Connect with us

Clubs

El Club Nàutic Vilassar de Mar commemora el primer campionat d’Espanya de classe Europa

El passat cap de setmana, 10 i 11 de setembre, en el marc de la celebració del 50 Campionat d’Espanya de la classe Europa organitzat pel Club Nàutic Estartit, va tenir lloc un acte de reconeixement de la primera edició celebrada al Club Nàutic Vilassar de Mar. En aquest acte es va reconèixer el Club per l’organització de la primera edició del Campionat d’Espanya disputada del 23 al 26 de juliol de l’any 1972.

La Federació Espanyola va lliurar, a través del secretari de classe, el senyor Oriol Subirà una placa commemorativa per aquella primera edició.

Va recollir el reconeixement el President del Club Nàutic Vilassar de Mar, el senyor Jesús Majem, que va agrair en primer lloc al president de la Federació Espanyola de Vela, senyor Javier Sanz, també al secretari de classe, senyor Oriol Subirà i al president del Club Nàutic Estartit Jordi Ponjoan.

En el discurs, el senyor Majem va ressaltar “la importància d’aquest reconeixement en primer lloc pel reconeixement en si, però sobretot perquè demostra la importància de la continuïtat del Club Nàutic Vilassar de Mar, un històric de la vela amb més de 63 anys d’història, havent organitzat grans campionats entre els quals destaquen un mundial de la classe Vaurient, dos europeus juvenils a la classe Finn i diversos campionats d’Espanya i Catalunya a les classes Europa, Finn, Estel, Vaurient, Làser i Optimist entre d’altres”.

El senyor Majem també va destacar que “un club amb més de 2000 socis, amb un equip de vela de més de 40 regatistes i que durant l’any realitza diferents activitats formatives al món de la vela amb més de 2000 inscrits i diverses escoles participant a cursos d’introducció a la vela als seus programes formatius és important que mantingui la seva continuïtat, i reconeixements com el d’avui reforcen aquesta necessitat”.

Cal destacar que al Club Nàutic Vilassar de Mar s’han format regatistes que han arribat a aconseguir un gran nivell, tenint diversos Olímpics com la recent campiona del món de la classe 470 Silvia Mas que va disputar les Olimpíades de Tòquio, Jesús Turró diploma olímpic a Montreal i diversos participants a l’equip preolímpic i campions del món, Espanya i Catalunya.

El Club Nàutic Vilassar de Mar tenia una concessió original del 1967, que vencia als 99 anys, i a causa de la Llei de Costes li van caducar aquesta concessió el 2018 i actualment es troba en procés de petició d’una nova concessió.

More in Clubs