Connect with us

Atletisme

CLUB ESPORTIU MONTGAT CORRE

PASSIÓ PER L’ESPORT

E l Club Esportiu Montgat Corre és el clar exemple del que es pot aconseguir quan tots remen en la mateixa direcció, quan moltes ‘individualitats’ persegueixen un bé col·lectiu. Un grup d’amics, aficionats a sortir a córrer, després d’estar diversos anys fent-ho i quedant a través del ‘whatsapp’, van decidir crear el maig de 2019 un club des del qual canalitzar totes les possibilitats que els brinda el seu esport. Així va néixer el Club Montgat Corre, també amb el propòsit de fer poble i de portar el nom del municipi per tot Catalunya. De fet, en la XV Festa de l’Esport de Montgat van rebre una menció especial per la seva tasca.

Organitzen cada any la popular Marxa del Mercat, una caminada de 10 quilòmetres pel poble i Serra Marina que estan estudiant fer-la també corrent

Al capdavant de l’entitat, un home entusiasta, José Mellado. Com ell, quaranta esportistes que treuen el temps d’on poden per a posar-se les vambes i sortir a córrer: “En l’actualitat som un club d’uns quaranta membres. Al començament de cada temporada ens marquem com a objectiu participar en determinades carreres, tenint en compte també el nivell de cadascun dels nostres atletes. Enguany hem corregut, entre altres proves, el cros d’Arenys, de Malgrat, l’Ultra Pirineus, la Neo Rural de Santa Maria de Martorelles i de cara al 2022 també tenim diversos objectius”, explica el president.

Un dels seus objectius a curt termini és que el municipi formi part del popular Circuit Maresmenc de Cros

Esportistes del club han participat en diferents maratons i mitjana maratons, com la de Sevilla, Barcelona, també en curses populars, com la dels Bombers, Behobia de Sant Sebastià… És a dir, parlem d’un club molt actiu i molt participatiu per al que no hi ha fronteres.

Un dels seus objectius a curt termini és que el municipi formi part del popular Circuit Maresmenc de Cros

Una de les activitats puntuals de cada any és ‘La Marxa del Mercat’, celebrada a la fi de novembre. Una prova que ja s’ha realitzat en tres ocasions i que serveix com a clausura de l’aniversari del Mercat de Montgat, patrocinador del club

Una marxa suau, de 10 quilòmetres, apta per a tots els grups d’edat que transcorre pels carrers del poble, també per zones de la Serra Marina, i que acaba amb una ‘botifarrada’ popular davant de la plaça del mercat, un dels centres neuràlgic de Montgat. “Molts socis i amics ens han demanat que, a més de la marxa, puguem fer la prova corrent, que fos competitiva, i és probable que en la pròxima edició incorporem aquesta modalitat”, diu José Mellado.

Creat el maig de 2019, i format per una quarantena d’atletes, porta el nom de Montgat arreu del Maresme i Catalunya

El club té al cap una idea, un projecte, en el qual ja està treballant amb la regidoria d’esports de Montgat: “Ens agradaria que el poble formés part del Circuit Maresmenc de Cros, molt arrelat a la nostra comarca. Enguany s’ha corregut en nou municipis i estaria molt bé que Montgat pogués participar la pròxima temporada”.

La jove entitat té al davant un futur esplèndid i està oberta a acollir a tots aquells que tinguin en comú la mateixa afició: fer esport i córrer.

More in Atletisme