Connect with us

Atletisme

Club Atletisme Sport Canet 1980: passió per l’atletisme

La història del Club Atletisme Sport Canet 1980 va estreta i indivisiblement unida a Antonio Hernández Luna, un dels seus fundadors. El seu amor per l’atletisme, tenacitat, perseverança i metodologia de treball són la raó de la longeva existència del club i els innombrables èxits esportius aconseguits pels seus atletes formats en l’entitat al llarg d’aquests més de 40 anys.

Antonio Hernández, que es va iniciar en l’atletisme als 14 anys, va ser campió de Catalunya de 1.500 metres llisos diverses vegades, així com de cros i d’Espanya en 400 metres. Uns èxits que li van portar a ser internacional. Finalitzada la Carrera d’Econòmiques als 25 anys, va deixar la competició i es va centrar en la docència, fundant el 1980 el club d’atletisme de Canet, principalment perquè els atletes del municipi no haguessin de desplaçar-se a altres municipis per poder entrenar.

EL CLUB té ara 57 atletes, 36 masculins i 21 femenins

No van ser temps fàcils. Es van veure obligats a utilitzar el camp de futbol de l’Escola Universitària d’Enginyers, on actualment està situat el CAP de Canet de Mar. Una instal·lació precària que els mateixos pares dels atletes es van ocupar d’habilitar modestament poder portar a terme els entrenaments. Van adaptar una pista amb 200 metres de corda i uns tres metres d’amplitud.

“La nostra raó de ser és primer formar i després competir el millor possible”

Antonio Hernández / President

“Des dels primers moments vam poder organitzar competicions, com el Campionat de Catalunya de cros de 1984 celebrat en el Pla d’en Sala, on cada any s’organitza el Canet Roc”, recorda el president del club, per a qui “la nostra raó de ser és primer formar i després competir”. Des que el 1985 l’atleta local Carme Alegret Albessa fos internacional després de proclamar-se campiona d’Espanya dels 3.000 metres llisos, el club no ha deixat de ‘fabricar’ destacats atletes.

ENCARNA García Rus, subcampiona d’Espanya 3.000 metres

David Pujolar, primer atleta canetenc a participar en un campionat del món, el 1987 a Auckland (Nova Zelanda); Ricard Fernández Carrión, que el 1983 es va proclamar campió d’Europa de 10.000 metres llisos a Sant Sebastià.

Javier Munuera Diaz, subcampió mundial de 3.000 metres obstacles en categoria Júnior el 1990; Ibrahim Azouz, que el 2010 es va proclamar subcampió del món de cros en categoria Juvenil o Ibrahim Ezzaydouni, que va tenir l’honor de ser el primer participant del club en un campionat del món absolut, en participar l’any 2019 a Doha (Catar) en 3.000 metres obstacles.

IBRAHIM EZZAYDOUNI, mundialista a Catar el 2019

En els últims quatre anys ha organitzat tres campionats de Catalunya de Cros i dos campionats de Catalunya de milla urbana i per al 2023 se li ha atorgat la responsabilitat d’organitzar el 22 d’octubre del Campionat de Catalunya de cros curt, individual i per equips.

FA 25 ANYS que el club organitza el cros de Canet

El club, que és col·laborador de la secció d’atletisme del FC Barcelona, ja figura en el calendari de la Federació Catalana per organitzar el dia 23 d’abril el primer gran premi de Marxa Atlètica, “Memorial Jordi Llopart” com a homenatge al gran campió d’atletisme en la disciplina de la marxa atlètica.

More in Atletisme