Connect with us

Clubs

El renaixement del Club Petanca Premià de Mar

Premià de Mar és un municipi amb una intensa i rica activitat esportiva protagonitzada per entitats de disciplines molt diferents. Moltes d’elles porten sobre les seves espatlles una llarga història, com és el cas del Club Petanca Premià de Mar. La petanca és un esport molt popular, essencialment social, d’esbarjo, però que també té el seu vessant competitiu.

Com a tal, el CP Premià de Mar va començar la seva activitat el 1985 i tres anys més tard, assentat a les pistes del carrer Maresme, situades davant el camp de futbol i cementiri, ja competia a nivell federat. Després es va instal·lar davant del col·legi de La Salle. I ara, des de fa uns anys, gaudeix d’unes magnífiques instal·lacions al carrer de la Segarra, al barri de Can Pou, al costat de la Creu Roja.

El club gaudeix d’unes renovades instal·lacions amb llum, dos mòduls i onze pistes

Es tracta d’un recinte amb tancament perimetral, amb porta d’accés, dos mòduls que serveixen per guardar el material i preparat per obrir un petit bar amb taules, cadires, lavabo… i onze pistes de joc. I el més important, pals de llum. Ara es pot jugar a qualsevol hora del dia. Fins i tot els mòduls han estat pintats per un artista grafiter local, per donar color i alegria al recinte. L’Ajuntament ha realitzat una inversió amb el propòsit d’adequar la zona, cosa que agraeix molt sincerament el president del CP Premià de Mar, Gregori Espín Matallanas, que porta en el càrrec des de 1990: “Ens han condicionat molt bé les instal·lacions i continuarem parlant amb el consistori per veure si en un futur no gaire llunyà podem tenir també un local social, com teníem anys enrere”.

El CP Premià de Mar ha estat un dels millors del Maresme i en els seus anys d’esplendor, fa una dècada, va arribar a tenir un equip en la màxima categoria, Primera Divisió: “Van jugar quatre vegades el Campionat d’Espanya i alguns dels nostres jugadors van ser convocats per la selecció i van quedar subcampions d’Europa”. Gregori troba a faltar quan el club jugava tornejos nacionals i internacionals, com els d’Osca o Andorra: “Era un orgull representar a Premià de Mar en aquests esdeveniments esportius, on sempre quedaven entre els tres primers”.

El club va arribar a tenir 300 socis i cinc equips diferents. Un d’ells, el 2015, va quedar campió de Catalunya: “Entre el canvi generacional i la llarga pandèmia, ens vam quedar pràcticament sense equips, sense poder competir, així que vam decidir començar pràcticament des de zero”.

GREGORI ESPÍN – President

“El nostre gran objectiu és tornar a pujar a Primera Divisió i recuperar el prestigi que teníem com a club”

Ara el club compta amb un equip de 18 jugadors (4 tripletes/12 titulars i 6 suplents) que competeix en quarta categoria: “El nostre objectiu és intentar pujar a primera com més aviat millor, però al mateix temps crear un altre equip, el B, on puguin jugar tots els de la casa. I també formar un equip femení. Hem tornat a néixer com a club i, per tant, amb renovades il·lusions i molta empenta. El meu gran somni és recuperar el prestigi que teníem com a club de petanca al Maresme i a Catalunya”, conclou Gregori, que porta més de mitja vida dedicada al CP Premià de Mar.

More in Clubs