a los esfuerzos y amor al deporte sentidos por unos señores de buena voluntad…”.

Així resa en el primer article que s’ha pogut trobar sobre la fundació de l’actual CE Arenys de Munt i que data dels anys cinquanta.

Gràcies a aquest llegat es pot saber que el primer president va ser Don José Riera Soler. Igualment, que els primers colors del club van ser en blau, vermell i blanc i que el terreny de joc on es van disputar els primers partits oficials es va inaugurar el 20 d’agost de 1922, destacant que famosos futbolistes de l’època hi van passar per, com Zamora, Sancho o Samitier.

També es revela en aquest reportatge escrit que el 1929 el FC Patria es va fusionar amb el CD Arenys de Munt. I es posa èmfasi en el que va succeir en la temporada 47-48, quan l’equip aconsegueix ascendir a Segona Regional.

El 23 de juny de 1922 va néixer un club que viu ara el millor moment de la seva vida.

Un llarg camí, replet d’històries, alegries i disgustos, que va viure un moment molt especial l’estiu de 1972, quan va ser inaugurat de manera solemne el Camp Municipal de Futbol, exactament on es troba en l’actualitat. Un esdeveniment viscut amb gran solemnitat al poble. D’això fa exactament cinquanta anys. És a dir, el CE Arenys de Munt va estrenar la seva nova casa en ocasió de les Noces d’Or.

El camp municipal, ara amb gespa d’última generació, es va inaugurar per les Noces d’Or el 1972

Com és habitual en tots els equips modestos i de municipis petits, que no poden lluitar contra pobles més grans i millors categories, la subsistència és molt difícil. Això va succeir el 2013, quan el terreny de joc ja era de gespa artificial i el club solament comptava amb 60 llicències de futbol base i cap de futbol 11, és a dir, ni infantil, ni cadet ni juvenil.

EN L’ACTUALITAT el club compta amb 10 equips i prop de 150 llicències federatives.

Una situació dramàtica que va empènyer Mònica Olivares, delegada llavors de diversos equips, a assumir-ne la presidència: El meu sogre i el meu marit havien jugat en el CE Arenys de Munt, el sentíem com una cosa nostra, i no podia acceptar que el club es degradés més. La situació econòmica era caòtica, ningú volia fer-se càrrec del club, així que, per amor al club, em vaig posar al capdavant“.

En els tres primers anys de presidència de Mònica Olivares, llavors la segona presidenta dona d’un club de futbol del Maresme, l’Arenys de Munt va quedar sanejat econòmicament i va triplicar les seves fitxes federatives, passant de 60 a 180 i tenint equips en totes les categories. Una salut de ferro en temps rècord.

ELS SOCIS 1 i 2 del club van viure un sentit homenatge per part del club i de l’Ajuntament.

En l’actualitat, l’entitat compta amb 10 equips de futbol base i dos de categoria amateur, en Quarta Catalana, un fet inèdit al Maresme. La gran satisfacció de la passada temporada va ser l’ascens de l’equip benjamí de Tercera a Segona Divisió com a campió de la seva Lliga.

L’entitat ha fet un seguit de celebracions pel Centenari: exposició, torneig de futbol i una gran festa/sopar

És un orgull molt gran ser la presidenta del club l’any del seu Centenari”, confessa una Mònica Olivares que encara està més satisfeta que “aquesta pròxima temporada tindrem el primer equip femení de la nostra història, que serà de categoria aleví/ infantil. Era una cosa en la qual feia molt de temps que treballaven”, agrega.

MÒNICA OLIVARES, presidenta del club, rep el reconeixement per part del presidente de l’FCF, Joan Soteras.

El CE Arenys de Munt ha invertit molts esforços en la celebració del seu històric centenari.

S’ha obert una exposició en una sala just davant de l’Ajuntament, es va organitzar un fantàstic torneig de futbol base i futbol 11 amb l’assistència del Costa Brava i la selecció amateur del Maresme i es va tancar el 23 de juny, just cent anys després de la seva fundació, amb un concert i sopar en la revetlla de Sant Joan que va ser un enorme èxit de participació.

EL BENJAMÍ A va guanyar la seva lliga i jugarà la pròxima temporada a Segona Divisió.

More in Arenys de Munt