Connect with us

Pineda de Mar

Complex Municipal Can Xaubet, més i millor, impossible

Per als amants de l’esport i l’activitat física, passar un matí qualsevol pel Complex Esportiu Can Xaubet de Pineda de Mar és una delícia. Només entrar, a la dreta, es pot veure jugar a la petanca els membres del Casal d’Avis del barri del Poble Nou. Una mica més endavant, en el camp de futbol, dotzenes d’infants estan fent activitat física dins del seu horari escolar, igual que en la pista coberta del pavelló.

Pineda de Mar posa a la disposició dels seus escolars unes instal·lacions de primer nivell. Generacions de nens i nens han après a nedar aquí. Ja dins de Can Xaubet, entrem en un recinte on es respira esport i activitat física pels quatre costats. Estem parlant d’una instal·lació que compta amb 4.350 abonats, una xifra que es duplica en nombre d’usuaris. Una instal· lació 100% de gestió municipal que, a través d’un contracte de serveis, dirigeix l’empresa Sportise Creative Solutions. Són els responsables de l’administració, manteniment, serveis esportius, atenció a l’usuari i consergeria.

El centre esportiu ha fet una profunda i ambiciosa renovació de la seva sala fitness amb la incorporació de màquines d’última generació

Una plantilla fixa d’uns 50 treballadors que en els mesos d’estiu (juliol i agost) arriba als 75 per poder cobrir els campus, on cada any es penja el cartell de ‘complet’. Un èxit absolut. Can Xaubet compta amb tres piscines. Una recreativa, una altra de 12,5 metres i la de 25 metres. Fer natació està a l’abast de tot el món, tant per a nens, principiants, com per a adults que desitgin aprendre o millorar a través dels diferents cursos. Hi ha classes de fitness aquatic, aquatono, aquacardio…

Al costat, res millor per relaxar-se que una completa zona d’aigües amb dos spas i dues saunes, una seca i una altra humida. El complex esportiu disposa de cinc sales polivalents on es duen a terme les classes dirigides. La graella és extraordinàriament àmplia i gairebé infinita: zumba, bodybalance, bodypump, pilates, aerobox, ball, arts marcials… i és clar, ciclisme interior o spinning, una de les modalitats més demandades i que compta amb més usuaris.

Can Xaubet, a més, es la casa dels diferents clubs i entitats esportives de Pineda que utilitzen el camp de futbol, bàsquet, futbol sala i petanca

La joia de la corona, sense desmerèixer a ninguna, és la sala de fitness. Un gimnàs renovat de dalt a baix en el qual s’han instal·lat noves màquines Technogym d’ultimíssima generació. Un recinte fabulós, de sostre alt i amplis finestrals per on entra una fantàstica llum natural.

El gimnàs, que compta amb deu monitors repartits durant la franja horària setmanal, es divideix en quatre espais: càrdio, màquines guiades, màquina de palanca i pes lliure.

La important inversió econòmica que s’ha fet en les noves màquines garanteix que Can Xaubet podrà gaudir durant molts anys del millor material que hi ha en el mercat. No acaben aquí les novetats, ja que fora del gimnàs, en un espai adjacent, es troba l’anomenat ‘Pati’, un recinte a l’aire lliure per dur a terme entrenament funcional d’ús lliure i on també hi ha activitats dirigides. Tot això dins de la mateixa quota.

Can Xaubet està obert de dilluns a divendres des de les 7 del matí fins a les 23.00 hores. Els dissabtes, de 8.00 a 21.00 hores i els diumenges des de les 9.00 fins a les 15.00 hores. El recinte esportiu, a més, acull a clubs de diferents disciplines esportives del municipi: Aquahotel FC que utilitza el camp de futbol; CFS Pineda i Racing Pineda de futbol sala, que usen el pavelló, així com la UER Pineda per al bàsquet. També el club TriRelay, tant la piscina com el ‘Pati’.

L’Associació ADIAM té la seva seu al centre. A Can Xaubet, també s’hi fan cursos de socorrisme a càrrec de la Fundació Gentis i cicles formatius de Grau Mitjà i Superior de l’Institut Joan Coromines. És a dir, el Complex Municipal Can Xaubet és un recinte obert als ciutadans de Pineda, també a tot el que vulgui abonar-s’hi de municipis veïns, on la pràctica esportiva mai havia estat tant a la mà. Un entorn que convida a fer esport i unes instal·lacions extraordinàries per practicar-lo. Més i millor, impossible.

More in Pineda de Mar