Connect with us

Ajuntaments

“Em sento molt orgullosa de la solidaritat del món de l’esport a Mataró”

Marisa Merchán

Marisa Merchán Cienfuegos va néixer a Barcarrota (Badajoz) el 16 de setembre de 1964. Als nou mesos va emigrar amb la seva família a Mataró, on sempre ha viscut. És la més petita de vuit germans. Mai ha tingut l’ocasió de tornar al seu poble natal. Va estudiar en el Col·legi Peramàs i en l’Institut Alexandre Satorras. Viu al Pla d’en Boet. Es declara una persona “optimista, vital i molt tranquil·la”. No va acabar la carrera de Comunicació i va treballar durant 25 anys en un bufet d’advocats com a passant. Va ingressar en l’equip de govern de Mataró en 2015. En l’actualitat és quarta tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Polítiques de Gènere, Joventut i Convivència.

 

Filla de la immigració...

Així és. Jo tenia nou mesos quan vàrem deixar Badajoz i ens vam venir a viure a Mataró. El meu pare treballava en la construcció i la meva mare a casa, cuidant dels seus vuit fills.

Vostè diu que es considera mataronina.

Sí, al cent per cent. I molt lligada a la lluita de barris i també a l’esport. La meva vinculació en l’Associació de Veïns Pla d’en Boet va començar quan tenia 15 anys. Em vaig fer monitora poliesportiva, col·laborant amb l’Escola d’Iniciació Esportiva (EIE) que es feia en els tres col·legis del barri: Camí del Mig, Torre Llauder i el del Pla d’En Boet

Barri i esport. Bona combinació…

En aquesta època vàrem crear el que va ser el primer equip de bàsquet femení del barri de Pla d’en Boet, lligat a l’Escola d’Iniciació Esportiva. Va ser el germen del què ara és l’AE Boet Mataró. Era un equip format per amigues del barri. El nostre entrenador era Quim Navarro, actual president de l’AE Boet Mataró.

Ha estat esportista…

Vaig deixar de jugar, però continuant com a delegada fins als anys 90. La meva vida, llavors, es va dirigir cap a altres inquietuds. Sempre he tingut una gran sensibilitat cultural i això em va portar a fer teatre, tallers, cursos… També sóc directora de teatre.

I política…

Em considero una política feminista, d’esquerres i de proximitat. No pertanyo a cap partit polític. Integro el Grup Municipal Socialista, amb el qual estic d’acord en totes les seves propostes.

Com va entrar en el Govern de Mataró?

David Bote em va demanar personalment que col·laborés amb ells a l’Ajuntament per a aquesta legislatura, del 2015 al 2019. Em va agradar molt la seva proposta i vaig acceptar ser regidora d’Igualtat i Joventut. David Bote és un alcalde honest, que vol el millor per a Mataró, com jo.

Creu que Mataró exerceix de capital del Maresme?

Som la capital natural de la comarca i hem d’exercir com a tal de forma real. És un dels reptes que té Mataró. Sense abandonar la nostra responsabilitat a la nostra ciutat, hem de treballar al costat d’altres municipis molt més en temes comuns, sense oblidar l’àmbit metropolità de Barcelona.

Sabem el que sí que té Mataró esportivament. Però, què li falta?

Necessitem una piscina de mesures olímpiques i hi estem treballant, concretament Urbanisme, en la recerca de l’espai adequat. És un dels grans reptes que té la ciutat. I com a ajuntament continuem invertint en equipaments. Ara en el barri de Cerdanyola estem fent el projecte d’unapista poliesportiva i canviarem el tartan de les pistes d’atletisme. També abordarem la tercera fase del camp municipal  de futbol de Cirera.

Com està el tema del Velòdrom?

Igualment volem estudiar què fem amb ell, quina viabilitat li donem, perquè volem que l’esport de la bicicleta tingui unes instal·lacions amb cara i ulls a Mataró.

No li falta a la ciutat, tenint en compte la seva dimensió, un club que sigui la gran referència?

Ja ho som en waterpolo i comptem amb molt bons equips de bàsquet i hoquei, així com amb grans esportistes olímpics i campions del món. Mataró és un bressol d’esportistes. Si es refereix al futbol, el més mediàtic dels esports, sí, té raó. Mataró podria tenir un equip en divisions més altes si tots treballéssim amb aquest objectiu.

De què se sent més orgullosa?

De la solidaritat del món de l’esport a Mataró i dels valors que transmet, de la quantitat de clubs que han creat una secció d’esport inclusiu o de la resposta que han tingut a favor de la campanya #esportamborgull contra la LGTBIfòbia a l’esport.


EL MUNICIPI

ALCALDE

David Bote (PSC)

HABITANTS:

126.988 hab. (2018)

SUPERFÍCIE

22,53 km2

LLOC WEB

www.mataro.cat

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

38 centres municipals

i 114 espais esportius

PRESSUPOST

880.552 €

destinats al manteniment

d’instal·lacions durant 2018

ENTITATS ESPORTIVES

90 clubs i associacions

associacions registrades

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments