Connect with us

Ciclisme de muntanya

“El Maresme és un paradís pels amants del BTT”

Anna Villar, nova seleccionadora catalana

La vallesana, després de dotze anys a l’alta competició, sis victòries en campionats d’Espanya i sent habitual de la selecció espanyola en Mundials i Europeus, agafa el timó de la selecció catalana com a seleccionadora. Una ciclista que coneix molt bé les pistes i els corriols del Maresme.

És una experta ciclista

Fa mal haver de penjar la bicicleta de competició?

La veritat és que no em puc queixar. He viscut una bona vida esportiva, he viatjat, he vist món i per això tinc la tranquil·litat de saber que ho he deixat quan era difícil assolir fites més altes de les que ja havia aconseguit.

Com vas reaccionar en rebre l’oferta de ser seleccionadora?

Al principi fa una mica de por, però me n’adono que, amb la meva experiència com a corredora, tinc una visió i unes opinions de competició que alguna altra persona que no ha competit potser no té.

Com encares aquest repte?

És un món molt nou per a mi, perquè jo sempre he estat la seleccionada i no la seleccionadora. Però em fa il·lusió i vull pensar que puc aportar d’experiències pròpies en les seleccions, perquè he estat molt temps seleccionada tant a la selecció catalana com l’espanyola i sé com funciona. Estem treballant molt i crec que quedarà una bona feina. Ho afronto amb il·lusió. També és cert que el càrrec requereix treballar més amb la base i amb els nens, i que per a mi és un repte bastant nou però m’agrada poder veure els nens i les nenes que venen.

“Té rutes i corriols espectaculars… i molta tradició i afició pel BTT”

Com han anat aquests primers mesos?

Molt bé. Hem estat treballant temes de normativa, de reglaments… i aquí aportes una mica l’experiència. I també estic molt satisfeta per la comissió de fèmines. Sempre he estat una corredora que he reivindicat molt els drets de les ciclistes, perquè sempre estem una mica marginades.

Anna va ser 8 vegades campiona de Catalunya

Com veus l’estat de salut del BTT a Catalunya?

Jo el veig molt bé. Cada dia es veuen més federats, més nois i noies competint… Veus ara a la Copa Catalana Infantil que hi ha 200, 240 inscrits… Veure que hi ha molts nens que, com a primera opció, per diversió, estan escollint una modalitat com el BTT ès una tendència molt positiva.

Quines seran les principals cites d’aquest any per la selecció?

Estem a mitja temporada, i la part forta ve ara a l’estiu, al juny, juliol… Per començar, encara ens queden els campionats de Catalunya, que se celebraran a finals de juny. Després tenim els campionats d’Espanya escolars, els campionats d’Espanya de rally ,el team relay… tenim feina. També a Andorra, que encara que no és Catalunya és el germà veí i hi tenim molt vincle. Allà es faran els Mundials de Màsters i les Copes del Món.

Tu coneixes molt bé el Maresme…

Molt, perquè hi tenim molts amics i hi hem sortit a córrer moltíssimes vegades. De fet puc afirmar que per als amants del BTT, el Maresme és un dels grans paradisos que tenim a Catalunya. Hi ha rutes molt boniques i exigents, corriols espectaculars i unes vistes meravelloses. Cada dia hi ha més afició al Maresme i més proves: la Teialada, la Cabrilenca, ara la Transmaresme… Sabem que hi ha moltes penyes i molts clubs i que treballen molt bé amb els més petits. Això és el més important, perquè ells són el futur d’aquest esport.


Palmarès:

3 8 vegades campiona de Catalunya (del 2008 al 2010 i 2012 al 2016)

3 2 vegades campiona d’Espanya absoluta en 2010 i 2012.

3 3 vegades subcampiona d’Espanya a 2011/14/15

3 4 vegades campiona d’Espanya en Team Relay (2008/12/14/15)

3 6 Participacions en el

Campionat del món i d’Europa ambla Selecció Espanyola de Ciclisme

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme de muntanya