Connect with us

Entitats

“El Maresme és un pilar bàsic de l’èxit del volei platja a Catalunya”

Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol

El 14 i 15 de juliol, el Vichy Catalan Volei Tour torna al Maresme, a Mataró. La presidenta de la FCVB ens explica en aquesta entrevista per què el volei platja ha crescut tant i per què el Maresme hi té tant a veure.

Vostè va arribar a la Federació el 2008…

Quan vam arribar hi havia 75 clubs i 2.500 llicències. Avui tenim més de 115 clubs i més de 10.000 llicències. I tot això, dins d’un context de crisi econòmica molt acusada.

Felicitats …

Vam passar de tenir 1,2 milions d’euros de pressupost el 2008 a 1,6 milions en l’actualitat. Amb una gran diferència. D’aquells 1,2 milions, el 80% eren subvencions públiques. En el pressupost actual no arriba al 10%.

“Gaudim d’una gran salut, però el millor encara està per arribar”

Com ho ha fet?

S’aconsegueix millorant la gestió econòmica, aplicant rigor i transparència i invertint en els clubs. La nostra federació ha aconseguit ser capdavantera en l’organització de grans esdeveniments de voleibol, com el World Tour Volei Platja o la Fase Mundial de pista el 2017. Gaudim d’una gran salut.

Per què és tan important el volei platja per a la Federació?

És una modalitat olímpica que està en auge. Cada dia té més practicants. Hi ha molts jugadors amateur que ens agradaria tenir com a federata.

En què es diferencia del volei pista?

En la seva visibilitat. En jugar-se a la platja, l’espectador actiu o passiu el veu sense necessitat d’anar a un pavelló.

L’activitat del volei platja pot ‘arrossegar’ a practicants al volei pista?

Inicialment l’objectiu del volei platja era captar llicències per a la pista. Avui en dia, encara que sigui una conseqüència, no és una finalitat de la federació. El volei platja té la seva pròpia vida: el seu calendari, els seus tornejos d’hivern…

“El Vichy Catalan Volei Tour ens ha permès fer el salt qualitatiu que necessitàvem”

Parlem d’un esport que gaudeix d’una gran salut?

Sí, però estem encara en la nostra adolescència, creixent. S’han fet canvis normatius molt importants, com ha estat incorporar la figura del club dins de la competició i la llicència d’entrenador de volei platja, que abans no existia. Ens estem dotant d’una estructura que era molt necessària. El millor està per arribar!

Quines competicions hi ha a hores d’ara?

A escala catalana, la Lliga d’Hivern de categoria sènior que enllaça amb el Vichy Catalan Volei Tour, que és el Campionat de Catalunya. Aquest campionat té dues branques, el Vichy Pro i el Vichy Tour pròpiament dit. I després tenim les competicions de menors, sub-21, sub-19, sub-17, que és d’on surten els jugadors que representen Catalunya en els diferents campionats d’Espanya. I a més, molts tornejos amateurs que organitzem amb diferents clubs.

Què significa per a la Federació el Vichy Volei Tour?

Ens ha permès fer el salt qualitatiu que necessitàvem. Fa més de vint anys que es juga a volei platja a Catalunya, però mai com fins ara havia tingut tanta visibilitat gràcies al patrocini de Vichy Catalan i a l’estructura de la Federació. Hem consolidat aquest esport… I no parem de créixer.

Crec que el Maresme hi ha tingut molt a veure …

I tant! De les set proves que té el circuit, dues es disputen al Maresme: El Masnou i Mataró. És una comarca amb una llarga tradició de volei platja i un pes molt important en el volei pista. Molts clubs tenen les dues modalitats i les potencien. Hi ha molts jugadors i seleccionadors del Maresme en les diferents seleccions catalanes. És una comarca on els ajuntaments s’hi han implicat molt i han sabut associar esport amb turisme de qualitat. Amb les fantàstiques platges que hi ha al Maresme ens ho posen molt fàcil. Sens dubte el Maresme és un pilar bàsic per a la federació.

Benvinguda!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats