Connect with us

Arenys de Munt

La Penya Barcelonista d’Arenys de Munt compleix 50 anys

Mig segle animant el Barça, cantant tots els seus gols, tant a casa com a fora, al camp o per TV. Un sentiment blaugrana que passa de generació en generació i que aquest any està d’aniversari. Parlem amb Pep Artigas, president de la Penya Barcelonista Arenys de Munt (PBAM)

Pep, explica’ns com heu ideat la celebració d’aquest mig segle de penya.

Doncs hem celebrat diferents actes durant l’any. Alguns ja els hem fet i altres els tenim programats. Vam arrencar la celebració amb una calçotada popular al mes de març. El dia 27 d’abril ens va visitar Sor Lucía Caram en un acte solidari per presentar el ‘Projecte Invulnerables’, destinat a lluitar contra la pobresa i l’exclusió social de les famílies, sobretot dels nens, i treballar per la igualtat d’oportunitats. El 27 de maig hem fet un torneig de PlayStation 4. Al juny fem l’acte central, i ja passat l’estiu, al setembre, farem una festa de caire més popular. A la tardor anirem el Camp Nou i el Museu, i encara anirem fent altres actes puntuals que ens falta definir.

Aturem-nos un moment en l’acte central del dia 10 de juny. Què teniu previst que es faci?

Doncs serà l’acte institucional. Fem la celebració conjunta dels nostres 50 anys amb el 25è aniversari de la Federació de Penyes del FC Barcelona del Maresme. Ens visitaran representants de Penyes del Maresme, i ens han confirmat que vindrà el president Josep Maria Bartomeu. Hem organitzat un acte d’homenatge i agraïment a les persones que resten entre nosaltres i que han format part de les diferents juntes directives de la Penya per agrair-los la seva dedicació.

Aixó està molt bé…

Ells han fet possible arribar a aquests 50 anys de Penya. Ens agradaria que ens acompanyés tothom que estigui interessat en aquest acte. Esperem no deixar-nos ningú, tot i que hi ha absència de papers en alguns períodes. Finalment hi haurà, per a qui ho desitgi, un dinar amb la presència del president del Barça, l’alcalde i altres autoritats al restaurant L’Era.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, participarà en els actes oficials del dia 10 d’aquest mes

Això serà la celebració, però com és el dia a dia de la PBAM? Com us organitzeu?

Actualment som 240 socis, i molt fidels. Hi ha socis que ho són de tota la vida, grans nissagues familiars que són socis, avis, pares i fills.  El Barça és el segon club amb més socis del món. Té 176.000 socis i uns 150.000 penyistes. Això sí que és una cosa que el fa únic. La nostra penya és una de les més antigues.

Sou molt actius, no?

I tant! Nosaltres tenim una junta directiva formada per 12 persones més el president, que sóc jo. I fem activitats regulars. Per exemple, la Penya és propietària de 6 abonaments a l’Estadi i van circulant entre els socis. A cada partit al Camp Nou 6 socis hi poden assistir. I també muntem l’autocar per anar-hi. Quan juguen fora de casa, obrim el nostre local social a l’edifici de les Monges per veure els partits per televisió que són de pagament.

Fins i tot teniu un programa de ràdio!

Sí! També tenim un programa a Ràdio Arenys de Munt cada dilluns mentre dura la Lliga; és la tertúlia de tribuneros “Amunt Barça”. L’ànima del programa és Jaume Romà. I, per altra banda, assistim a les reunions de les Penyes del Maresme, de periodicitat trimestral, i a la Confederació Mundial de Penyes pel Gamper. Col·laborem amb les Nits de l’Esport organitzades per l’Ajuntament d’Arenys de Munt… i tenim costum de reunir-nos la junta com a mínim una vegada al mes, el primer divendres normalment. Fem activitats puntuals, mirem partits importants a la Sala Municipal en pantalla gegant, fem festes blaugrana de fi de temporada.


Gran actuació de l’equip de relleus a l’IRONMAN 70.3

L’equip d’Arenys de Munt, format pel Xavi Solà, el Ricard Novell i el Jaume Roig, que va fer per relleus l’Ironman 70.3 de Calella el passat diumenge 20 de maig, va quedar en desena posició d’un total de 42 equips participants, un repte esportiu aconseguit que hem valorat amb Xavi Solà, que va fer el relleu de cursa a peu. El Xavi s’ha mostrat molt satisfet dels resultats, ja que tots els integrants de l’equip van baixar del temps que havien previst. “Ricard Novell feia el relleu de natació, venia d’una lesió i comptava estar ¾ d’hora nedant i va completar el circuit en 36 minuts”, una situació que es va repetir amb els altres dos rellevistes: “Santi Roig a la bicicleta també va baixar el seu temps i jo comptava acabar la mitja marató en unes dues hores i vaig trigar 1 hora 44 minuts”, ha comentat content Xavi Solà.

Tot plegat una experiència molt recomanable per a tothom a qui li agrada l’esport, que deixa els triatletes sense paraules. Solà: “És impressionant. Córrer amb tanta gent animant fa que treguis forces d’on no n’hi ha. I l’organització, fantàstica. Hi ha molts països que organitzen Ironmans i és tot un món a part. L’arribada va ser espectacular”.

Solà, Novell i Roig van quedar en desena posició de 42 participants

Els tres integrants de l’equip van creuar junts la línia d’arribada, i així es van coronar com a finishers d’un Ironman 70.3 completat per relleus amb l’orgull de dur el nom d’Arenys de Munt als mallots.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt