Connect with us

Arenys de Munt

Els herois d’Arenys de Munt

L’equip d’hoquei patins torna a l’OK Lliga, màxima categoria estatal

Per quarta vegada en la seva brillant història, el primer equip d’hoquei patins del CE Arenys de Munt ha aconseguit l’ascens a la màxima categoria d’aquest esport, l’OK Lliga, on la pròxima temporada podrà competir contra Barça, Liceu, Reus, Noia, Igualada, és a dir, el bo i millor.

Un èxit esportiu que omple d’orgull aquest municipi del Maresme de poc més de 9 .000 habitants on l’hoquei patins està molt arrelat des de temps immemorials. La clau, sens dubte, radica en l’extraordinari treball formatiu que es fa amb tots els equips de base des de fa dècades, que facilita l’ascens gradual de molts jugadors. A més, és la millor solució davant la falta de recursos econòmics. Passen presidents, juntes directives, entrenadors i l’Arenys de Munt continua tenint magnífiques fornades de jugadors.

AMISTAT i companyerisme van ser també les claus de l’èxit esportiu per pujar a la màxima categoría de l’hoquei patins.

Els responsables màxims de l’equip han estat Enric Daumal i Marc Roca. Tots dos son exjugador del club en totes les categories. Daumal té el privilegi d’haver pujat a l’OK Lliga com a jugador (temporada 16-17) i ara com a entrenador en el seu primer any a la banqueta, després d’haver tornat d’un periple al Vilassar de Mar: “Com a fill d’Arenys de Munt és el màxim al que puc aspirar”.

Es va proclamar campió de l’OK Lliga Plata Nord i va ser l’equip més golejador i el menys golejat

L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ i la seva plaça, punt neuràlgic del poble, van ser l’escenari del reportatge

Als seus 41 anys, aquest tècnic superior en activitats esportives (treballa a l’Eurofitness d’Arenys de Mar), afirma que “la clau de l’èxit ha radicat en l’ambient que ha existit en l’equip. Hem estat una pinya de principi a fi”.

El president, Carles Colomer, de 40 anys i tècnic de gestió de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, és un altre home de la casa. Va arribar al club amb cinc anys i va defensar la porteria dels seus equips en totes les categories, fins que va penjar l’estic per estudiar i treballar. Mai va deixar d’entrenar els porters de la casa. Des que al maig de l’any passat prengués el relleu de Sergi Pérez, gestiona un club on ha de fer miracles amb 100.000 euros de pressupost: “Hem comptat sempre amb el suport econòmic de l’Ajuntament, cosa que és d’agrair, i sobretot del poble, que s’ha bolcat amb nosaltres, ha omplert sempre el pavelló i ha fet de la pista d’Arenys de Munt una de les més difícils de la categoria”.

L’equip va certificar l’ascens a la penúltima jornada empatant a casa del Mataró, en el derbi comarcal. Va tancar la lliga amb sis punts d’avantatge sobre el conjunt mataroní, segon, sent l’equip més golejador (103) i el menys golejat (60).

“Per a un poble de 9.000 habitants és un orgull haver aconseguit aquest èxit esportiu”, diu el seu president, Carles Colomer”

TOTS ELS INTEGRANTS de l’equip van rebre un exemplar de la passada edició d’Esportiu Maresme.

Un èxit del qual van formar part tres nois júniors, Django, Oviedo i Puigvert, una clara demostració que a Arenys es cuida als de casa, com Guillem García, Aleix Domènech o Gerard Gallardo, Jordi Martínez o Marc Vila. L’equip l’han completat Lluc Vilà, el màxim golejador, que és de Sentmenat, Joan Bádenas de Vilassar de Mar, Arnau Font de Vic i Adrià Oliveras de Voltregà.

Mancant sis partits per concloure l’OK LLiga Plata Nord va tornar al club el capità dels últims anys, Aleix Domenech, que havia estat estudiant Erasmus a Berlín. La seva contribució va ser essencial per al tram final de la Lliga. Sis partits, sis gols.

CE Arenys de Munt

Tant Carles Colomer com Enric Daumal coincideixen a afirmar que “ara l’objectiu és gaudir de la màxima categoria… i intentar no baixar l’any vinent, que és l’espina que tenim clavada en el club”. Així és, perquè sempre que l’Arenys de Munt ha estat a l’OK Lliga, ha descendit a l’any següent. “Per mi seria el màxim poder mantenir-la”, afirma l’entrenador.

Amb la finalitat d’aconseguir- ho “haurem de confeccionar la millor plantilla possible dins de les nostres possibilitats. Soc conscient que caldrà prendre decisions importants”. El club treballa en incorporacions que pugin el nivell de la plantilla i per suplir les baixes confirmades de Jordi Martínez i Adrià Oliveres. “És un orgull com a fills d’Arenys de Munt haver assolit una altra vegada aquesta fita. La pròxima temporada no ens tanquem la porta a res, competirem al màxim per arribar el més lluny possible”, afirma amb optimisme el president Carles Colomer. I l’entrenador, Enric Daumal, assenteix: “Anirem a totes!”.

ELS MILLORS. L’equip va fer una lliga gairebé perfecte, sent el màxim realitzador i el que menys gols va rebre.

L’Església Parroquial de Sant Martí ha estat testimoni d’aquest desig i aquesta promesa.

Amunt Arenys!

Text de Toni Frieros.

Fotos de Joan Maria Arenaza.

More in Arenys de Munt