Connect with us

Petanca i Botxes

Més de 4500 amants de la petanca es van donar cita a Santa Susanna

Santa Susanna es va convertir durant vuit dies, del 16 al 23 d’octubre, en el centre neuràlgic i en la capital internacional de la petanca de competició amb dues proves que van portar al municipi milers de jugadors i els seus respectius acompanyants.

La primera va ser el 20è Festival de Petanca Internacional, que va aplegar unes 1.500 persones, principalment franceses i en menor proporció provinents de Suïssa i que es van allotjar als hotels Aquamarina, Montagut i Onabrava. Un dels participants en aquest campionat va ser el francès Philippe Quintais. Considerat un dels màxims especialistes en petanca, és un jugador que competeix a la categoria Elit i que ha aconseguit 13 vegades ser el campió del món a més d’haver guanyat 40 medalles d’altres categories.

L’organització d’aquest esdeveniment va estar a càrrec de Latitude Sud Sport amb la col·laboració d’Aqua Hotels.

Del 18 al 23 d’octubre, el poble va ser la seu del torneig Passion Pétanque Française (PPF Tour 2023), conegut com a Pota Blava. Un gran campionat que va comptar amb 1.700 participants i 1.500 acompanyants de França, Espanya, Suïssa, Portugal, Bèlgica i els PaÏsos Baixos. El torneig de Santa Susanna forma part d’una de les proves del circuit francès de petanca i és l’única que es fa fora de les fronteres de França. Els participants van estar durant tots aquests dies als hotels de Santa Susanna.

Aquest prestigiós torneig el va organitzar el Club Petanca Prat i l’Hotel Don Angel, establiment on en va dur a terme la competició. En totes dues proves hi ha col·laborat l’Ajuntament de Santa Susanna.