Connect with us

Futbol Sala

DAVID PEÑA i NICOLÁS MARRÓN Campions d’Europa sub-19

DAVID PEÑA i NICOLÁS MARRÓN Campions d’Europa sub-19

El Maresme és una font inesgotable de talent esportiu. Una comarca on contínuament sorgeixen campions de molt diverses disciplines. David Peña, de Mataró, i Nico Marrón, de Premià de Mar, en són un clar exemple. El primer, de dinou anys, i el segon, de disset, es van proclamar el passat mes de setembre campions d’Europa sub-19 de futbol sala amb la selecció espanyola a Riga (Letònia), on Espanya va guanyar tots els seus partits, inclosa la final davant Croàcia per un contundent 6-1.

LA TRAJECTÒRIA

Arribar a l’elit del futbol sala espanyol, on solament ho fan els millors, té un mèrit enorme. Un llarg camí que tant en David com en Nico han fet des del Maresme. Des del seu barri de tota la vida a Mataró, Cirera, en David Peña va començar a destacar per les seves qualitats tècniques a futbol-7. Va defensar la samarreta del RCD Espanyol l’últim any de prebenjamí i el primer de benjamí, per després jugar dos anys en el CD Premià de Dalt, una etapa que recorda amb molt d’afecte ja que va guanyar la lliga en totes dues temporades. La seva etapa d’infantil al Mataró no va acabar com ell hagués volgut ja que, a meitat del seu segon any, va decidir deixar el club. Va ser llavors quan l’alma mater del Futsal Mataró, David Ribera, li va oferir passar-se al futbol sala. Una decisió molt encertada perquè molt aviat en David va començar a destacar, fins al punt de rebre una proposta del FC Barcelona quan estava en el seu segon any de juvenil: “Ens van convocar a una reunió en la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí i ens van explicar la filosofia del Barça, el rol que volien que exercís en David en l’equip, el que esperaven d’ell, perquè feia molt de temps que el seguien”, explica Miguel, el seu pare.

David i Nico van fer el reportatge a l'Anella Esportiva de Premià de Dalt

David i Nico van fer el reportatge a l’Anella Esportiva de Premià de Dalt

VIDES PARAL·LELES

La història de Nicolás Marrón, Nico, és molt semblant a la d’en David. També va començar a donar-li puntades a la pilota a futbol-7 a la seva escola, La Salle de Premià de Mar, molt prop de casa seva. Li van veure aptituds per al futbol sala i en el seu segon any d’aleví ja estava jugant a l’Atlètic Premià de Mar. Des de molt nen, en Nico va destacar per la seva gran envergadura, que al mateix temps no li restava gens de qualitat tècnica. Va estar molt poc temps a Premià, perquè se’l va emportar el Futsal Mataró en el seu segon any d’infantil… per volar dos anys després cap al FC Barcelona, on va arribar per jugar en el cadet de segon any. En aquesta època vivia i estudiava a Premià de Mar, per després, ja com a juvenil, viure com a resident a La Masia del FC Barcelona i estudiar a l’escola que el Barça té concertada per als seus esportistes, el León XIII.

UN SOMNI FET REALITAT

Tots dos reconeixen que jugar en el FC Barcelona els ha canviat les seves vides i la visió del futbol sala: “És un altre món, perquè aprens conceptes tàctics que no coneixies, moviments tant ofensius com defensius, aprens a millorar la tècnica individual… Notes que millores dia a dia, que aprens molt”, explica en David, que a més és estudiant de segon any de criminologia. En Nico, per la seva part, també creu que el Barça és el millor club per a progressar: “He millorat en agilitat, rapidesa, a jugar tant amb pilota com sense… I també soc més murri a l’hora de jugar”. El cas d’en Nico és, si és posible, encara més especial ja que, tant en el Barça com en la selecció, juga amb nois dos anys més grans que ell. Amb Espanya, per exemple, podria estar per edat en la selecció sub-17.

Els dos tenen molt clara quina és la gran diferència entre el futbol i el futbol sala: “En camp gran pots estar molts minuts sense tocar una pilota i no passa res. En futbol sala això és impossible, el joc és molt més intens. Contínuament has d’estar en moviment, ja sigui atacant o defensant. El ritme és frenètic”.

Tots dos somien amb debutar en la màxima categoria del futbol sala amb el primer equip del Barça. Saben que és molt difícil, però no impossible. Mentre aquest moment arriba, recorden com “un dels dies més feliços de les nostres vides, el títol europeu guanyat a Letònia amb la selecció espanyola. Una experiència meravellosa que mai oblidarem”.

En David i en Nico, de moment, estan gaudint del camí. Tenen tota la vida per davant.

DAVID PEÑA i NICOLÁS MARRÓN

En Nico va començar la seva vida esportiva, tant en Futbol 7 com en futbol sala, a Premià de Mar i en David va passar en el CD Premià de Dalt els millors anys de la seva vida com a jugador de Futbol 7, amb dos títols consecutius, un com a benjamí i un altre com a aleví


David Peña Romero 31 de maig de 2000 Barcelona

David Peña Romero

Residència: Mataró

Alçada: 1,67 m

Pes: 63 kg

Estudis: 2n curs del Grau en Criminologia

Equips:

En futbol: Cirera, Gramenet, Espanyol, Premià de Dalt, Fundació Calella i Mataró

(fins a categoria Infantil)

Futbol Sala:

Futsal Mataró i FC Barcelona

Debut internacional: Novembre de 2018

Partits com a internacional: 22


Nicolás Marrón Bleda 7 de maig de 2002 Barcelona

Nicolás Marrón Bleda

Residència: Premià de Mar

Alçada: 1,83 m

Pes: 82 kg

Estudis: 2n de batxillerat

Equips:

Fútbol: La Salle Premià de Mar i CE Premià

Futbol Sala: Atlètic Premià, Futsal Mataró i FC Barcelona

Debut internacional: Febrer de 2019

Partits com a internacional: 11

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Futbol Sala