Connect with us

Cabrils

El diumenge dia 28 torna tot un clàssic 25 anys de la Cabrilenca BTT

La Cabrilenca BTT és organitzada per la Secció Ciclista Cabrils – La Concòrdia, entitat que va néixer ara fa 25 anys impulsada per un grup d’amics de Cabrils entusiastes de la bicicleta de muntanya. Era una manera de gaudir del BTT d’una forma més organitzada, fent sortides els caps de setmana i activitats familiars al voltant de la bicicleta. Actualment, son quasi un centenar de socis, dels quals més o menys la meitat practica el ciclisme regularment. La majoria de socis, practica BTT, encara que també n’hi ha que fa carretera (alguns, les dues modalitats). Els de carretera, acostumen a sortir els dissabtes al matí, i els de BTT els diumenges al mati. A més de les sortides pels voltants (Serralada Litoral, Corredor, etc.) que fan els caps de setmana, de tant en tant també fan alguna sortida especial, una mica més llarga o per indrets menys habituals, i una sortida de 4 o 5 dies a principis de setembre.

Cada any organitzen la “Cabrilenca, Camines o Corres?” al mes de febrer, que acostuma a tenir uns 1.200 participants (entre caminaires i corredors), i la “Cabrilenca BTT” al mes d’abril, a la qual es va arribar a tenir la participació de 1.100 bikers.

“Ja el primer any de vida del Club vàrem muntar la primera Cabrilenca BTT (aquest any fem la 25a edició!), sent per tant, una de les pedalades organitzades a Catalunya amb més història. Volíem promocionar la pràctica del BTT d’una forma no competitiva, apte per a tothom i, alhora, donar a conèixer el magnífic entorn natural que tenim al Maresme”, ens explica Xavi Catasús, president de la Secció Ciclista Cabrils La Concòrdia

“Hem arribat a tenir 1.100 bikers, però se’ns han aplicat criteris molt restrictius per passar per camins i corriols”

Amb els anys han anant canviant una mica el format, incorporant la possibilitat de fer dos recorreguts (un més llarg i exigent que passava principalment per corriols, i un altre més curt i apte per qualsevol ciclista); també van introduir la possibilitat de fer-la cronometrada, mantenint però l’esperit no competitiu. Només es donen tres premis (en categoria masculina i femenina) als 3 primers que guanyen el que en diuen “cronoescalada a la Mútua”: els primers 3,5 km asfaltats que hi ha entre Cabrils i la Mútua Metal·lúrgica. També han introduït el concepte d’aportació solidària” de manera que es destinen 0,5€ de cada inscripció a una causa solidària que ha anat canviant en funció de peticions de l’entorn que han anant arribant (Creu Roja, Oncolliga, Fisios Mundi, …)

“La participació ha crescut any rere any, fins arribar a més de 1.100 participants a la desena edició, moment en què vam veure que era un volum de ciclistes massa gran i vam limitar-ho a 900 participants, dissenyant recorreguts que evitessin l’aglomeració de gent als corriols”, continua dient Xavi Catasús.

A partir del 2014, però, els responsables del Parc de la Serralada Litoral, per tal de promoure la conservació del medi natural,  van començar a aplicar una política força restrictiva pel que fa a activitats organitzades limitant el pas per alguns camins i corriols; a més, des del 2017, el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya encara va aplicar criteris més restrictius, prohibint el pas per camins de menys de 3 metres d’amplada i limitant el nombre màxim de participants a 650.

“Això fa que el principal atractiu de la Cabrilenca BTT, els corriols, desapareguin dels recorreguts i que les inscripcions a la darrera edició arribessin tant sols a 450 participants”, es lamenta el president de la SC La Concòrdia.

“Aquesta política restrictiva està fent que diverses entitats com la nostra hagin deixat d’organitzar la pedalada que feien, i que nosaltres mateixos també ens ho plantegem. És evident que el poble, en aquest cas Cabrils, en surt clarament perjudicat, però està clar que se’ns imposa una manera de fer BTT que no és el que busquen els ciclistes que practiquen aquest esport”, Conclou el Xavis Catasús. Encara i així, la pròxima edició, que es correrà diumenge dia 28 serà un èxit rotund. Com ho ha estat sempre…

Clica la imatge per a més informació

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Cabrils