Connect with us

Ajuntaments

El Maresme vol consolidar-se com a destí esportiu de referència

El Consorci  de  Promoció  Turística  Costa  del  Maresme ha presentat el projecte Esport i Feina del Maresme, impulsat       conjuntament amb la Diputació i el Consell Comarcal del Maresme i executat a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Té com a doble objectiu potenciar els equipaments i les activitats esportives de la comarca i promocionar nous llocs de treball vinculats al sector.

Les proves naùtiques són habituals al llarg de tot el litoral de la nostra comarca

La seu social del Club Nàutic el Balís de Sant Andreu de Llavaneres va acollir la presentació pública del projecte Esport i Feina del Maresme, impulsat conjuntament pel Consorci  de  Promoció  Turística  Costa  del  Maresme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme. A l’acte hi van prendre partla diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; i Joaquim Arnó, president del Consorci  de  Promoció  Turística  Costa  del  Maresme i vicepresident del Consell Comarcal del Maresme.

El projecte pretén consolidar el Maresme com un destí esportiu de referència arreu del país, promocionar la pràctica esportiva entre el conjunt de la ciutadania, afavorir la inserció laboral del col·lectiu juvenil, i posar en comú i coordinar l’execució de projectes esportius dins d’un àmbit supramunicipal entre el sector públic i privat. En aquesta línia, el pla estarà coordinat per una Taula de Treball, es desenvoluparà en un total de quatre fases, i comptarà amb el suport directe dels diferents agents territorials del sector.

Al mateix temps, un dels objectius principals del projecte també són aprofitar la infraestructura dels equipaments esportius existents per treure’n un major rendiment, optimitzar-ne el seu servei i coordinar-ne el funcionament a través d’una única oficina comarcal.

PRIMER PAS: S’HA ELABORAT UN MAPA D’ACTIVITATS ECONÒMIQUES DE L’ESPORT

El Maresme compta, actualment, amb un total de 105 espais potencials per a la pràctica esportiva. Al mateix temps, a la comarca hi actuen 50 clubs esportius, 42 empreses de gestió i serveis esportius, 227 centres privats i empreses del sector, i 73 allotjaments amb Segell de Destinació Turística Esportiva (dels quals, 23 acreditats amb el Segell de Turisme esportiu de l’Agència Catalana de Turisme) i amb activitats o condicions adaptades a esportives.

El Maresme ofereix una gran oferta pels amants del golf

En aquest sentit, la primera acció de la fase de diagnosi del projecte ha estat l’elaboració d’un mapa d’equipaments, establiments i esdeveniments esportius al Maresme amb el propòsit d’aprofitar-ne tot el seu potencial i coordinar-ne i garantir-ne la seva execució i desenvolupament; així com diverses taules de treball i entrevistes en profunditat amb representants del món acadèmic, empresarial i de l’administració.

Joaquim Arnó assegura que el projecte Esport i Feina del Maresme “permetrà enfortir i potenciar la relació, les sinergies i la necessària col·laboració i suport entre el sector públic i el sector privat per tal de centralitzar, donar visibilitat i garantir conjuntament la viabilitat de tots aquells projectes esportius nascuts arreu de la comarca de la mà dels nostres ajuntaments, clubs i empreses i que representen un actiu amb un potencial únic en matèria de creixement social i econòmic del Maresme”.

Arnó, a més, afegeix que “de la mà d’aquest projecte atendrem de forma centralitzada, en un sol ens, totes les necessitats dels diferents equipaments, clubs i empreses de la comarca, siguin públiques o privades, amb l’objectiu de promoure l’ampli i variat ventall d’iniciatives que generen diàriament els nostres municipis”.

Així, el següent pas del projecte és la constitució d’una taula de treball publicoprivada encarregada de recollir les propostes d’ambdós sectors, valorar els recursos existents i generar sinergies i projectes que siguin cabdals per a desenvolupar el turisme esportiu. En aquest sentit, fins al proper mes de setembre resta obert el període de presentació de projectes amb l’objectiu que les primeres accions del projecte vegin la llum a principis del 2019.

APOSTA PEL FOMENT DE  L’OCUPACIÓ JUVENIL VINCULADA AL SECTOR ESPORTIU

A través del projecte d’Esport i Feina del Maresme, el Consorci  de  Promoció  Turística  Costa  del  Maresme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme pretenen oferir una oferta esportiva proactiva, competitiva i diversa que arribi al conjunt de la ciutadania i turistes, que doni resposta a les necessitats i interessos de la població i que generi una activitat econòmica estable al seu entorn.

En aquest context, el projecte també centrarà els seus esforços en impulsar programes actius d’ocupació que afavoreixin la inserció laboral del col·lectiu juvenil en el sector de la pràctica esportiva al llarg de tot l’any.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments