Connect with us

Ajuntaments

Albert Sales, regidor d’Esports de Tiana

Esportiu Maresme vol conèixer de primera mà la realitat de l’esport a la nostra comarca i és per això que periòdicament parlem amb alcaldes i regidors. Aquest mes és el torn de Tiana, un municipi amb una magnífica tradició esportiva.

Quin és el pressupost anual de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tiana?

El pressupost anual ordinari és de 73.500€. Aquí hem d’incloure el manteniment de les instal·lacions, les subvencions a entitats i clubs i la promoció esportiva, sense comptar despeses de subministres.

Quines inversions s’han fet?

Des de que soc regidor d’Esports s’ha fet la major aportació econòmica en manteniment i millora de les instal·lacions dels últims 10 anys. Quan acabi la legislatura s’hauran executat més de 400.000€ en millores en el camp de futbol, piscina descoberta municipal, pavelló i al Parc de Can Puigcarbó, i restaran pendents uns altres 150.000€ per renovar tota la coberta del pavelló.

Què destacaria de Tiana en matèria esportiva?

El poble té molts esportistes de gran qualitat i nivell. Des de l’esgrima, atletisme, karate, pàdel, ciclisme, patinatge… fins arribar als esports en equip. Algunes d’aquestes modalitats no es poden practicar a Tiana però les seguim de prop. A nivell amateur en tenim molts i d’una gran qualitat. L’esport femení, per cert, ha donat un salt molt important. L’esport tianenc aposta per la feminització, l’esport jove i l’esport veterà, a més de la potenciació del multiesport a les escoles. La mirada inclusiva i de gènere ha estat clara per part d’aquest govern, també per evitar discriminacions per LGTBIfòbia i educar en valors i fair play.

Quins projectes tenen a curt o llarg termini per millorar l’esport a Tiana?

Si parlem de projecte esportiu, la propera legislatura serà clau per redissenyar-lo. Ens hem de plantejar nous reptes i amb això estem. Parlem d’un rebrading mitjançant un nou Pla estratègic de l’esport. Ho volem fer de la mà de col·lectius, entitats, clubs, federacions, organitzacions, ciutadans, esportistes, gestors d’equipaments, associacions de mares i pares d’alumnes, associacions de veïns. L’objectiu és que tots puguin expressar de manera participada les seves opinions i incidir en el full de ruta que, col·lectivament, hem de seguir per al desenvolupament del sistema esportiu de Tiana dels propers anys.

A nivell d’equipaments?

Si parlem d’equipaments, a banda de continuar amb la millora de l’eficiència energètica, Tiana té un dèficit d’instal·lacions que s’ha d’atendre al més aviat possible. L’Institut, per exemple, no té gimnàs, fan servir el pavelló, i altres clubs no poden continuar creixent per falta d’espai. Aquest és el nostre mal de cap cada temporada. Sobretot, a l‘hora de quadrar horaris i de fer créixer les oportunitats perquè cap nen o nena no tinguin lloc per falta d’espai.

Solucions?

Ara mateix, hi ha en fase de discussió una modificació del Pla General Metropolità (MPGM) on estaria entre d’altres, el trasllat de la deixalleria que es troba al costat del pavelló. Si es dona el cas, el nostre compromís seria que en els terrenys que ocupa actualment la deixalleria es construís una pista poliesportiva semicoberta. D’aquesta manera, es podria ampliar més l’oferta, el nombre de practicants i culminar la zona poliesportiva com el gran centre neuràlgic de l’esport tianenc.

“L’esport tianenc aposta per la feminització, l’esport jove i l’esport veterà, a més de la potenciació del multiesport a les escoles”

Com va arribar a la política?

“Si vols canviar les coses, implica-t’hi” amb aquesta frase és per la que em vaig decidir d’entrar en política. Vaig transitar pel món sindical abans de donar el pas definitiu a la política del meu poble. M’he posat com a obligació en el trànsit de la vida contribuir a millorar la vida de les persones i a tenir cura del planeta. Ja no per mi, sinó per les generacions futures.

Vostè és esportista?

De petit sempre vaig jugar a futbol, i vaig arribar a jugar a l’Eivissa. Després he descobert el pàdel i hi jugo de tant en tant.

PERFIL

ALBERT SALES CASTELL

◗ 17 de setembre de 1976

◗ Casat, una filla

◗ Graduat en Administració i Gestió Pública per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Comunicació i Lideratge Polític.

◗ Empleat públic

◗ PSC

ENTITATS ESPORTIVES

Centre Cultural Esportiu Tiana (CCE Tiana), Club de Voleibol, Club de Patinatge, Futbol Sala Associació Esportiva Tiana, Fes Tri Tiana Club de Triatló, Aikido, Petanca Tiana, Bike Tiana, Casino de Tiana, Club Excursionista de Tiana, Duet Sports i fins fa poc Saltamarges BTT Club. A banda, esports extraescolars a través de les AFA.

More in Ajuntaments