Connect with us

Clubs

Club Futbol Santvicentí, 75 anys fomentant l’esport

El  CF Santvicentí es va fundar el 1945 per l’embranzida d’uns esportistes del poble, com Miquel Colomer, Salvador Torrents o Salvador Puig, el seu primer president, que van voler introduir el futbol al municipi.

El  CF Santvicentí es va fundar el 1945 per l’embranzida d’uns esportistes del poble, com Miquel Colomer, Salvador Torrents o Salvador Puig, el seu primer president, que van voler introduir el futbol al municipi. Entre ells van engegar el club i van decidir escollir el color vermell a la samarreta en honor de Sant Vicenç Màrtir. L’escut també fa referència al patró del poble. El palmell ens recorda el seu martiri, igual que la roda de molí amb la qual el van lligar i el van llançar al fons del mar, segons explica la història. El primer camp en el qual va jugar l’equip estava situat en els actuals terrenys del Golf Sant Vicenç de Montalt, en la seva part més alta i propera al poble. Era un camp petit, de tot just 60 per 30 metres, i amb un gran desnivell. La seu del club es trobava en una habitació de l’actual Museu del Pessebre, que també servia de vestuari, ja que tenia una dutxa. En el 1973 va agafar la presidència Antoni Buch, donant-li una nova dimensió al club. Va ser quan es va construir l’actual camp de futbol… després de molts anys lluitant amb l’Ajuntament. Es van destinar al principi 11 milions de les antigues pessetes. El 2006 es va decidir posar gespa artificial i el 2009 es van instal·lar els seients a la graderia. Tot just el 2018 es va afrontar la renovació de la gespa artificial. En l’àmbit esportiu, destaquen dos noms d’antics exjugadors: Toni Colomé i Francisco Duarte. El primer d’ells va arribar a jugar en el juvenil del FC Barcelona, mentre que el segon va ser campió d’Espanya amb la selecció de Catalunya en categoria infantil.

El club té una sòlida estructura esportiva i compta amb el total suport del consistori

En una nova etapa s’ha de parlar de Víctor Álvarez, exjugador del FC Barcelona (futbol base) i professional amb el primer equip del RCD Espanyol de Barcelona. Actualment està jugant a la Primera Divisió de la Lliga Russa, a l’equip Arsenal Tula. El primer equip va aconseguir l’ascens a Primera Territorial en 2007, la categoria més alta en la qual han estat. Amb la reestructuració de les divisions i algun descens inesperat va arribar a jugar a 4a Catalana fins a la temporada 2015-16. Després d’una bona temporada en la qual va quedar 2n a la classificació, va aconseguir pujar a 3a Catalana, on està competint en l’actualitat. Clubs il·lustres han visitat el Municipal. Un combinat del FC Barcelona va estar present a la inauguració del nou camp el 22 de gener de 1978. En 2007, es va organitzar un torneig en categories Benjamí, Infantil i Cadet en el qual van participar FC Barcelona, Reial Madrid, Athletic de Bilbao, Espanyol, Vila-real i Mallorca. El 2009 l’entitat va organitzar un torneig Aleví amb la presència dels millors clubs de Catalunya: Barcelona, Espanyol, Nàstic, Lleida i Girona, entre d’altres. El CF Santvicentí també ha volgut ser solidari amb els més necessitats. Des de 2007 i fins avui en dia, aquest any se celebra el 12è aniversari, i gràcies a l’acord de col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer, el club envia una delegació d’entrenadors a realitzar un campus de futbol durant 10 dies del mes de maig a Anantapur (Índia).

Actualment, el club té inscrits 321 jugadors/es des de la categoria escoleta fins a veterans. En total 22 equips en competició: 1 escola, 2 prebenjamins, 3 benjamins, 6 alevins, 3 infantils, 2 cadets, 1 juvenil, 2 sèniors i 2 veterans. El Camp de futbol va rebre el nom de Camp de Futbol Municipal Toni Buch en memòria d’una de les persones que més ha donat i servit al club. Aquest any serà el 75è aniversari del club, que ja prepara tot un seguit d’actes que més endavant comunicarà als seus aficionats. Els objectius que es marca el club en la vessant esportiva és poder mantenir les categories més altes que disposa i pujar alguna categoria en diferents equips. A escala social vol continuar sent l’entitat més reconeguda del municipi i amb més participants. Projectes esportius, socials i solidaris que fan que el Club de Futbol Santvicentí sigui l’entitat esportiva més arrelada de Sant Vicenç de Montalt i que porti els valors d’aquest municipi a través del futbol arreu del territori i del món amb els seus projectes internacionals. La coordinació esportiva de l’entitat vermella està composta i organitzada de la següent manera: Xavi Tarragó (Coordinador Administratiu), Javi Vázquez (Coordinador General), Pep Buenafuente (Coordinador Futbol-7), Rogeli Mas (Coordinador Futbol-11).

Setanta-cinc anys treballant amb humilitat i determinació.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs