Connect with us

Clubs

El futbol també és cosa de veterans

La passió per l’esport, en aquest cas el futbol, té moltes cares. I una de les més belles és aquella que protagonitzen els futbolistes que es resisteixen a penjar les botes, que gaudeixen tant jugant que no els importa l’edat. Parlem dels veterans, un nínxol de competició que en comptes de minvar creix any rere any. El Maresme n’és un magnífic exemple.

Per aglutinar aquest moviment, existeix l’Associació de Futbol Veterans Vallès Maresme, si bé ha passat per diferents etapes des de la seva fundació el 1977-78 amb només vuit equips. Va néixer com Associació Futbol del Maresme, en la temporada 1987-88 va passar a ser Agrupació Veterans Vallès Maresme i des de la 1999- 2000 amb la denominació actual.

Des dels seus inicis el responsable d’organitzar les competicions va ser Rafael Ferrer, que va passar a ser president des de 2013-2014 fins a abril d’enguany. Després de la seva defunció, molt sentit per tota la família dels veterans, la presidència va passar a les mans del seu fill, Segimon Ferrer Cirera conegut per tots com Sagi. L’acompanya en aquesta aventura Chema Antolín, secretari de l’Associació i responsable de l’àrea arbitral. Completen la junta, John Hernández, com a responsable de l’Àrea de Comunicació i Xarxes Socials i Pepe Navarro com a responsable de Relacions Institucionals. La seu de l’Associació està a Vilassar de Mar.

SAGI FERRER i Chema Antolín, ‘alma mater’ de l’associació

L’Associació de Futbol Veterans Vallès Maresme, creada amb un altre nom la temporada 1977-78 amb només vuit equips, agrupa avui 84 representants de diferents comarques i 2.045 futbolistes

La lliga de veterans de la nostra comarca i la del Vallès (també hi ha deu clubs de Badalona i Santa Coloma per proximitat geogràfica) es divideix en tres categories aquest curs (Divisió d’Honor, 1a Divisió i 2a Divisió) amb dos grups en cadascuna d’elles. Aquesta distribució canviarà una mica la pròxima temporada: “Des de la temporada 2017-2018 només va haver-hi una Divisió d’Honor, però a causa de les conseqüències de la pandèmia, molts equips no van poder competir, així que no es van produir descensos, només ascensos, per això aquest curs, de manera excepcional, n’hi ha dues. Per a l’any vinent tornarem a recuperar la normalitat competitiva i hi haurà una sola Divisió d’Honor, es crea la Preferent, i Primera i Segona amb dos grups, explica Sagi.

Així mateix, està en marxa la planificació d’una lliga +40 de veterans per a la temporada 2023-24. L’Associació compta en l’actualitat amb 84 equips, que disputen els seus partits en 61 camps diferents del Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Estem parlant de 2.045 fitxes de futbolistes que es regeixen per unes normes pròpies de competició.

L’equip arbitral està format també per veterans d’aquest col·lectiu, alguns d’ells arribant a xiular en categories molt destacades. El títol de campió de Lliga de la màxima categoria, Divisió d’Honor, es va dilucidar la temporada passada en un play-off. El primer de cada grup es va enfrontar al segon de l’altre. Vistamar de Mataró va donar la sorpresa en derrotar al Júnior en semifinals, però en el partit decisiu no va poder amb el Pla d’en Boet.

Aquest curs hi ha dos grups de Divisió d’Honor i dos més de Primera i Segona Divisió. El vigent campió és el CE Pla d’en Boet i el de la Copa Catalunya, el Vistamar, també de Mataró

Aquesta associació en molt activa, arribant a disputar tres competicions més al llarg d’una temporada: la Copa de Veterans en cadascuna de les tres divisions, la Supercopa (que en aquesta primera edició ha guanyat el CF Catalunya al Llavanares i que porta el nom de Rafael Ferrer) i la Copa Catalunya. Podria dir-se que aquesta última és la ‘Champions’ dels veterans de Catalunya, ja que la disputen els dos primers classificats del Maresme-Vallès i les associacions de Lleida, Tarragona Nord i Terres de l’Ebre. La temporada passada la final es va disputar a Torredembarra (Tarragona) i el títol se’l va emportar el Vistamar en derrotar a l’equip de Lleida el Bordeta.

Vistamar de Mataró, guanyador de la Copa Catalunya 2022

“Estem molt contents del ràpid creixement que hem tingut després de la pandèmia. Cada vegada tenim equips més joves i això es trasllada també en un millor nivell de joc, així com més competitivitat entre els equips”, explica el president. Recalca que “també la nostra associació ha d’adaptar-se als temps actuals, però sempre mantenint l’esperit i la filosofia que ens ha acompanyat al llarg d’aquests anys de vida: joc net, esportivitat i intentar gaudir fent el que més ens agrada i ens uneix: jugar a futbol”.

EQUIPS DEL MARESME

DIVISIÓ D’HONOR GRUP A
✦ At. Sant Pol
✦ Llavaneres
✦ CF Catalunya
✦ UD Los Molinos
✦ AE Santa Susanna
✦ FC Argentona
✦ CE Vilassar United
✦ Mataronesa JM23
✦ Verdiblanca Mataró

DIVISIÓ D’HONOR GRUP B
✦ CE Pla d’en Boet A
✦ Vistamar
✦ Alella
✦ Rocafonda
✦ Tiana
✦ CE Premia

PRIMERA DIVISIÓ GRUP A
✦ Mataró United
✦ La Llàntia C
✦ CE Olímpic Malgrat
✦ Pineda FS
✦ Vet. Cabrils
✦ Vet. Montgat
✦ CE Pla d’en Boet C
✦ CF Calella
✦ P. Madridista Iluro
✦ Sinera United
✦ UE Vilassar de Mar
✦ Santvicentí

PRIMERA DIVISIÓ GRUP B
✦ At. Masnou
✦ Fundació Montgat
✦ P. Demmus 71-CD Masnou
✦ Canet
✦ Dosrius
✦ Deportivo Lares-Alhambra
(Tiana)


SEGONA DIVISIÓ GRUP A
✦ Athletic Mataró Legends
✦ CE Pla d’en Boet B
✦ Juventus Alarona
✦ Inter Premià
✦ Vet. At. Canet
✦ Icart (Teià)
✦ Mafisa (Alella)
✦ C. At. Teià


SEGONA DIVISIÓ GRUP B
✦ Arenys de Munt
✦ Vistamar Legends
✦ Sinera United B
✦ CE Sant Miquel (Premià Mar)
✦ Sant Cebrià Vallalta
✦ La Llàntia
✦ UD Molinos B
✦ AE Tirol (Premià de Mar)
✦ Juventus Freta

Ja ho saben, si tenen més de 30 anys i els agrada el futbol, aquesta és la seva associació.

More in Clubs