Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

De Sant Vicenç… a l’Himàlaia

L‘Associació Excursionista Montaltrek de Sant Vicenç de Montalt és una de les institucions més conegudes i estimades del municipi pel seu caràcter associatiu i participatiu. En gran manera, també, per la personalitat integradora i amable del seu president, Siscu Calopa, que ha acostat el món de la muntanya a tots els que formen part de la Montaltrek: “Fa onze anys que vam començar amb la il·lusió de donar a conèixer el poble a través d’activitats i sortides per la muntanya. Va ser així com es va crear l’associació, que significa “caminar per Montalt”, explica Siscu, que sempre transmet la seva passió. “En el nostre primer any ja vàrem organitzar Cursa CIM dels 3 Turons, que són el Cim del Montalt, el Turó del Mig i el Vilanegre. Ja portem onze edicions! Solem tenir unes 500 persones participant i 50 voluntaris que s’ocupen d’organitzar-ho tot. Som una gran família”, afegeix amb orgull.

A aquesta prova, a més de les múltiples sortides per Catalunya, se sumen dues més d’enorme popularitat i participació: la Montaltrek i la Montaltrial. És la tercera vegada que organitzen aquesta última, una mitja marató de muntanya que se celebra al maig.

L'alcalde i el regidor d'Esports de SVM van rebre Siscu Calopa, Lluís Casas i Àfrica López

L’alcalde i el regidor d’Esports de SVM van rebre Siscu Calopa, Lluís Casas i Àfrica López

A L’HIMÀLAIA

Sens dubte, un dels majors orgulls de Siscu i l’Associació és haver tingut la valentia i la capacitat d’haver anat a l’Himàlaia: “És el gran somni de tot muntanyenc”, emfatitza Siscu. Fa pocs dies van tornar del Mera Peak (muntanya de 6.476 metres i el pic més alt que es pot ascendir al Nepalamb permís de trekking) Lluís Casas i Àfrica López, dos socis de club i experimentats esportistes. “Des de la nostra constitució com a associació ja hem fet quatre expedicions a l’Himàlaia. El novembre de 2013, Lluís Casas i jo mateix vàrem pujar al Island Peak, de 6.189 metres. El nostre xerpa del Nepal, Sange (que viu a partir dels 3.800 metres), és soci del club i ja forma part de la nostra família”. La segona expedició va partir el novembre de 2017 al mateix pic amb Lluis Casas i Àfrica López. I l’any passat, a l’octubre, va ser molt especial: “Al costat de Sange vam anar vuit membres de l’associació. Va ser un orgull molt gran portar la bandera de Sant Vicenç de Montalt al camp base de l’Annapurna, a 4.130 metres d’altitud”, acaba dient Siscu Calopa que recentment va ser rebut, al costat de Lluís Casas i Àfrica López, per l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, i el regidor d’esports, Robert Subiron.

Fins a l’any vinent!

Representants de l'Associació Excursionista Montaltrek de Sant Vicenç de Montalt que han tornat del Nepal, on hi han estat quatre cops

Representants de l’Associació Excursionista Montaltrek de Sant Vicenç de Montalt que han tornat del Nepal, on hi han estat quatre cops


Campus de Nadal de futbol

Ja és un clàssic. Com tots els anys per aquestes dates nadalenques, el CF Santvicentí i l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, organitzen conjuntament el tradicional Campus de Nadal. En aquesta edició seran set sessions d’entrenaments i diversió: els dies 23, 24, 27, 30 i 31 de desembre i el 2 i 3 de gener del nou any.

El campus està dirigit per a nens i nenes de 4 a 12 anys i inclou, a més d’un obsequi, el desdejuni de cada dia. Serà un campus de tecnificació i aprenentatge tant per a jugadors de camp com per a porters.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Curses de muntanya i Muntanyisme