Connect with us

Ajuntaments

El Velòdrom Municipal es renova

INVERSIÓ DE MÉS DE 43.000€ PER PART DEL CONSISTORI

Una de les prioritats de l’Ajuntament de Mataró en matèria esportiva és el manteniment i millora de les seves instal·lacions esportives, acció essencial perquè els seus ciutadans, usuaris i esportistes gaudeixin d’uns equipaments de qualitat.

INSTAL·LACIÓ EMBLEMÀTICA

El passat onze de gener va ser inaugurada la nova pista de l’Estadi Municipal d’Atletisme amb un paviment sintètic de doble capa homologat per les Federacions Espanyola i Internacional d’Atletisme. El conjunt de les millores realitzades han tingut un cost de 513.487 euros.
Després va ser el torn d’una altra de les instal·lacions més emblemàtiques de Mataró: el velòdrom municipal. Cal tenir en compte que solament existeixen sis equipaments esportius d’aquestes característiques en tot Catalunya. A més de Mataró, en podem trobar a Barcelona, Tortosa, Lleida, Tarragona i Mont-roig. És a dir, és l’únic velòdrom que hi ha al Maresme.

El velòdrom de Mataró ha acollit importants proves ciclistes d’aquesta especialitat

L’OBRA

Els treballs han consistit en l’aplicació d’un sistema multicapa de resines que homogeneïtzarà la superfície de la pista per facilitar la pràctica esportiva. Prèviament es van reparar els desperfectes existents al paviment per rebre aquest tractament superficial.
Les obres van ser adjudicades a l’empresa Complementos y Materiales Varios S.L., per un import de 43.106€. Les millores van començar el mes de febrer passat, però la situació sanitària va impedir que s’acabés en el termini previst. Avui, finalment, ja és una realitat..

72 ANYS DE BONA GESTIÓ

Com va dir Beatriz Delgado, regidora d’Esports de Mataró, a Esportiu Maresme: “El velòdrom necessitava una inversió molt elevada. Ara hem fet una primera actuació que és vital i després veurem si el projecte esportiu de l’entitat tira endavant. La veritat és que, com a ajuntament, ens agradaria molt que el ciclisme tornés a ser un referent a Mataró”.

La regidora sap del que parla. El Velòdrom de Mataró és la seu de l’Esport Ciclista Mataró, entitat esportiva fundada el 1926. Aquesta instal·lació va ser promoguda per una iniciativa popular encapçalada per Eloi Catalán, qui va ser president del club, Vicente Esteve i Martí Puignou, i va ser dissenyat per l’arquitecte Josep Maria Peris. Va obrir les portes l’any 1946, si bé no va ser inaugurat oficialment fins al 22 de juny de 1948.

Molt popular en els anys cinquanta, es van forjar ciclistes com Miquel Poblet i Guillem Timoner, i va acollir diverses competicions internacionals, així com el Campionat d’Espanya “tras moto” i “tras moto comercial”, el Campionat d’Espanya de persecució en pista i el Campionat d’Espanya de velocitat en pista.

A part de ser la seu de l’Esport Ciclista Mataró, gestiona el centre de tecnificació de ciclisme del velòdrom. El 2010 va obrir una escola de ciclisme per fomentar aquest esport i treballar en la formació dels més joves. En l’actualitat, l’escola participa en els campionats de Catalunya de ciclisme en pista i carretera amb molt bons resultats.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments